Porvoo – Suomen idyllisin joulukaupunki

Vaikka Japanin-matkatavarat hakevat vielä vähän paikkaansa kotona, olen ollut melkein koko ajan menossa. Ihania juttuja ja kutsuja pukkaa joka päivä, joten eihän sitä kotia malta laittaa silloin kuntoon. Eilen kävin nopeasti katsomassa muun muassa Helsingin uuden Oodi-kirjaston. Melkoinen rakennus! Niin hieno!

Viikonloppuna tein päiväreissun Porvooseen. Se on yksi suosikkipaikoistani Suomessa – ja näin joulun alla niin ihana paikka. Ehkä Suomen kaunein joulukaupunki.

Ystäväni kuoro esiintyi Porvoon pikkukirkossa ja se oli jotenkin kliimaksi koko päivälle. En ollut kuullut perinteisiä suomalaisia joululauluja nyt kahteen vuoteen. Ja kun ympärilläni oli myös ystävät ja rakas kaupunki, niin isoja roskiahan siinä tippui silmään.

Upea Partita-kuoro lauloi myös muitakin kuin hartaita suomalaislauluja ja heillä oli mukana paljon huumoriakin esityksissään. 10 pistettä kuorolle! Olisiko tässä Suomen paras joulukuoro?

Porvoossa oli paljon ihmisiä liikenteessä. Bussilasteittain turisteja sekä vanhankaupungin joulunavaus.

Oma joulutunnelmani on jotenkin sopivasti päällä ja se kasvoi entisestään Porvoossa. Yritän nauttia siitä niin paljon kuin mahdollista, vaikka esimerkiksi kotiani en ole laittanut yhtään joulukuntoon. Mutta eihän sitä tarvitsekaan, kun ympärillä on jouluisia kivoja juttuja.

Kun olimme Porvoossa, ystäväni sanoikin, että tuntuu melkein siltä kuin olisi ulkomailla. Nooh, en ihan allekirjoita tätä lausahdusta, mutta kyllä pieni retki kavereiden kanssa idylliseen joulukaupunkiin tekee maailmasta paremman paikan.

 

Vinkki!

Partita-kuoro esiintyy vielä ennen joulua Porvoossa 17. joulukuuta kello 18 pikkukirkossa.
Kannattaa mennä kuuntelemaan.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: