Pienen piirin Pride-juhlat Fukuokassa – Ruotsi näyttävästi esillä

Viime vuonna osallistuin Tokion Pride-juhlaan, ja ne olivat kyllä villit bileet. Odotin jotain samankaltaista, hulvatonta juhlintaa Fukuokassakin, kun täällä järjestettiin maanantaina Pride-kulkue.

Olihan vielä japanilaisten arkivapaapäivä, kulttuurin päivä. Kai nyt silloin kansa kokoontuu juhlimaan, ajattelin.

Kyushu rainbow pride -juhla oli kuitenkin paljon vaatimattomampi pääkaupungin bailuihin verrattuna. Kulkueessa oli korkeintaan tuhat juhlijaa.

Mukana oli muun muassa paikallisten kuurojen osasto. Yhdessä kyltissä luki japanin kielellä, että ei kuvia, kiitos.

Hieman enemmän porukkaa oli Reisen-puistossa, jossa oli koko päivän erilaista ohjelmaa. Tarjolla oli myös tietoiskuja, ruokaa sekä juomaa. Viime vuonna paikalla oli noin 7000 vierasta.

Mutta hyvät juhlat eivät ole ihmismäärästä kiinni. Jotenkin ihastuin Fukuokan pienimuotoisiin juhliin, jossa oli väljää ja erittäin rento tunnelma. Musiikki ei soinut liian kovalla ja kaikki mahtuivat hyvin juhlimaan. Missään vaiheessa ei ollut ryysistä eikä ahdistavaa tungosta.

Puistoon oli rakennettu erikseen lasten leikkipisteitä. Lavalla oli heille suunnattuja esityksiä, joissa pääsivät loistamaan muun muassa kehitysvammaiset lapset.

Lavan edessä jammasivat niin nuoret kuin iäkkäämmät fanit.

Oli kivaa olla pitkästä aikaa ”festareilla”. Vaikka en japaninkielisistä laulunsanoista mitään ymmärtänytkään, hoilasin välillä mukana.

Monilla suuryrityksillä oli oma ständinsä Pride-juhlissa. Japanilainen meikkijätti Shiseido meikkasi festarikansaa.

Ikean kulmaus oli leppoisa: siellä oli sänkyjä sekä nojatuoleja. Tarjolla oli myös ruotsalaisia herkkuja, kuten Daim-suklaata.

Ruotsi oli esillä monessakin paikassa, esimerkiksi kulkueessa omilla lipuillaan ja ständillä, jossa kehuttiin Ruotsin tasa-arvoista työelämää. Icelandair-lentoyhtiökin oli paikalla markkinoimassa palvelujaan.

Marimekko-kassini herätti huomiota ja juttelin monen Suomi-fanin kanssa sekä pääsin kehumaan suomalaista tasa-arvoa monella ständillä.

Pitäisikö ensi vuonna Kyushun Pride-juhlissa näkyä myös Suomen lippu?

 

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: