Tätä lisää Ouluun: japanilaistyylisiä herkkuja uudella Patiolla

”Tämähän on melkein kuin olisi saapunut ulkomaille.”

Näin ystäväni kommentoi heti alkuun, kun kävimme hänen kanssaan ensimmäistä kertaa lounaalla Oulun uusimmassa ravintolakokonaisuudessa. Pekurin Patiolla.

Kävelykatu Rotuaarin varrella sijaitseva Pekurin Patio kattaa tällä hetkellä neljä ruokapaikkaa. Niistä on vain vaikea tietää, ellei ole sattunut kuulemaan asiasta etukäteen.

Kauppakortteli Pekurin alakerrassa on lukuisia pikaruokaravintoloita, joista saa pizzaa ja hampurilaisia – ja joiden mainoskyltit loistavat hämärässä. Mutta kadulla ei ole ainakaan vielä mitään tietoa Pekurin todellisista helmistä – tai sitten niiden mainonta on mennyt ohi minulta.

Kakkoskerroksessa uudessa paikassa, lasikattojen ja valovanojen alla on ravintoloiden yhteinen anniskelualue. Sinne pääsee useita eri reittejä pitkin, esimerkiksi hissillä, Kappahlissa sijaitsevien liukuportaiden tai K-supermarketin viereisten liukuportaiden kautta.

Kun menee jälkimmäisillä kohti ravintolamaailmaa, ei voi kyllä erehtyä, että ollaan Oulussa (eikä missään muualla), koska vastaan tulee tutulla murteella kirjoitettu seinäteksti:

Ookko nää renttahelekku, vähä pölijä, iha ölövinä vai pelekkä tolokku? Nähhään Patiolla!

Japanilaisia arkiruokia

Kun Ouluun saapui vuosi sitten japanilainen Pure Maku -ravintola, olin todella innoissani. Mahtavaa, että kaupunkiin tuli autenttinen ramen-paikka. Sittemmin mieleen on tullut monta muuta ravintolaideaa, joita olen kaivannut Ouluun.

Nyt Pekurin Patiolle avattu Nekosama-ravintola vastaa yhteen toivomukseeni: tämä japanilaistyylinen ravintola tarjoilee myös ramenia, mutta sen listoilla on muitakin herkkuja.

Kuka tuntee japanilaiset täytetyt nyytit eli gyozat? Entäpä leivitetyt dipattavat eli tempurat? Tai suussa sulavat kanapalat, karaaget, ja rouskuvat edamame-soijapavut?

Näitäkin japanilaisia arkiruokia on Nekosamassa tarjolla ikään kuin lisukkeina. Annokset ovat isoja ja pari lisuketta riittää yksistään aterialle, tai niitä on kätevä tilata yksitellen pieneen nälkään. Myös lasten Vegemen-nuudeliannos on erittäin suuri ja ramenin possu kuulemma erittäin rasvaista.

Useamman kerran Nekosamassa jo käyneenä voin todeta, että laatu vaihtelee paljon. Gyozat voivat olla kivan rapsakoita tai tylsän veteliä.

Yhdellä kerralla heillä oli loppunut riisi, joten moni annos jäi sillä kertaa tilaamatta. Nooh, alkuun voi sattua aina kaikenlaista.

Nekosamaa tituleerataan japanilaiseksi ravintolaksi – jonka omistajat ovat vietnamilaisia. Nekosama tarkoittaa arvoisaa kissaa (neko), ja teema näkyy ravintolan sisällä erilaisina kissakoristeina.

Jos asiakas menee istumaan patiolle, eli ravintolan ulkopuolelle, hän joutuu hakemaan ruokansa ravintolasta itse. Ravintolan puolella ruoka tuodaan pöytään ja veden voi hakea jääkaapista; listalla on toki muutakin juotavaa kuin vettä.

Jälkiruoalle naapuriin

Nekosaman ruoat tuovat oivan lisän oululaiseen ravintolaskeneen. Heillä on myös oma lounaslistansa.

Jälkiruokia siellä ei tarjoilla, vaikka mielikuvissani ennen avajaisia näin itseni syömässä matchaherkkuja siellä.

Vielä kuitenkin näkisin, että pizza-Ouluun mahtuisi aito japanilainen sushipaikka – ja ainakin toiveeni mukaan monta muutakin japanilaisravintolaa.

Jälkiruoalle voi siirtyä kätevästi 20 metrin päähän Nekosamasta: ravintolan vieressä on upea uusi kahvila Magnolia Coffee & Bakery; sieltä saa muun muassa gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia leivonnaisia. Se on oikein kiva jälkkäripaikka!

Toivottavasti ihmiset löytäisivät nyt tämän Oulun uuden Pation ja kävisivät ainakin testaamassa sen ravintoloita. Tällaista hienoa ruokailukokonaisuutta Oulu on kaivannut ja nyt se on auki. Nauttikaa!

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: