Hongkong-kuplassa tarjolla: 8,50 euron juustoa ja nenänpienentäjiä

Haluaisin opiskella kiinaa ja kirjoittaa kauniita kalligrafioita. Pukeutua sifonkihameeseen ja jättihuppariin kuin paikalliset. Ripotella heidän tavoin glitteriä kulmakarvoihin ja värjätä hiusten latvat siniseksi.

Haluaisin koristella pienen pieniä kakkuja niin söpöiksi, ettei niitä malta syödäkään. Oppia kiinalaisen teekulttuurin etiketin.

Kävellä loputtomiin Hongkongin katuja, ihmetellä väsymättömän metropolin menoa ja kokea tuhansia eri makuja, tapahtumia ja muita asioita, joita täällä on tarjolla.

Stanley-kaupunginosan maisemia yllä ja alla.

Päivä- ja iltakävelyä Kowloon-puistossa.

Välillä mietityttää, mikä on todellisuutta ja mikä pelkkää kuplaa Hongkongissa?
Ainakin omassa kuplassani HK näyttäytyy supermahtavana paikkana.

Minusta on tullut viikossa HK-fani. Se on selvää, että Hongkong on tehnyt suuren vaikutuksen ja saanut aikaan unelmien piikin. Ainoastaan kylmyys on hieman hidastanut – sekä tietyt hinnat. Hongkong on erittäin kallis paikka, ja sen tiesin etukäteen. Siksi varasin tänne vain kuusi yötä.

Kun katselin ensimmäisinä päivinä ruokakaupassa jotakin hintoja, melkein säikähdin: 100 grammaa manteleita maksaa neljä euroa, 100 grammaa tavallista naudanjauhelihaa viisi euroa, puolen litran jäätelöpaketti 12 euroa. Mascarponejuusto maksaa yli kahdeksan euroa, kun vastaavan Pirkka-tuotteen saa Suomessa alle kolmella eurolla.

Turisteilta otetaan rahat pois HK:n nähtävyyksissä: 80 euroa Disney-huvipuiston pääsylipuista, 50 euroa kiertoajelusta, 38 euroa Macaon laivalipuista, 20 euroa vaijerikyydistä.

Toisaalta Hongkongissa pärjää pienelläkin budjetilla (varsinkin kun ei osta maito- ja lihatuotteita eikä leiki ihan kaikissa turistipaikoissa). Eikä majoitu luksushotelleissa eikä aterioi pihvipaikoissa.

Todella vaatimattomia majapaikkoja saa 20 eurolla; jo pikkuisen siistimmästä hostellista, jaetusta huoneesta, joutuu maksamaan vähintään 30 euroa, jos se sijaitsee hyvällä paikalla. Nyt kiinalaisen uudenvuoden aikaan hinnat olivat tuplasti kalliimmat kuin tavallisesti. Onneksi hankin kuitenkin etukäteen huoneeni niin kapseli- kuin normaalihostellista, ja sain ne edullisemmin kuin Filippiinien majapaikkani.

Paikallisten pienistä ravintoloista saa aterian viidellä eurolla. Katukeittiöistä vieläkin halvemmalla. Ruokakaupasta voi hankkia salaattia tai sushia alle kahdella eurolla. Loistava julkinen liikenne tarjoaa lippuja alkaen 0,20 eurolla. Lentokenttäbussikin kulkee kätevästi ja maksaa vain 3,30 euroa tunnin matkasta.

Juustohyllyn yllätys: yli kahdeksan euron mascarpone.

Hongkongilainen munavohveli on suosittu välipala. Perusvohveli hieman alle kolme euroa.
Kumman valitset: 15 euron lohisalaatin vai kolmen euron Michelin-dumplingit?

Otsatukkaindeksin sijoitus

Myönnetään: en ollut Hongkongissa hiustenleikkuun tarpeessa, mutta kiertelin kampaamoja. Keskustassa halvimmillaan naisten hiustenleikkaus maksoi 15 euroa, otsatukan leikkaaminen 5–10 euroa niissä paikoissa, joista kysyin hintaa.

Mutta sitten, eräänä päivänä, kun kävelin perinteisissä kiinalaiskaupunginosissa, vastaani tuli mielenkiintoisia tarjouksia: hiusten leikkuu 2,50 euroa.

Kävin kysymässä hintaa otsatukan siistimiselle ja sain yhden edullisimmista hinnoista: se maksoi yhden euron.

Ilman turistijuttujani Hongkong olisi tullut erittäin edullinen kohde. Mutta kerranpa sitä olen tässä erikoisessa suurkaupungissa. Löysin myös paljon edullisia tai jopa ilmaisia turistijuttuja, kuten euron museot ja ilmaisen valoshow’n. Tähän aikaan myös uuttavuotta valmisteltiin ahkerasti, ja se näkyi mielenkiintoisina esityksinä joka puolella kaupunkia.

Otsatukan leikkuuhinnat (euroissa)

  1. Filippiinit 1 euro
  2. Hongkong 1 euro
  3. Mongolia 1,5
  4. Intia 2
  5. Sri Lanka 3
  6. Brunei 3,10
  7. Indonesia 4
  8. Vietnam 5
  9. Malesia 6
  10. Thaimaa 8
  11. Japani 15
  12. Australia 18
  13. Singapore 20

Hiustenleikkuu, 2,50 euroa.
Kiinalainen onnentoivotus, ilmainen.

Jänniä kulutustavaroita

Hongkongista löytää kaikkea, mitä ikinä keksiikään tarvitsevansa. Elektroniikkaa, vaatteita ja kosmetiikkaa sieltä saa halvemmalla kuin Suomesta. Katselin esimerkiksi merkkilenkkareita niiden omissa, virallisissa liikkeissä ja hinnat olivat 20–50 euroa Suomen hintoja halvemmat.

Yksi suuri ihmetyksen aihe on kosmetiikkakauppojen suuri määrä. Melkein jokaisessa korttelissa on joku meikkiliike.

Hongkongilaiset eivät osta pelkästään meikkejä, vaan erityisesti he hankkivat ihonhoitotuotteita. Ikäiseni paikalliset naiset käyttävät vuodessa jopa 500 euroa kosmetiikkaan, ja siitä isomman osan ihonhoitoon.

Kaupoissa on myös jänniä ihonhoito- ja kauneustuotteita. Löysin monesta paikasta ainakin kasvokorsetteja, nenänpienennysvekottimen sekä hymymaskeja. Ihon valkaisutuotteetkin ovat perusarkea Aasiassa. Osan saa muutamalla eurolla, joistakin pitää maksaa useita kymppejä. Esimerkiksi nenänmuotoilija sekä kasvokorsetti eli panta, jota pidetään kotona kasvojen ympärillä ihon tiukentumisen toivossa, on noin 20 euroa kappaleelta.

Tarjolla siinä on monenlaista jännittävää kauneustuotetta. Minkä valitsisit?
Hän halusi tehdä minulle koiranvuoden onnittelutaulun. Siinä toivotaan terveyttä ja onnellisuutta.

 

 

Kommentoi postausta alla

Discover more from Adventurista

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading