Kanpai! Pian starttaa japanilainen teemaraton

Enää alle kymmenen päivää ja sitten se alkaa: elämäni ensimmäinen maraton. Kenties ainoa sellainen.

Ja miten loistava teema maratonilla onkaan: siellä juodaan teetä. Japanilaista teetä – ja opitaan siitä uusia asioita.

Japanilainen teemaraton. Kun sain vinkin siitä japanilaiselta ystävältäni, naureskelin idealle itsekseni. Vain japanilaiset voivat keksiä jotain näin älytöntä.

Vain japanilaiset voivat olla näin ystävällisiä, että he lähettävät 200 osallistujalle ilmaiseksi teetä – lähes 300 euron arvosta. Ja ylipäätään järjestävät tällaisen tapahtuman ilmaiseksi.

Toisaalta, tämä on nerokas tapa markkinoida japanilaista teetä ja ylipäätään Japania maailmalle.

Olen käynyt neljällä teealueella Japanissa: Kagoshimassa, Yamessa, Ujissa ja Shizuokassa. Kenties nyt saan vinkkejä muistakin teealueista ja niihin matkustamisesta.

En koskaan voita missään kilpailuissa, mutta tällä kertaa lykästi.

Hain teemaratonille ja pääsin mukaan. Jeeeeee!

Sain mahtavan teeboksin kotiini viikossa ja nyt odotan 15 päivää kestävää teetapahtumaa enemmän kuin mitään muuta tällä hetkellä.

Global Japanese Tea Associationin tapahtumassa esitellään Japanin 15 teealuetta samaan aikaan, kun urheilijat kisaavat Tokion olympialaisissa.

Mukana on minulle monta uutta teealuetta ja muutamia tuttujakin alueita. Niitä on esittelemässä muun muassa paikalliset viljelijät.

Ensimmäinen sessio, niin sanottu perehdytysjakso pidettiin kesäkuussa. Aikaeron vuoksi jouduin heräämään jo ennen viittä – mutta mitäpä sitä ei tekisi lempiharrastuksensa eteen.

Mukana oli teen ystäviä ympäri maailman (ainakin yli 40 maasta) ja tilaisuudessa esiteltiin maratonin idea.
Oli jotenkin liikuttavaa katsoa, kun vanhempi japanilaismies puhkesi kyyneliin tervetulosanoissaan.

Kesälomani sattuu pitkälti samaan aikaan kuin tämä japanilainen teemaraton (23.7.–8.8.). En tosin tiennyt tapahtumasta varatessani lomapäiviä, ja päivämäärien yhteen sopiminen oli puhdasta sattumaa.

Ennen tietoa teemaratonista etsin myös netistä teekursseja, joita voisi suorittaa virtuaalisesti. Löysin monta kivaa, mutta jätin ne vielä hautumaan, koska teemaraton kutsuu seuraavaksi – kuin tilauksesta.

Mutta siis, tällaiselle tapahtumalle on ollut elämässäni suuri tilaus. Pääsen syventämään osaamistani japanilaisista teelajeista sekä tutustumaan muihin teefaneihin ja alan ammattilaisiin.

Ja tietenkin maistelemaan taas lempijuomiani – 30 erilaista teetä.

Mukana on suosikkejani, kuten gyokuroa ja matchaa, jotka ovat erittäin arvokkaita teelajeja. Arvaapa, tekisikö jo mieli maistella niitä?

Onneksi jäljellä on vielä jokunen gramma shinchaa, kevään 2021 ensiteetä, jolla voin ikään kuin treenata maratonille.
Tilasin tämän teepaketin keväällä tutulta teenviljelijältä ja sain huolella kuratoidun valikoiman erilaisia teemakuja Shizuokasta.

Tämän postauksen kuvituskin on osin tuosta tilamaastani setistä – jonka parhaimmat teet on jo juotu jo ajat sitten. Treenausmielessä, tietenkin. 🙂

Ihanaa teekesää 2021 just sinulle.

PS: Teemaratonille voi vielä muuten ilmoittautua mukaan, vaikka lahjapakkausta ei enää olekaan mahdollista saada. Kerron myös tapahtumasta varmasti täällä blogissani sekä tuolla Instagramin puolella.

3 comments

Kommentoi postausta alla

%d