Teefanin yhteisöllinen olohuone Kalliossa: Nari Tea

Onhan se aina kiva voittaa jotain! Vieläpä, kun palkintona on todella laadukkaita, tuttuja teelaatuja.

Viime vuosi oli mainio teenmaisteluvuosi: oli japanilainen teemaraton. Lisäksi sain söpön paketin helsinkiläiseltä Nari Tea -yritykseltä: he jakoivat Instagram-seuraajilleen teemaistiaisia.

Siitä lähtien olen seurannut sosiaalisessa mediassa Nari Tean matkaa sekä tilannut heiltä silloin tällöin suosikkiteetäni, kagoshimalaista fukamushia. Omistajat Yiling ja Patrick sekä heidän söpö labradorinnoutajansa ovat reissanneet paljon Suomessa ja Euroopassa.

Heidän Insta-tarinoistaan on voinut napata vinkkejä seuraaville teematkoille. Esimerkiksi Prahassa näyttäisi olevan melkoisen suuri teen ystävien yhteisö.

Kotoisan ja rennon teeyhteisön luominen – Helsinkiin – on myös Nari Tean tavoitteena. Vappuna he avasivat oman teemyymälänsä Helsingin Kallioon.

Kuin olisi matkustanut Helsinkiä pidemmälle

Toisella linjalla sijaitseva teehuone osoittautui heti ensimmäisellä vierailullani vähän… vaaralliseksi paikaksi.

Siinä mielessä vaaralliseksi, että se koukuttaa ja siellä voi helposti kulua monta tuntia.

Siellä voi kuulla niin mielenkiintoisia teetarinoita, että tekee mieli heti ostaa lentolippu Taiwaniin, Prahaan ja Portugaliin.

Siellä pääsee nauttimaan lempijuomiaan ja maistella vaikkapa tuttua, keväisen Kagoshiman vihreää juomaa kylmäuutettuna. Ah, mikä olisikaan paras palautumisjuoma ahkeran shoppailupäivän jälkeen Helsingissä.

Välillä kauniin puupöydän ääressä piipahtaa muitakin teen juojia.

On helppo kuvitella, että tästä kauniista teehuoneesta on syntymässä oman alueensa teen ystävien tiivis yhteisö.

Yhtäaikaa Nari Tea Labs on hyvin kotoisa, mutta myös jollain tapaa eksoottinen. Tuntuu kuin olisi matkustanut Helsinkiä pidemmälle.

Nari-nimi tarkoittaa muuten japanin kielellä “olemista”; riippuen kanji-merkeistä se voi tarkoittaa muutakin. Mutta pidän Nari tean omasta käännöksestä: to be.

Hienoisessa teehiprakassa

Nari Tean teelaadut on tarkkaan valikoituja. Omistajilla on pitkä teehistoria ja he ovat perehtyneet useiden alueiden teevalikoimiin, mutta kuratoineet ja lopulta ottaneet myyntiin niistä vain parhaimmat.

He opastavat mielellään kiinalaisen gongfu-teeseremonian saloihin, mutta hyllyiltä löytyy myös japanilaista ja taiwanilaista teetä.

Oma vierailuni ei sisältänyt vain (kesä)lemppariani, vihreää jääteetä, vaan teekuppini täyttyi sitä mukaa uusista juomista, kun olin sen tyhjentänyt.

Aika kului todella nopeasti ja pian huomasinkin, että oli aika lähteä seuraavaan kohteeseen. Ja olin lievästi sanottuna teehiprakassa.

Useat herkulliset teekupit, mielettömän inspiroiva seura sekä kaunis paikka aiheuttivat nousuhumalaa vastaavan onnellisen olotilan. Mielettömän kiitollisen ja innostuneen fiiliksen, joka on helppo saavuttaa todellisten teeihmisten seurassa.

Viimeisen kahden vuoden aikana olen nauttinut teetä liian monta kertaa yksin. Nari Tean kaltainen teeolohuone tulee varmasti monen muunkin teeseuran kaipuuta täyttämään – vielä kun he pääsisivät järjestämään pop upin vaikka tänne Ouluun. Lämpimästi tervetuloa ja paljon kiitoksia ihanasta teehetkestä kanssanne, Nari Tean Yiling ja Patrick.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: