Pakoon suurkaupungin vilinää – tätä tapahtuu harvoin

Vaikka rakastan Hongkongin katuja, pilvenpiirtäjiä ja kaupunkikuvaa, tekee välillä (oikeastaan todella harvoin) minunkin mieli karata täysin hiljaiseen paikkaan. Mutta löytyykö sellaista suurkaupungista?

Kyllä. Hongkongissa on paljon kivoja puistoja. Siellä on myös yllättäviä paikkoja, joissa voi hengittää rauhallisemmin. Esimerkiksi The Peak, Hongkongin huippu, oli helmikuussa 2018, erittäin hiljainen paikka.

Ja jos kaipaa täydellistä rauhoittumishetkeä, kannattaa suunnata Diamond Hilliä kohti. Sieltä löytyvät Chi Linin luostari sekä Nan Lianin puutarha – joista tuli heti uusia suosikkipaikkojani Hongkongissa. Ehkä viiden tiukan päivän jälkeen kaipasin tätä hetkeä ja näitä paikkoja, joissa aika tuntui pysähtyneen.

Chi Lin on kaunis temppelialue, joka perustettiin aikoinaan buddhalaisia nunnia varten. Sinne pääsee helpoiten metrolla – tai bussilla Mong Kokista reilussa puolessa tunnissa. Bussilla näkee enemmän naapurustoa, kun taas metro on nopeampi.

Luostarin vieressä on puutarhafanien unelmakohde, Nan Lian. Punainen silta ja kultainen paviljonki keskellä kiinalaista puutarhaa toivat mieleeni monet japanilaiset puutarhat.

Lisäksi puiden ja pensaiden tarkkaan harkittu muoto on niin ihailtavan kaunista. Kiinalaiset puurakennukset sulautuvat hyvin tähän harmoniseen maisemaan.

Linnut lauloivat ja sammakot raakkuivat. Lotukset kukkivat ja tuoksuivat jopa niin, että niistä oli varoitus puutarhan ovella. Taustalla näkyy koko ajan Kowloonin pilvenpiirtäjiä.

 

 

Yli 30 asteen painostava ukkosilma tuntui välillä hieman tukalalta, mutta silti se oli helppo kohdata tuolla puutarhassa. Hongkongin rauhallisuuden ytimessä.

Alueelta löytyy myös teehuoneita ja matkamuistomyymälöitä. Kasvispainotteinen dim sum -ateria vihreän teen kanssa maistui erinomaiselta – eikä ihme, koska tee oli japanilaista.

Pöytäseuralaisekseni sain paikallisia nunnia, jotka osasivat hyvin englantia ja oli mielenkiintoista kuulla heidän tarinoitaan.

Kun sitten monen tunnin puutarhassa kiertelyn jälkeen olin valmis palaamaan kaupungin menoon, ensimmäinen ostoskeskus tuntui hetken jotenkin liian kaoottiselta. Mutta matchan jälkeen sekin meno rauhoittui korvieni välissä.

Ja äkkiä totuin taas Hongkongiin, joka ei kuitenkaan ole liian vilkas eikä epämiellyttävä. Asiat toimivat ja ihmiset ovat ystävällisiä. Ja ympärillä on koko ajan niin paljon mielenkiintoista nähtävää, ettei täällä koskaan tule tylsää! Välillä pitää käydä vaan vähän hiljaisimmissa paikoissa, että jaksaa taas seikkailla täydessä sykkeessä.

 

No comments

  1. Hienoja kuvia! Kiva nähdä, että Hongkongista löytyy muutakin kuin pilvenpiirtäjiä ja melskettä. Nuo rauhalliset kuvat ja puistot onkin jäänyt muiden matkakuvista näkemättä. Yleensä näkee kuvia pilvenpiirtäjistä ja kaupungin siluetista. Hyvää matkan jatkoa!

    1. Kiitos, Helen!
      Matka on tuonut minut jo Suomeen, mutta paljon nämä Hongkongin rauhalliset paikat ovat vielä mielessä. 
      Mainiota, että HK:n puistotkin kiinnostavat. On niin totta, että HK on täynnä pilvenpiirtäjiä, mutta kyllä sieltä löytyy näitä ihania, seesteisiä paikkoja. 🙂

  2. Microsoft Office Setup is the package of Microsoft limitation programming which joins a blend of employments, affiliations, and host like Excel, PowerPoint, PowerPoint, Word, OneNote, Distributer and Access. Near to the working structures, these employments are Microsoft’s key things that are everything seen as used programming on Earth. Microsoft Office Setup packages all the absolute best programming which Microsoft proceeds onward to the table.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: