Teehuoneiden taikaa Sofiassa – tarjolla niin paljon enemmän kuin pelkkää vihreää juomaa

Kun saavun uuteen kohteeseen, otan selville yleensä, onko siellä kivaa teepaikkaa. Nyt olin sen verran elänyt hetkessä, että majapaikankin varasin vain päivä ennen Sofiaan saapumista.

Onneksi löysin heti ensimmäisenä päivänä kaksi kivaa teehuonetta Sofiasta.  Ne ovat täysin toistensa vastakohtia, mutta molemmat oikein kivoja paikkoja. Kiitos sosiaalinen media ja mainokset, jotka tuovat tärkeimmät asiat esiin ennen kuin edes tajuan tarvitsevani niitä.

Tee-energiaa kyllä kaipasin helteisessä Sofiassa kulkemiseen. Ja muutenkin, Sofia ei yllättäen tuntunut kivalta heti ensimmäisestä hetkestä lähtien, vaikka olin odottanut sinne pääsyä kieli pitkällä jo kauan; erityisesti semmoisina hetkinä hyvä teepaikka on eurojakin tärkeämpi aarre.

Se voi olla paikka, joka rentouttaa ja saa näkemään ympärillä olevan elämän täysin toisenlaisessa valossa.

Olen aina tavannut teepaikoissa kivoja ihmisiä. Niin kävi Sofiassakin ja pääsin juttelemaan paikallisten kanssa.

Ja oloni muuttui täällä Bulgarian rähjäisessä pääkaupungissa heti paljon luottavaisemmaksi. Rauhallisemmaksi, mutta samalla myös energisen innokkaaksi.

 

Lähes 100 teelajin Veda

Veda House on värikäs teepaikka, jossa tee tarjoillaan söpöissä kannuissa.

Valikoimassa on lähes sata erilaista teetä: mustaa, valkoista, vihreää, rooibosta sekä bulgarialaisia yrttisekoituksia.

Kesällä on myös oma jääteelista, josta löytyy muun muassa matchapohjaisia juomia.

Lisäksi Vedasta saa kasvisruokaa. Kokeilin heidän seitanpannuaan ja se oli todella hyvää.

Paikka on sisustettu monella eri tyylillä: lattiassa on portugalilaistyylisiä laattoja, seinillä turkkilaisia amuletteja ja sisustustekstiileissä intialaista värimaailmaa.

Tee- ja ruokalistalta löytyy paljon mainintoja ayurvediseen elämäntapaan. Mutta Vedasta saa myös makeita jäätelöitä sekä pieniä leivonnaisia, jotka tehdään paikan päällä.

Kaipasin niin paljon kunnon vihreää teetä ja valitsin listalta shizuokalaisen senchan. Ehkä minun olisi pitänyt maistaa paikallisia yrttisekoituksia, mutta onneksi tässä on vielä aikaa siihenkin.

Pannullinen japanilaista teetä maksaa kolmisen euroa. Kasvisruokani maksoi viisi euroa. Selvästi kalliimpaa kuin vaikkapa tiranalaisessa teepaikassa, mutta toisaalta laadukkaampaa teetä sekä suurempi valikoima erilaisia kasvisruokia.

Erityisen kiva nurkkaus Vedassa on ylätasanteella. Ensin otetaan kengät pois ja sitten voi muokata isoista lattiatyynyistä itselleen mukavan teehetken.

 

 

 

Vihreää teetä suoraan Japanista

Sofiasta löytyy yllättäen vihreän teen paikka. Sellainen, jota olen pitkään kaivannut Helsinkiinkin.

Ocha tilaa teensä suoraan Japanista.

Lista on lyhyt, mutta sitäkin herkullisempi. Siinä on kaikki tärkeimmät vihreän teen lajit sekä muutama makea herkku, kuten matchasuklaa ja -keksi.

Saavuin Ochaan sen sulkemisaikaan ja nautin matchavihersmoothien. Ihailin pikaisesti myös paikan Japani-henkeä sekä vitriinin leivonnaisia.

Se hetki riitti erittäin hyvin.

Pieni, minimalistinen huone ja kaikki vihreän sävyt sekä maut olivat täydellisiä. Ne saivat aikaan koti-ikävän. Ikävän Japaniin – mutta herättivät myös innostuksen Sofiaa kohtaan ja tekivät oloni kotoisaksi.

Kaupunki, jossa on näin loistavia teepaikkoja, on aina kiva!

Lisää aiheesta:

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: