Nyt se selvisi: Oulun herkuimmat sushit saa kauppahallista

Paras ravintola: Pure Maku

Paras vaatekauppa: Kure

Parasta teetä: Kofeiinikomppania

Henkilökohtaista Oulun parhaat -listaa voisin jatkaa loputtomiin. Paras uimaranta, elokuvateatteri, koirapuisto…
Tällä kertaa haluan keskustella Oulun herkullisimmasta sushipaikasta.

Ei, se ei ole mielestäni keskustassa sijaitseva sushibuffet Itsudemo, vaikka siitä pidänkin todella paljon. Se sopii hyvin lounaspaikaksi ja ystävien tapaamiseen.

Hanko sushi Valkean yläkerrassa tarjoilee myös laadukasta ruokaa ja uudelleen sisustettu ravintola on myös silmää miellyttävä.

Sushivoittaja löytyy kuitenkin Oulun kauppahallista ja se on Torin Kalaherkku.

Harmi vaan, ettei Torin Kalaherkulla ole omaa ravintolaa tai edes pöytää, jossa voisi rauhassa nauttia heidän ensiluokkaisesta sushistaan.

Mutta onneksi sieltä voi hakea loppuviikosta taatusti tuoretta ja maistuvaa sushia.

Sain alkujaan vinkin kauppahallin sushiaarteesta tuttavaltani. Olin katsellut Torin Kalaherkun sushimainoksia, mutta ne eivät olleet vakuuttaneet yksin tarpeeksi. Mutta kun Japani-ruoan fani vinkkasi tällaisesta paikasta, kiinnostukseni heräsi heti.

Päädyin ensimmäisen kerran syömään kauppahallin sushia japanilaisen kaverin kanssa; hänen mielestään kaikki oli kohdillaan.

Japanilaisesta wasabijauheesta tehty wasabikin maistui. Se on minun mielestäni aina parempaa kuin se ”piparjuuritahna” tai muu vihreä mössö, jota tarjoillaan useimmiten wasabina Suomessa, mutta joka on kaukana aidosta.

Oli kuitenkin viileä kevätpäivä ja nautimme sushit heti ostettuamme, joten niiden riisi oli hieman kylmää. Siinäpä ehkä ainoa miinuspuoli sillä kertaa näille herkuille.

Nyt hellekesän päivinä ei ole enää ollut tuota riisiongelmaa.

Sen verran monta kertaa olen nyt nauttinut Torin Kalaherkun susheja, että uskallan väittää näitä Oulun herkullisimmiksi susheiksi.

Oulun uusitussa kauppahallissa on kiva tunnelma. Sen läpi kulkeminen ja paikallisten herkkujen nauttiminen on kuin olisi makumatkalla jossain eksoottisemmassakin kohteessa.

Rakastan kauppahallien tunnelmaa ja käyn aina matkoillani niissä. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi Madridin monet kauppahallit sekä Aasian vilkkaat hallit, esimerkiksi Macaosta.

Tällä hetkellä Torin Kalaherkun ”sushimestari” Esa Alakylmänen tekee sushia yleensä loppuviikosta, perjantaisin ja lauantaisin.

Sushivalikoima on tullut osaksi kalapuotia tänä vuonna. Esa puolestaan on työskennellyt aiemmin monia vuosia oululaisessa sushiravintolassa, jota ei enää ole.

Hän rakentaa helposti vaikkapa nigirit asiakkaan toivomasta kalasta. Tarjolla on siikaa, nieriää, lohta, kirjolohta ja rapua. Myös kasvispaloja saa tilauksesta. Hinta on erittäin kilpailukykyinen: yksi kappale maksaa 1–1,50 euroa.

Nyt kun oululaiset ovat ottaneet omaksi kauppahallin sushit ja he ovat löytäneet muun muassa Pure maku -ramenravintolan sekä osoittaneet kiinnostuksensa japanilaiseen ruokaan, sallisi tänne avattavan oikean sushiravintolan.

Ja miksipä ei tässä Japani-huumassa täällä voisi olla tarjolla myös tempuraa, gyozaa, okonomiyakia… sekä tietenkin se teehuone, jossa saisi paikan päällä nauttia japanilaista teetä.

Mutta taitaapa olla niin, että aasialaiset buffetit ovat ainakin vielä tällä hetkellä se ykkösvalinta, kun oululaiset haluavat syödä sushia. Niiden kanssa on paha lähteä kilpailemaan, ellei pysty tarjoamaan jotain todella erikoista ja autenttista.

Onneksi kauppahallista saa nyt huippusushia vaikkapa piknikille. Toivottavasti sushitiskin suosio jatkuu ja mahdollisimman moni oululainen sushin ystävä löytää sen.

Hyvät oululaiset ja muut Oulun tuntevat, kertokaahan kommenteissa, mistä saa teidän mielestänne kaupungin parasta sushia.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: