Ainakin 50 eri vihreän sävyä ja makua – unelmapäiväni Japanissa

”Shizuokassa jopa appelsiinin kukat tuoksuvat teeltä.”

Näin on runoillut Basho Matsuo, japanilainen haikumestari Edo-kaudelta. Ja hän on niin oikeassa Shizuokan prefektuurista. Paikasta, jonne junapassin – ja teeunelmani – tuomana tulin alkuviikosta.

Olen jo pitkään haaveillut vierailusta vihreän teen farmilla Japanissa. Nyt voin sen rastin vetää yli bucket-listaltani.

Olen nähnyt tänään appelsiinipuiden reunustamat vuoristotiet, kauniit bambumetsät ja niin vihreinä aaltoilevat teeviljelmät. Olen juonut lukemattomia eri teelajeja sekä maistanut muun muassa vihreää jäätelöä, imenyt teetietoutta sekä nauttinut loistavasta seurasta.

Muistan erityisen hyvin päivän ensimmäisen juoman. Sen nautin niin upeissa maisemissa teepensaiden keskellä vuoren päällä, että vieläkin melkein itken, kun muistelen alla näkyviä teepeltoja. Sitä ennen oli vähän tekemistä, sillä kiipesimme pienelle teekatokselle erittäin jyrkkää ja liukasta rinnettä pitkin.

Unelmapäivän tunnelmia voi katsoa myös yllä olevasta videosta.

Muistan myös päivän espressoshotin sekä illan viimeisen drinkin. Se oli alkoholiton matchajuoma nimeltä Nitro, jossain baarissa Shizuokan keskustassa.

Mutta montako kuppia join siinä välissä? En tiedä. En pitänyt kirjaa yhdeksän tunnin teekiertueella. Olisi ehkä pitänyt, sillä maistoin niin paljon uusiakin teelajeja – ja kaikki päivän juomat olivat todella maistuvia.

Myönnän, että taidan olla ihan teehumalassa. Se on tapahtunut aiemminkin, Sri Lankassa reilu vuosi sitten.

Vaikka olen ylittänyt monen päivän teekiintiöni yhtenä päivänä ja olen vielä illallakin maistellut vahvoja juomia, olen teepöhinöiden lisäksi todella väsynyt. Ja olen niin onnellisesti teehiprakassa, että tämä tekstintuottaminen meinaa mennä kokonaan haikuiluksi. Onneksi kuvat kertovat enemmän kuin teepöhinäisen sanat. Kirjoitan joskus lisää tästä superteepäivästä ja kenties videollakin näkyvistä vihreän teen must-paikoista.

Ihanan vihreitä hetkiä sinullekin!

Hyviä ovat olleet muutkin Japanin-päivät, mutta tämä päivä jää muistoihin erikoisena.
Kiitos Akito-san, joka veti loistavan teekierroksen ensin Shizuokan teefarmeilla, sitten hänen kotonaan (jossa oli pihalla myös teeviljelmiä) sekä lukuisissa paikallisissa teekuppiloissa.

1 comment

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: