Teen ystävän todellinen löytö: Kajaanin Tsaikka

Tsaikka. Nimikin sen jo kertoo.

Täältä saa teetä. Täällä osataan teeasiat.

Ulkopuolella mainitaan asia usealla kielellä. Teehuone. Teahouse.

Ulkomainoksessa kerrotaan jääteestä sekä irtoteevalikoimasta, jossa on sata erilaista teetä.

Kauppatorin kupeessa sijaitseva teehuone on jalkautunut myös torille, jossa sillä on oma jääteekioski.

Mahtavaa! Olen aikuisikäni ensimmäisellä Kajaanin-turistireissullani ihan fiiliksissä jo pelkästään tämän löydön vuoksi.

Teehuone tekee kohteesta aina himpun verran kiinnostavamman ja lempeämmän. Seuraavalla kerralla aion tutustua Kajaanin muihin kahviloihin, kuten Pekka Heikkisen leipomoon.

Mutta ensin teetä!

Tsaikan nimi ja sisustus viittaavat venäläiseen teehuoneeseen. Sisällä näkyy voimakkaita värejä sekä maatuska-figuureja.

Ulkona leijailee yksi kesän kovimmista hellepäivistä. Edellä oleva asiakas pyytää juotavaksi kuitenkin senchaa, japanilaista vihreää teetä. Sen kuuleminen ilahduttaa aina – varsinkin täällä Kainuun roadtripillä.

Minulla on hieman matchaikävä. Olen nauttinut viime kuukausina ahkerasti kevään 2021 ensisadon teetä lähes kaikissa muissa muodoissa, paitsi en matchana. Laadukkaat Yame-matchani ovat loppuneet.

Onneksi Tsaikassa tarjoillaan matchaa. Eikä minun tarvitse selittää, että en kaipaa tiskillä mainostettua matchalattea. Vaan saan automaattisesti eteeni täydellisesti vispatun, puhtaan ja kuuman matchan.

Ah, kuinka hyvältä matcha tuntuukaan kuumana kesäpäivänä. Laadukas matcha kertoo myös siitä, että tässä paikassa todella arvostetaan teetä.

Lämmin matcha rentouttaa ja tavallaan viilentää tehokkaammin kuin kylmä juoma.

Tsaikka-teehuoneen tuotteilla on jänniä nimiä. Sieltä löytyy marjoilla maustettua senchaa, jonka nimi on ”Linnan aarre”.

Purkin kyljessä lukee selityksenä: ”Kajaanin linnan ympäristö on kaunis, vehreä ja rauhallinen paikka keskellä kaupunkia, joka huokuu historiaa ja tarinoita Kainuusta”.

Oranssi voimatee” kertoo väristä, johon liittyy hymy, innostus, elinvoima ja vieraanvaraisuus. ”Rakasta elämää koko sydämelläsi”, kertoo tämän luomu-oolongin etiketti.

Tietenkin on myös Kainuu-teetä.

Sosiaalisessa mediassa teehuone markkinoi aktiivisesti virtuaalisia teemaisteluita sekä tietenkin teevalikoimaansa.

Suhteellisen isossa teehuoneessa on myytävänä teen lisäksi monenlaisia teenvalmistusvälineitä. Siellä voi valloittaa sohvanurkkauksen ja perehtyä paikan teeaiheiseen kirjakokoelmaan.

Vitriinissä on monenlaisia herkkuja raakakakuista suolaisiin piirakoihin ja jäätelöön.

Onpa tämä paikka myös koiraystävällinen.

Pöydissä on kukkia sekä paikallista taidetta, ihania teepannunalusia mietelauseineen. ”Kaikki on mahdollista” lukee pöytäni keramiikkalaatassa.

Seinillä ja jopa vessassa on erilaisia mietelausetauluja.

“Tee auttaa aina. Sellaisille sisältä vapiseville ihmisille kuin minä tee on parasta lääkettä. Ei ole ongelmaa, joka ei ratkea hyvin haudutetun teen avulla.”
(Eppu Nuotio: Mutta minä rakastan sinua)

Minä olen vähän rakastunut Kajaanin valloittavaan teehuoneeseen.

Kiitos tästä yllätyksestä, Tsaikka ja Kajaani.
Ottaisin tällaisen teehuoneen mieluusti kotikaupunkiini Ouluunkin.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: