Kohti Oulun kauneimpia maisemia – vesitaksilla

Taisin kesäkuussa 2023 löytää uuden suosikkiaktiviteettini Oulun kesässä. Tai oikeastaan kaksi.

Molemmat aktiviteetit sopivat hyvin tällaiselle kaltaiselleni, hitaamman elämänmenon nautiskelijalle.

Samalla näkee Oulua uudesta vinkkelistä, nimittäin mereltä.

Pääsin heti juhannuksen jälkeen Sea Oulun uuden vesitaksin kyytiin ja ihastuin tuohon vajaan kahden tunnin kierrokseen. Tällaista toimintaa Oulu ja oululaiset ovat kaivanneet. Nyt voisin jopa harkita kausikortin hankkimista vesitaksiin.

125 euron kausikortti elokuun loppuun saakka olisi hintansa väärti hänelle, joka nauttii veneilystä, sillä vesitaksin meno-paluu-lippu yhdeltä maksaa 29 euroa. Eläkeläiset ja lapset pääsevät vesitaksin kyytiin 25 eurolla.

Olen kuullut monen kritisoivan hintaa kahden tunnin risteilystä, ja jokaisella on vapaus mielipiteisiinsä. (Sekä vapaus käyttää rahansa.) Mutta en voi muuta kuin suositella tätä Oulun uutta kesätoimintoa.

Minä unohdin kahden tunnin ja noin kymmenen kilometrin aikana melkein täysin koko maailman ympäriltäni. Olo oli samaan aikaan pysähtynyt, mutta silti niin energinen.

Oli pelkästään vene, vihreys ja huikean upeat merimaisemat.

Kotikaupunkini Oulu näytti venetaksista katsottuna ehkä kauniimmalta kuin koskaan. Sykkeeni laski ja nautin seuran lisäksi flow-tilasta. Täydellisen rentoutuneesta fiiliksestä.

Merituuli sekoitti hiuksiani pahasti, mutta kyyti pysyi tasaisena. Torinrannan jälkeen ohitimme Pikisaaren ja ensimmäisen kerran vesitaksi pysähtyi Johteenpookissa.

Seuraava pysäkki oli Hietasaaren Seelarissa ja kolmas Toppilansalmessa, Punaisen Myllyn kohdalla.

Seelari ja Punainen Mylly olivat kauniina kesäpäivänä täynnä kahvila-asiakkaita. Seelarin edustalla myös melottiin ja uitiin. Laitureilla oli auringonottajia.

Vesitaksiin voi saapua noilta neljältä laiturilta, ja matkantekoa riittää kuulemma elokuun loppuun saakka.

Lipun voi ostaa etukäteen netistä. Varauksia vesitaksi ei ota vastaan; sen kyytiin mahtuu kymmenen matkustajaa. Arkilähdöt ovat kahden tunnin välein Torinrannasta kello 12–18. Keskiviikosta lauantaihin vene kulkee myös iltaisin kello 22 saakka.

Koirat ovat tervetulleita, mikäli se sopii muille matkustajille. Tarkemmat tiedot kyytien lähdöistä löytyy Sea Oulun nettisivuilta.

Niin, ja lyhyesti siitä toisesta suosikkijutustani. Se on Hietasaaressa sijaitseva Seelarin terassi, joka on tullut tänä kesänä oikein tutuksi. Viime viikkoina olen käynyt siellä useasti ja tykästynyt paikkaan.

Näkymä merelle on niin kaunis ja terassin tunnelma on erittäin miellyttävä. Hyvällä tuulella sinne kuulee Kuusisaaren konsertteja.

Lounaalla tarjottu kalakeitto on saanut hehkutusta ulkomaalaisilta ystäviltäni. Juomavalikoimastakin löytyy paikallisia tuotteita. Seelarin kesä tuntuu olevan täynnä myös erilaisia tapahtumia lauluilloista dj-keikkoihin.

Kyllä ihan lähi-lähimatkailukin on hauskaa, kun on kauniit kesäilmat ja´mukavat kokemukset.

2 comments

  1. Näyttääpä Oulun kesäinen rannikko todella hienolta, tuolla olisi itsekin oikein miellyttävä päästä käymään. Miten tuo muuten meneekään, että jos kerran varauksia ei oteta vastaan, niin voiko käydä niin, että ei sitten pääsekään takaisin Torinrantaan viimeisen veneen ollessa täynnä?

  2. Olipa hieno juttu! Mikon kommenttiin myös vastaus samalla. Ketään meno-paluu lipun ostanutta ei jätetä illalla kävelemään. Haetaan kyytiin tavalla tai toisella.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: