Oulun trendikkäin alue nyt on Tuira – 30 kuvaa vuoden kaupunginosasta

 

Jos asuisin joskus aikuisiällä Oulussa, haluaisin asua Tuirassa. Tuossa kaupunginosassa, joka sai palkinnon elokuun alussa.

Sieltä on lyhyt matka keskustaan, sillä se on ihan ytimen vieressä.

Siellä pääsee vesistöjen äärelle todella hyvin. Ja siellä on ehkä koko Suomen mukavin elokuvateatteri, Star.

Kävin lapsena soittotunneilla Tuirassa. Myöhemmin opiskelin Tuirassa sijaitsevassa aikuislukiossa.

Nyt käyn tuiralaisessa koirapuistossa ja kävelen mieluusti Oulujoen rantaa, kun vierailen Oulussa.

Erityisen kaunista on Oulujoen suistolla Toivoniemessä, Tuiran eteläkärjessä. Sen asemakaava on Alvar Aallon suunnittelema. Värikkäät talot toivat minulle lapsena mieleen legopalikat.

Lapsuudessani Tuirassa tuoksui usein terva. Makeistehdas Merijal oli tunnettu Tervaleijona-pastilleistaan, mutta se sulki Oulun-ovensa vuonna 1996.

Tuiralla oli vielä muutamia vuosia sitten levottoman kaupunginosan maine.

Nyt Tuira on Oulun oma Kallio, josta on tullut hiljalleen trendikäs asuinalue. Vuoden 2019 kaupunginosa Suomessa, hurraa!

Tosin, onko Tuirassa mitään hyviä kahviloita?

 

No comments

 1. Eipä tule Tuirasta mieleen yhtään kahvilaa.. Leipomokauppa oli muutaman vuoden siinä Merikoskenkadulla, mutta sekin näköjään lopettanut. Tai jos kahvila löytyy jostain niin hyvin on piilotettu! Mutta Tuirasta löytyy vielä jo lapsuudesta (80-luvulta) tuttu Halpa Karkki ja toissapäivänä, kun ohimennen kurkkasin sisään niin siellä näyttikin ihan samalta kuin lapsuudessa, seuraavalla kerralla menen kyllä ihan sisälle asti ostoksille, nyt oli kiire kirjastoon. Tuira on ollut kyllä pitkään huonossa maineessa, osittain ihan oikeutetusti, mutta muutoksen kyllä huomaa nykyään, kun itsellä tulee käytyä Tuirassa aika useinkin joko postiasioissa, elokuvissa (juurikin Star), karkkia ostamassa Filmtownista (ennen Makuunista) :), kirjastossa tai muuten vain siellä päin pyöräillessä, Tuiran uimaranta ja patosilta on aina yhtä sykähdyttävä näky ja itse löysin Tuiranpuiston alueen tänä kesänä kun jouduin rakennettavan pyöräbaanan takia etsimään vaihtoehtoisen reitin kotimatkalla ja hämmästys oli suuri! Uskomaton “ikimetsä” upeine vanhoine rakennuksineen melkein kaupungin kupeessa, jos et ole piipahtanut vielä niin käyppä!

  Ihania kuvia olet ottanut Tuirasta, muutama inhorealistinen kuva kerrostalo kolosseista olis voinut olla vielä paikallaan 😉

 2. Hei MerjaO.
  Ihan mielettömiä Tuira-kohteita olet listannut. Halpa Karkki on yksi niistä legendaarisimmista.
  Ja Ikimetsä on myös hieno. Siellä vain oli iltasella niin heikosti valoa, että en saanut kunnon kuvia kameraan.

  Totta on tuo, että muutama kuva "neukkukuutioista" olisi pitänyt myös julkaista. Mutta ehkä julkaisen joskus "Tuiran toiset puolet" -postauksen. 🙂
  Mutta nyt olen kyllä niin Tuira-fani (kahvilan puutteesta huolimatta). Ja jokaisella kerralla bongaan lisää kivoja juttuja sieltä.

  Mukavia Tuira-hetkiä sinullekin.

 3. Hei Olli-Polli.
  Kiitos, kun kävit kommentoimassa. Ja vieläpä kirjoitit noin kivan vinkin. 👍🏽
  Näyttää mukavalta kahvilalta, joten täytyypä seuraavalla Oulun-reissulla pistäytyä siellä.

 4. Onkohan minun silmissäni jotain vikaa, kun harvase päivä kuljen tuiran läpi ja livenä näyttää harmaalta ja ankeelta? 

  1. Ehkä kauneus on todellakin katsojan silmässä. 😉

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: