Oulun suklaisin kahvila löytyy läheltä asemaa

Heti oven avauksen jälkeen vastaan leijailee todella vahva tuoksu. En ehdi astua edes kynnyksen yli, kun suklaan aromit ovat tunkeutuneet ajatuksiini.

Edessäni näen vitriinin täynnä erilaisia herkkuja, joista suurin osa on valmistettu suklaasta. Mukana on paljon ChocoSomnian klassikkokonvehteja, mutta myös uusia makupaloja – kuten macaroneja sekä suolaista purtavaa.

Voimakkaan suklaatuoksun suurin selitys löytyy taustalla pyörivästä suklaakoneesta.

ChocoSomnian suklaa- ja viinikahvila avautui vapun tienoilla Oulun Hallituskadulle. Juna-asemalta sinne on vain muutama kortteli matkaa. Kahvilan vieressä on oululaisyrityksen uusi suklaakauppa.

Kahvilan pöydillä on hempeitä kukka-asetelmia. Seinillä on taiteilija Susanna Sivosen värikkäitä töitä. Tunnelmassa on jotain sellaista, mikä saa ajattelemaan Pieni suklaapuoti -elokuvaa.

Kahvien, teen ja suklaan lisäksi juomamenusta löytyy limsaa sekä viinejä – myös alkoholittomana. Kaakaon saa kokonaan vegaanisena, ja herkkulistaltakin saa monia vegaanille sopivia tuotteita.

Olen tähän mennessä maistanut kahvilassa niin tavalliseen maitoon tehtyä kaakaota sekä kauramaitoon valmistettua. Jälkimmäinen antoi mielestäni enemmän tilaa kaakaon aromeille ja tykkäsin tosi paljon sen vahvasta mausta. Silti olisin voinut maistella vieläkin tummempaa kaakaota, jos sellaista olisi tarjolla.

Maitoon valmistetun herkkukaakaon maku tavallaan laimenee, koska siihen päälle pursotetaan kermavaahtoa ja laitetaan vaahtokarkkeja.

Teen juojana minua ilahdutti nähdä kahvilan pieni teevalikoima, joka on jyväskyläläisen Teeleidin tuotteita. Sieltä löytyy yksi Teeleidin suosituimmista vihreistä teistä, Satumainen samppanja. Tosin tämä kiinalainen, maustettu vihreä tee ei ole suosikkini.

Voisin mielelläni nauttia japanilaista, maustamatonta vihreää teetä ChocoSomnian suklaiden kanssa. Tai vaikkapa matchaa. Nämä puhtaat teemaut sopivat hyvin suklaan ja muiden herkkujen pariksi.

Vitriinin vegaanisten tuotteiden lisäksi erityisen kiinnostavia ovat yrityksen itsetekemät macaronit. Ai niin, kaikki vitriinin tuotteet kuulemma valmistetaan Oulun suklaatehtaalla. Vadelmanmakuinen macaroni sisältää muun muassa tuhtia kreemeä ja on juuri sopivan kokoinen herkku yksistäänkin nautittavaksi. Melkein viiden euron hintainen macaron on toki vähän turhan hintava herkku, mutta eipähän tuollaisia tule kovin usein ostettua.

Plussaa tämä uusi oululaiskahvila saa viikonlopun aukioloistaan. Se on perjantaisin ja lauantaisin avoinna kello 21.00 saakka. Euroviisuviikolla siellä pidettiin musavisa ja olipa myös tarjolla happy hour. Ikkunapöytä tuntuu olevan usein varattu, sillä siitä on kiva katsella kadulle.

Pöydät on sijoitettu melko tiiviisti, joten mitään salaisuuksia tänne ei kannata tulla kertomaan eikä välttämättä ensitreffeillekään. Mutta kaveriporukan luksuskahvihetkeen tämä on oikein passeli paikka; ja voipa siellä käydä vaikka yksinkin katkaisemassa arjen hulinat ja rauhoittua kaakaomielihyvän äärellä.

Vielä kun saisi kesäksi muutaman penkin ja pöydän ulos sekä vaikkapa vihreää jääteetä, niin tämä voisi olla täyden kympin kahvila.

Toivottavasti oululaiset sekä tänne matkustavat vierailijat löytävät tämän paikan. Ehkä Jaajon pitäisi tehdä myös visiitti sekä joku video vierailusta? Niin hype olisi taatusti valmis. Onhan Jaajo mukana ChocoSomnian bisneksessä muutenkin.

Oulussa on jo kivoja kahviloita, ja suklaakahvila täydentää mukavasti valikoimaa. Mielelläni näkisin täällä myös kunnon teepaikan, mutta se onkin sitten toinen juttu.

2 comments

  1. Yleisesti en olekaan lainkaan makean ystävä, mutta sulkaalta kyllä pidän. Tämä voisi olla miellyttävä vierailukohde, kun Oulussa joskus tulee käytyä. Kovin usein en tosin siellä käy, viime käynnistä taitaa olla kulunut aikaa jo puolitoista vuotta.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: