Iltapäivätee on katettu – paratiisissa

”Alan tästä lähtien visualisoida kuoleman jälkeisen paratiisin just tällaiseksi: macaroneja, hyvää teetä kauniista astioista ja harppukonsertti.”

Ystäväni kommentoi näin Instagram-kuvaani, jonka julkaisin afternoon tea -hetkestä Hongkongista.

Synttäripäiväni ja sateen vuoksi päätin hemmotella itseäni ökykalliilla teesetillä. Mutta tämä ei olekaan mikä tahansa setti, vaan Langham-hotellin iltapäivätee.

Yritin mennä ensin Hongkongin kuuluisimpaan, Peninsula-hotellin iltapäiväteelle. Mutta sinne oli heti kahden jälkeen hotellia kiemurteleva jono. Kenties en olisi päässyt koko päivänä teelle, jos olisin jäänyt jonoon.

Siksi kietouduin visusti sadeviittaan ja singahdin muutaman korttelin päähän Langham-hotelliin, josta olin saanut suosituksia paikalliselta matkailutoimistolta. Mielessäni oli koko ajan toive, että pääsen teelle – sillä tännekin kannattaisi varata pöytä etukäteen. Varsinkin juhlapyhinä.

Ensimmäisenä näin pääsiäiskoristeita ja kuulin harpunsoittoa. Keskellä salia oli vapaa pöytä juuri kuin minulle tarkoitettuna.

Minut ohjattiin pöytään ja eteeni tuotiin teelista. Se oli vaikuttava, monisivuinen lista – mutta siinä oli yksi puute: vihreää teetä ei ollut! Toisaalta se saattoi olla hyväkin juttu, sillä niin tulin kokeilleeksi muuta teetä.

Päädyin oolongiin, joka on erittäin suosittua teetä Kiinassa. Se on vihreän ja mustan teen välimuoto, ja sitä kutsutaan siniseksi teeksi.

Tarjoilijat kävivät kaatamassa minulle koko ajan lisää teetä sekä täyttämässä teekannuni kuumalla vedellä. Oolongia voi hauduttaa useita kertoja, jopa viisikin kertaa.

Teeastiasto oli englantilaisen Wedgewoodin. Skonsseissa maistui ruusu. Suolaisissa paloissa lohi ja tryffeli. Jälkkäreissä suklaa, mansikka ja mango.

Oolong-tee oli helppoa, mutta ehkä laimean makuista japanilaisiin vihreisiin teelajeihin verrattuna. Maku ei jäänyt mieleen, se ei liiemmin piristänyt eikä aiheuttanut mitään kierroksia kehossani.

Mutta se oli sopivaa juomaa kaikenmakuisten suupalojen kanssa eikä se peittänyt alleen niiden makuja.

Parhaiten mieleeni jäivät nämä ruusulla maustetut herkut, eli macaroni ja skonssin täyte. Ne olivat jotain niin erikoista.

Myös erittäin hyvä palvelu ja mukava tunnelma jäivät tästä paikasta mieleeni.

Ei hassumpi tapa viettää sadepäivää!

 

 

2 comments

 1. Olen itse ”haaveillut” klo viiden teestä ja miettinyt miten homma toimii. Mitä settiin kuuluu vai tilataanko skonssit, pienet kurkkuvoileivat ja leivokset erikseen. Pitääpä tutkailla vaikka Kämpin tarjonta 🙂

  1. Moi Helen.
   Kämpin lisäksi Helsingissä on afternoon tea -settejä muun muassa Saluttorgetissa. Jotkut uudemmatkin hotellit mainostavat niitä nyt, ja haluaisin päästä testaamaan kaikki nuo uudet paikat. Tai ainakin jonkun niistä.
   Olen käynyt Saluttorgetin ja Kämpin iltapäiväteellä, ja siellä ainakin tulee suoraan tuo korkea tarjotin täynnä herkkuja valmiina (kun ilmoittaa ensin omat mahdolliset allergiat tai toiveet). Mutta olisi kyllä kiva, jos jossain saisi valita enemmänkin.

   Mukavia iltapäiväteehetkiä, kello viiden setin kera tai ilman!

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: