3 tähden Michelin-ravintolaan hikisessä tennarilookissa – ja yhden ruuan palautin keittiöön

  Ensimmäisen Macaon-reissuni tein viime vuonna, kun olin aikuisopiskelija. Silloin kävin päiväseltään Macaossa ja nautin katukeittiöiden antimia. Kävin myös maistamassa paikallisen munatortun. No, se torttu maksoi alle euron. Parilla eurolla saa vatsansa täyteen kunnolla vaikkapa paikallisella tofulla. Myös paikalliset herkkujen myyjät tarjoavat maistiaisia niin paljon, että niistäkin saa energiaa hetkeksi. Tämä reissu on kuitenkin erilainen: […]

Jatka lukemista

”Miksi sisko märisee?” – herkkä hetki kiinalaisessa temppelissä

Pääsiäisen sanoma. Aasian onnellisuushormonit. Macaon temppelit ja pyhätöt. Siinäpä on jo tarpeeksi liikutuksen aihetta. Olen tällä viikolla kierrellyt monissa pyhissä paikoissa täällä Macaossa. Kaikki nämä kohteet ovat olleet erittäin kauniita ja mielenkiintoisia vierailualueita. Kun aiemmin olen katsellut temppeleissä niiden visuaalisia yksityiskohtia sekä paikallisten menoa, joka opettaa paljon myös paikallisesta kulttuurista, olen nyt alkanut katsoa pyhiä […]

Jatka lukemista

Macaon hittiherkku:  Stowin leipomo valmistaa päivässä 20 000 torttua

Olemme onnekkaita, kun voimme juhlia sekä länsimaisia että kiinalaisia juhlia, kertoi Macaon oppaani, Macaon matkailun pr-päällikkö Jenny Kou. Kovin monessa Aasian maassa pääsiäinen ei välttämättä näy katukuvassa. Macaossa koululaisilla oli vapaata jo kiirastorstaina. Pitkänäperjantaina Macaon kadut olivat sitten täynnä ihmisiä. Toimistotyöläisilläkin oli jo vapaata. Turistit tulivat lautoilla ja jonottivat sateisessa Macaossa takseja pitkissä jonoissa ostoskassit […]

Jatka lukemista