Finnair perui lentoni Oulusta Helsinkiin – millaisen korvauksen sain ja miten?

Kun saavun flunssaisena kentälle ja kuulen samalla hetkellä kaiuttimesta, että lento Helsinkiin on peruttu, nousee ärsytyspiikki hetkeksi.

Muutaman minuutin päästä saan tekstiviestin, joka vahvistaa asian: Oulu–Helsinki AY446 on peruttu ja minut on uudelleenreititetty aamun ensimmäiselle lennolle.

Olen saanut jo tuona päivänä keuhkoputken- ja poskiontelotulehdusdiagnoosit sekä kasan lääkkeitä. Samaan konkurssiin menee tämä peruutettu lentokin.

Onneksi olen kentällä ajoissa ja ensimmäisten joukossa jonottamassa palvelutiskille. Silti prosessi vie aikansa jokaisen asiakkaan kohdalla. Takana olevat matkustajat alkavat hermoilla ja huudella, mikä tässä maksaa.

Koska poikkeusolosuhteet eivät ole peruuttaneet lentoani, alan kaivella jonossa nettitietoja vakiokorvauksesta. Tiedän, että lentomatkustajalla on oikeus vakiokorvaukseen lennon pituuden mukaan.

Kun luen, että tämä peruutus tarkoittanee ainakin 250 euron hyvitystä, alan jo hymyillä.

Ja kun kuulen vuorollani, että saan majoittua yön Lapland-hotellissa Oulun keskustassa Finnairin piikkiin, ärsytykseni on lähes jo kokonaan poissa. Olen aina halunnut yöpyä tuossa hotellissa, joka sijaitsee entisen yläasteeni vieressä.

Kenttävirkailija ojentaa kasan vouchereita: 17 euron ruokalipun kentälle, hotellivoucherin ja kentälle mahdollistavan kyydin.

Lähden innolla viettämään lisäyötäni, tosin lyhyttä sellaista, Lapin tunnelmiin. Kaikki irti tästä pienestä lisälomasta!

Poropaistia Sodankylästä

Ehdin vilkuilla auringonlaskua viidennen kerroksen huoneestani. Ihanalta parvekkeelta näen myös Raatin valot, Ainolan puiston sekä Tuomiokirkon tornin.

Leveä sänky houkuttelee, kuten myös kylpyamme. Alakerran saunaan en ehdi, sillä olen saapunut hotelliin yhdeksän jälkeen illalla.

Ajattelin mennä nukkumaan saman tien, mutta yhtäkkiä huomaan, että minulla on nälkä – eivätkä siihen hotellihuoneen minibaarin snäksit auta. Saan luvan tilata huoneeni laskuun illallisen.

Kitchen & Bar Oulassa on tungosta. Jonossa ennen minua on ihmisiä ja keittiö menee kiinni kymmeneltä. En jaksa jäädä jonottamaan pöytää, joten tilaan päivän poro -annoksen huoneeseeni. Lupaan käydä hakemassa sen itse, sillä huonepalvelu maksaisi kymmenen euroa.

Sodankyläläisen poropaistin kanssa tuli rapeita kasviksia ja ihanaa pyrettä. Ah, mikä illallinen viehättävän Oulu-maiseman kera!

 

 

Kiitos Finnair!

Hammasharjan ja tahnan sekä juoman kävin ostamassa illalla omaan laskuuni. Meinasin jo ostaa myös shampoon, kunnes luin, että huoneissa on Rento-sarjan tuotteita.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olin tyytyväinen hiuksiini aamuisen pesun jälkeen, vaikka minulla ei ollut mukana hiusöljyä. Hoitoaine jätti hiukseni mahtavan sileiksi. Nautin myös kuorinta- ja kosteusvoiteesta.

Mutta herkullisinta oli kyllä hotellin aamiainen. Vaikka jouduin maistelemaan sen kiireessä enkä esimerkiksi koskenut poromakkaroihin, sain maistaa monia herkullisia makuja. Sisustus ja kauniit astiat luovat myös miellyttävän aamiaishetken. Vihreää teetäkin on! Tosin huoneessani on vain liptonia; olisipa myös vihreää teetä.

Porontaljat, poropatsaat ja porokuvat toivat fiiliksen kuin olisin Oulua pohjoisemmassa.

Vaikka Oulun hotelliyöni oli lyhyt, nautin siitä todella paljon. En kuitenkaan toivo, että peruutuksia tulisi useammin. Joskus niitä sattuu vasta, kun on jo koneessa. Tai edessä on jatkolento.

Kaikkein parasta tässä peruutusmatkassa oli kyllä Finnairin ripeä reagointi. Kun lähetin heille korvauspyynnön nettilomakkeen kautta, sain heti vastauksen. Jo seuraavana päivänä käytössäni oli Finnairin lahjakortti.

Finnair hyvityksenä peruutuksesta tarjosi 250 euroa käteisenä tai 350 euron lahjakorttia. Näin nopeaa palvelua en ole koskaan saanut vastaavassa tilanteessa yhdeltäkään lentoyhtiöltä. Usein olen joutunut lähettämään lippuja sekä muita kaavakkeita ja joskus jopa odottelemaan vastausta useamman kuukauden.

Nyt homma hoidettiin erittäin selkeästi ja vaivattomasti.

Hienoa työtä, Finnair!

 

 

 

Kuvat ovat Oulun Lapland-hotellista.

 

 

No comments

  1. Poroa? Harmittaa kun, et päässyt maistamaan poromakkaraa?

    Oon seurannut jonkun aikaa blogiasi, mutta nyt kaikki tämä matkustaminen ja lihansyönnin ihannointi juuri tässä postauksessa alkaa tuntua todella irrelevantilta tähän maailman tilanteeseen. Ja aika itsekkäältä.

  2. Pahoittelen, että valintani eivät miellytä. Tosin, en ole koskaan sanonut, että poromakkara jäi harmittamaan.
    Kiitos kuitenkin palautteestasi.

    Olisi kiva kuulla, mistä aiheista haluaisit matkablogista lukea.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: