Porvoon todellinen Helmi – onko tässä vanhan kaupungin ihanin teehuone?

 

 

 

 

 

Porvoossa on nykyisin syntisen paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita. Se, jos mikä, on täydellinen kahvittelukaupunki.

Helsingistä pääsee alle tunnissa täysin toisenlaiseen tunnelmaan.

Vanhaan kaupunkiin en kyllästy koskaan, vaikka käynkin siellä melko usein. Ehkä juuri siksi, että viime aikoina sinne on tullut joitakin uusia palveluntarjoajia. Ja sitten siellä ovat ne vanhat tutut paikat.

Tee- ja kahvihuone Helmi Porvoon Välikadulla on klassikko.

Siellä on niin monta erillistä salonkia ja viehättävä piha, että jokaisella kerralla paikasta löytyy joku uusi nurkkaus.

Jos vain on varttikin ylimääräistä aikaa, suuntaan mielelläni tähän kahvilaan. Ellei Porvooseen ole juuri silloin tullut jokin uusi paikka. Tosin, kesäviikonloppuina saa varautua siihen, että monet porvoolaisravintolat ovat suosittuja ja niihin saa välillä jonottaa.

 

 

Kahvilan takapiha on kesällä äärimmäisen viehättävä. Se toimii hyvin myös keväällä ja syksyllä. Sisätilat ovat nähtävyys jo itsessään. Vanhaa taloa on kunnioitettu ja sisustus on erittäin romanttista.

Leivonnaistarjonta on runsasta – ja runebergintorttuakin saa ympäri vuoden.

Suomessa teehuoneet ovat tyypillisesti sisustettu englantilaiseen tyyliin. Niissä on runsautta ja romantiikkaa. Ehkä tällainen vähän pöyhkeä tyyli iskee täällä paremmin – etenkin Porvoossa, jossa se sopii hyvin vanhan kaupungin tunnelmaan.

Helsingissä on muutama vähän minimalistisempi teepaikka sekä tietenkin Suomenlinnan teehuone. Mutta mielelläni nauttisin teetä useammin tuollaisissa selkeämmissä, japanilaistyylisissä paikoissa.

Toisaalta, puutarhamaiset terassit ovat äärimmäisen kauniita ja kesällä ihania paikkoja teehetkeen.

Kiitos kuitenkin vielä kahvila Helmelle, jossa on erittäin runsas teevalikoima. Kenties koko kaupungin runsain. Siirtomaatavaraliike Skafferissa on paljon teetä tarjolla, mutta se ei taas ole ravintola, vaan kauppa, josta voi ostaa mukaansa.

Muuten: Jos tiedät Porvoosta paremman teepaikan, ilmianna se jutun lopussa olevassa kommentointikentässä. Kiitos!

Bonusta tulee myös siitä, että tee- ja kahvihuone Helmen tee tarjoillaan pannussa myös juuri oikeanlämpöisenä. Sitä oli erittäin miellyttävää nauttia takapihan puutarhassa taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Ja sitten jaksoikin taas kiertää lähes jokaisen kadun Porvoon viehättävässä vanhassa kaupungissa, josta on alla muutama otos.

 

4 comments

 1. Porvoon paras on ehdottomasti Cafe Cabriole, löytyy torin laidalta.
  Kannattaa ehdottomasti vierailla ja maistaa ehkä mahdollisesti maailman parasta mutakakkua hyvän teen kera.

 2. Hei Ellene.
  Ja kiitos täsmävinkistä Cabrioleen. Se on viihtyisä paikka; mutakakkua en tosin ole vielä maistanut, mutta pitääpä sitäkin joskus maistaa. 🙂

  1. Kiitos kivasta kerronnasta, aina yhtä mielenkiintoinen ote!
   Kannattaa kurkata myös upean Helmen siistin naistenvessan komea Remu-taulu!
   Myös hyvän palvelun Cafe Fanny ja hotelli Pariisin Villen viinihuone ja sen viereinen terassi ovat elämyksiä nautinnollisen tunnelmansa ja hyvän palvelun vuoksi.
   Ravintola Gabriel, Jokikatu, on myös tunnettu erittäin hyvästä, edullisesta ruoastaan sekä lämpimästä palvelustaan. Ainutkertaisen Porvoon Paahtimon bubi-kahvila-laivaravintolan alakertaan ja laivaterassille Porvoossa koirat sallitaan sisään ja melkein kaikkiin Porvoon kahviloihin ja ravintoloiden terasseille myös, ihan parasta! Tuovat vesikipon karvaisille kavereillemme mielellään joka paikassa.

   1. Joo, se naisten wc on muutenkin mainio! 🙂
    Kiitos muistakin Porvoo-vinkeistä, Tarja.
    Paahtimo, Fanny, Pariisin Ville ja monet muut ovat kyllä klassikkoja. Ja uusia paikkoja tulee koko ajan. Porvoo on kyllä yksi Suomen kivoimmista kaupungeista.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: