Homman nimi on teippi! Älyttömän kätevä kikka suoran otsatukan leikkaamiseen kotona

Nyt korona-aikaan en ole käynyt kampaamossa, ja sehän näkyy päässäni.

Säästyyhän tässä ajassa rahaa, mutta kyllä kampaamoreissut ovat aina niin piristäviä, että kaipaan jo niitä.

Viimeksi kävin kampaamossa täällä Fukuokassa helmikuussa. Silloin päähäni laitettiin musta väri, koska se oli ainoa, jossa ei ollut mukana vaalennusaineita.

Tykkäsin paluusta mustiin hiuksiin, mutta niiden ylläpitäminen Japanin kirkkaan auringon alla on haastavaa sekä vie aikaa.

Ehkä kasvonikin kaipaavat jotain muuta väriä kuin pelkkää mustaa, joten nyt olen antanut värin haalistua.

Hiukseni leikattiin samalla kampaamokäynnillä, minkä jälkeen olen tasoitellut muutaman kerran otsatukkaa kotona itse. (Oikeastaan päädyin jo suoraan kampaajalta vessan peilin eteen, sillä kampaaja halusi jättää otsatukkani reunoille pidemmät siivut.)

Ei, ei, ei! En kaipaa pyöristyksiä otsikseeni. Onneksi sen tasoittaminen onnistuu nyt kotona, vaikka voisin mennä toki fukuokalaisiin kampaamoihin.

Halvimmillaan täällä saan leikkauksen noin kymmenellä eurolla 15 minuutin kampaamoissa, joissa on siis tasataksa ja -aika.

 

Näin leikkaan suoran otsatukan

Kun leikin kotikampaamoa, pyöräytän otsatukkani välillä sormeni ympärille ja leikkaan. Toisinaan käytän avuksi pinnejä sekä kampaa.

Pieni trimmaus toimii aina, mutta mitään graafisen suoraa otsista en yksin osaa tehdä.

Lähimmäksi toivottua tulosta olen päässyt vanhalla tutulla teippikikalla. Onneksi minulla on aina matkustaessani teippirulla mukana. Teipillä varmistan kosmetiikkapullojen korkit ja tarvittaessa fiksaan vaikkapa purkaantuneen hameenhelman, jos on kiire eikä aikaa ole langalla paikkaamiseen.

Hiussakset hain sadan jenin kaupasta ja maksoin niistä siis noin 0,85 euroa.

 1. Laitan muut hiukset kiinni ja asettelen teipin kevyesti otsatukkaani vasten.
  Teipin yläreuna tulee halutulle korkeudelle, josta leikkaan hiukseni.
 2. Olen huomannut, että paras tulos tulee, kun hiuksia ei ole pesty ihan vasta. Minulla se tarkoittaa, että aamulla pesemäni ja föönäämäni hiukset toimivat teippivinkin kanssa saman päivän iltana.
  Kosteissa hiuksissani teippi ei pysy kiinni, vaan se liukuu ikävästi. Föönäyksen jälkeen hiukseni ovat liian karheat. Iltaan mennessä otsis on rasvoittunut hiukan, mutta ei niin paljon, etteikö teippi pysyisi hiuksissa.
 3. Kun teippi on halutussa paikassa, painelen sitä varmuudeksi lisää, otan sakset ja leikkaan.
 4. Sen jälkeen vielä siistin muutamat teipin alle jääneet hajahiukset pois vapaalla kädellä.
  Jos pidempiä hiuksia on jäänyt vielä paljon, laitan uuden teipin ja leikkaan toisen kierroksen samalla kaavalla.
  PS: Jos otsatukka on pidempää mallia, vaarana voi olla teipin tarttuminen ripsiin. Toisinaan teippiini tarttuukin muutama ripsikin. 😀

 

 

Kommentoi postausta alla

%d