Halvimmat matkakohteet Aasiassa top 10 – otsatukkaindeksi

Ah, Matka-messut ja matkakuume. Tänä viikonloppuna on Helsingissä päässyt fiilistelemään erilaisia matkakohteita Messukeskuksessa. Minusta messujen parhautta olivat tällä kertaa Japanin-ständi ja torstain ammattilaispäivä, jossa pääsin kiertelemään rauhassa.

Ihan hirveän matkakuumeen sain tietenkin messuilta sekä Japani-ikävän.

Matkoissa ja lennoissa oli huimia tarjouksia Matka-messujen aikaan. Kun pääsin hypistelemään uusia suomenkielisiä matkaoppaita sekä lehtisiä niin Fukuokasta kuin Japanista yleensäkin, meinasin varata samalla istumalla lennot Japaniin.

Tulin 1,5 kuukautta sitten Japanin-lomaltani. Se on viimeisin ulkomaankohde, jossa olen leikkauttanut otsatukkani. Ja tällä kertaa Tokiossa hinta oli niinkin alhainen kuin seitsemän euroa. Otsatukkaindeksissäni 2018 on vielä vanha, edellinen hinta eli 7,80 euroa.

Olen käynyt tällä hetkellä 71 eri maassa, mutta vasta viime vuosina olen alkanut tehdä listaa kampaamohinnoista. Otsatukkaindeksini kuvastaa jollain tapaa maiden hintatasoa. Toisaalta se myös kertoo siitä, kuinka viitseliäs olen ollut metsästämään halvimman hinnan. Tai kuinka onnekas olen ollut saadakseni sen.

Otsatukkaindeksini perusteella voin tehdä karkean arvion budjettimatkailijan suosikkikohteista Aasiassa. Taatusti listaan kuuluvat myös Thaimaa, Kambodza ja Malesia, mutta kampaamoreissuistani noissa maissa on kulunut aikaa ja niillä matkoilla olen ollut kaikkea muuta kuin halpamatkaaja. Bruneinkin kolmen euron siistiminen oli halvempi kuin missään noissa kolmessa maassa.

 

Edullisimmat matkakohteet top 10

 1. Filippiinit
  Filippiinien Palawanilla oli todella halpaa, ja otin siitä ainakin kampaamomielessä kaiken irti vuoden 2018 alussa. Sain eurolla otsatukan leikkuun ja 30 eurolla hiustensuoristuksen; 15 eurollakin tuo käsittely olisi irronnut.
 2. Laos
  Ah, sopivan laiska Vientiane. Siellä köllin opiskelijana tyytyväisenä hotellissakin ja kävin kahdesti kampaajalla. Muun muassa kahden euron kampaamopalvelu sekä edulliset ruoat sekä majoittumiset Vientianessa tekivät Laosista yhden suosikkipaikoistani.
 3. Intia
  Pääsiäisreissu Goalle vuonna 2016 oli pelkkää aurinkoa ja merta. Halpalento ja vielä halvempi bungalowi rannalla tarkoittivat myös halpaeloa Goalla. Kahden euron kampaamokäynti sisälsi pesun, ayurvedisen päähieronnan ja otsatukan leikkuun. Viiden euron hierontojakin tuli nautittua usein.
 4. Indonesia
  Bali, tuo Aasian ensirakkauteni ja hyvinvointikeskukseni. Hinnat nousevat Balilla joka vuosi ihan älyttömästi. Aiemmin saatoin saada otsatukan leikkuun parilla eurolla. Vuonna 2018 maksoin siitä neljä euroa. Viidellä eurolla sain tunnin hieronnan, joista osa oli melko eksoottisiakin. Silti edelleen halpa saari – ja niin upea muutenkin!
 5. Mongolia
  Olimme todellisella junamatkalla ystävieni kanssa kesällä 2013. Trans-Siperian rata vei meidät Mongoliaan saakka. Sieltä ystäväni jatkoivat Kiinaan ja minä lensin takaisin kotiin. Pitkän junailun jälkeen menin Ulan Batorin keskustan hienoon kauneussalonkiin ja sain hiustenpesun sekä otsatukan leikkauksen 1,50 eurolla.
  Nykyisin Mongolian hinnat ovat hieman korkeammat; näin olen kuullut siellä käyneillä. Mutta edelleenkin siellä voi hemmotella itseään pikkurahalla.

+ 5 muuta

 1. Myanmar
  Kampaamokäynti 2,20 euroa ja muutenkin halpaa oli ainakin Yangonissa, josta on tämän postauksen pääkuva.
 2. Taiwan
  Kampaamokäynti 2,70 ja siihen kuului vielä erikoiskahvikin.
 3. Sri Lanka
  Kampaamokäynti 3 euroa, ja yksi muutenkin edullisimmista maista.
 4. Hongkong
  Kampaamokäynti euron kiinalaiskaupunginosassa. Ruoka ja palvelut ovat halpaa HK:ssa, myös vaatteita ja elektroniikkaa saa edullisesti, mutta muuten kaupungin maine on erittäin kallis.
 5. Vietnam
  Kampaamokäynti 5 euroa; tosin olin Hoi Anissa, joka on melkoinen turistimekka. Halvemmallakin olisi varmaan päässyt.

 

2 comments

 1. Postaustoive: lähimatkavinkkejä ja muita ekologisia matkajuttuja. Esimerkiksi tuosta junamatkasta Mongoliaan olisi kiva kuulla!
  Pirteitä pakkaspäiviä 🙂

  1. Hei rk.
   Mainiota, että kävit kommentoimassa ja kertomassa toiveita.
   Lähimatkat ovat jääneet minulta viime aikoina tekemättä, koska säästän rahojani noille pidemmille matkoille. Mutta eiköhän aina jotakin tule eteen. Vaikkapa kotiseuduilta.
   Ja tuo Mongolian junatrippi… siitä olisikin kerrottavaa, jos vain muistaisi vielä kaiken. Sen verran monta vuotta siitä on.
   Mutta laitan vakavasti harkintaan.

   Kivoja talvipäiviä sinulle ja muille! 🙂

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: