10 reissupaljastusta: ”En ole koskaan…”

Olen seurannut tänä vuonna ahkerasti Iida in Translation -blogia. Sen avulla olen päässyt hetkeksi fiilistelemään Japani-tunnelmia – ja aina oikein odotan, että uusi postaus olisi ilmestynyt.

Iida kirjoittaa niin hauskasti Japanista sekä opiskelijaelämästään siellä ja ottaa upeita kuvia. Blogista on tullut heittämällä yksi suosikeistani. (Sen innoittamana tämän postauksen kuvaksi valikoitui otos Osakasta, Japanista.)

Olen otettu, kun sain nyt Iidalta blogihaasteen. En ole koskaan -haaste on kiertänyt muun muassa blogeissa jo pitkään, ja nyt se leviää taas matkaversiona.

Koska rakastan haasteita, tartuin tähän mielelläni. Tosin en halua koskaan sanoa ”ei koskaan”.

Tilanne on nyt tämä, mutta se voi muuttua heti, kun pääsen taas reissuun.

10 x en ole koskaan…

 1. En ole koskaan ostanut lentolippua businessluokkaan. Olen kyllä ollut muutaman kerran onnekas ja saanut upgreidauksen; silloin on tuntunut, että en enää koskaan halua lentää economy-luokassa. Mutta pankkitilini on toista mieltä asiasta.
 2. En ole koskaan ottanut all inclusive -pakettia. Olen kyllä majaillut hotelleissa, joissa on mahdollisuus tuohon koko päivän seisovaan pöytään juomineen ja ruokineen, mutta ne herkut ovat saaneet jäädä muiden nautittavaksi. Kyllästyn nopeasti ja suosin mieluusti annoksia, jotka tehdään sillä hetkellä. Varsinkin tropiikissa.
 3. En ole koskaan tehnyt interrail-matkaa. Olen ollut kesätöissä ainakin 14-vuotiaasta lähtien. Ei minulla ollut aikaa silloin reilata, vaikka moni ystävistäni lähtikin valloittamaan Eurooppaa junalla.
  Onneksi olen voinut tehdä myöhemmin aikuisreilejäni, kun reissukuume iski 30. ikävuoden jälkeen kunnolla.
 4. En ole koskaan varannut pakettimatkaa. Olen ollut pari kertaa vanhempieni kanssa pakettimatkalla, kun olin teini. Olen myös käynyt Jordaniassa pakettimatkalla aikuisena, mutta sen matkan varasi exäni – ja se pakettimatka on toistaiseksi ainoa aikuisiällä.
  Minulla ei ole mitään pakettimatkoja vastaan; jos aika ja kustannukset olisivat sopivat, olisin valmis matkustamaan.
 5. En ole koskaan ostanut matkaruokaa McDonald’sista. Pyrin välttelemään suuria ruokaketjuja matkoillani, ja aika lailla muutenkin.
  Kanadassa olen kyllä käynyt jätskillä Dairy’s queenissa ja illallistanut Wendy’s-ravintolassa, mutta perinteiset hampurilais- ja pizzaketjut eivät ole suosikkejani niin matkoilla kuin arjessa. Enkä usko, että tähän tulee ihan heti muutosta.
 6. En ole koskaan ajanut mopoa tai skootteria reissussa silleen kunnolla. Mopolla olen joskus teininä kaasuttanut, ja matkoilla hypännyt mopotaksin kyytiin sekä kokeillut skootteria.
  Mutta vaikkapa jossain Balilla liikenne on niin kaoottista, että minua ei kiinnosta siellä mopoilu yhtään.
 7. En ole koskaan kadottanut mitään arvokasta reissussa. Enkä hajottanut. Eikä minulta ole vietykään mitään suurta – ja jääköön tämä näin. Ainoastaan puhelimen laturipistokkeen olen joskus jättänyt hotellihuoneeseen.
 8. En ole koskaan matkustanut asuntovaunulla enkä asuntoautolla. Toivottavasti joskus vielä pääsen kokeilemaan tätäkin matkustusmuotoa, johon suhtaudun oikein avoimesti. En osaa yhtään sanoa etukäteen, tykkäisinkö vai en.
 9. En ole koskaan ollut lomalla talvisissa maisemissa. Lumilomat – ne vaan eivät ole minun juttuni.
  Olen kyllä viettänyt yhden elämäni kylmimmistä talvista Kanadassa, mutta en lähtenyt sinne lumen perässä. Satuin pääsemään työvaihtoon ja aloitin puolivuotiseni helmikuussa, jolloin pakkanen paukkui lähempänä -40 astetta.
 10. En ole koskaan kirjautunut Netflixiin. Tämä ei sinänsä liity matkailuun, vaikka no, olen katsonut kyllä pari kertaa ystävän seurassa Netflixiä ulkomailla. Mutta en ole koskaan hankkinut Netflixiä tai muuta suoratoistopalvelua itselleni.
  Tähän saattaa kyllä tulla muutos: ajattelin vuorotteluvapaallani ehkä hankkia jonkun suoratoistojäsenyyden ja katsoa pitkästä aikaa jotain sarjoja.

Haastan kaikki Me Naisten -bloggaajakollegat sekä muut lukijat!
Kerro alla, jos otat haasteen vastaan. 🙂

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: