Sala´tee´kapakka A Drop Tokion Kuramaessa

Shibuya. Shinjuku. Ginza…

Yleensä nämä kaupunginosat kuulee mainittavan, kun puhe on Tokion parhaista alueista majoituspaikkaa pohtiessa.

Ensikertalaiselle nuo paikat ovat toki käteviä ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Niissä on myös paljon nähtävää.

Olen itsekin yöpynyt niillä alueilla. Suur-Shinjukussa aikoinaan jopa kuukauden.

Tykkäsin silloin niistä todella paljon. Kaikissa on omanlaisensa tunnelma ja todella vilkas meno. Mutta tällä reissulla olen vain piipahtanut ohimennen näissä kaupunginosissa ja seikkaillut aivan toisissa paikoissa.

Niin se mieli muuttuu: äärettömän viihdyttävät kaupunginosat ovat vaihtuneet toisiin, kenties vähän rauhallisimpiin paikkoihin. Vai voiko Tokiosta löytää sellaisia? No, kyllä voi.

Tokio on täynnä kivoja kohteita, joissa mieleni lepää parhaiten kuin missään muualla.

Edullisemmat hotellit ja hyvät yhteydet

Kuramae. Se päätyi tämän lomani ensimmäiseksi alueeksi. Se sijaitsee hurmaavan Asakusan ja kaupallisen Skytree-nähtävyyden vieressä.

Joissakin oppaissa Kuramaea kuvaillaan entiseksi työläisluokan kaupunginosaksi, josta löytää paljon trendikkäitä kahviloita ja ahkeria käsityöläisiä. Sanotaanpa, että kaikessa hiljaisuudessaan se on nouseva kaupunginosa. Turistit eivät ainakaan vielä ole löytäneet Kuramaea, mutta toivottavasti heitä alkaa eksyä sinnekin.

Sillä Kuramae Sumida-joen varrella on kyllä todellinen helmi.

Katujen varsilla on paljon käsityöläispuoteja, muun muassa korujen, nahkavaatteiden, paperituotteiden ja asusteiden tekijöitä. On perinteisiä japanilaisia herkkuja, kalapaikkoja sekä moderneja ravintoloita.

Kaupunginosassa on myös kahden metrolinjan asemat, mikä saattaa tehdä matkustamisesta alkuun sekavaa, mutta toisaalta lisää kulkemismahdollisuuksia. Esimerkiksi Tokion Hanedan-lentokentältä Kuramaeen pääsee yhdellä metrolla.

Majoituspaikat ovat selvästi lähiseutua halvempia.

 Ja mikä parasta näin teen ystävän kannalta, että kaupunginosasta löytyy useita teemyymälöitä. Niiden joukosta haluaisin nostaa upean A Dropin, josta tulee vähän mieleen sopivasti sellainen sala”tee”kapakka. Vaikka eihän siellä alkoholia tarjota.

2 tunnin teemaistelusetti

Ilman paikallisen matkalehden artikkelia olisin tuskin koskaan löytänyt Bettana-sanin A Drop -teehuonetta.

Neljän istumapaikan myymälä sijaitsee vanhan opetuslaitoksen toisessa kerroksessa, huoneessa 204. Sisustus on vintagehenkistä ja levysoittimella pyörii hiphop.

A Dropista saa mukaansa tarkoin valittuja teelajeja, joita omistaja etsii intohimoisesti pitkin Japania. Hän pitää myös teemaisteluita, johon osallistuin.

Bettanan teemaistelusettiin kuului tällä kertaa neljä teetä eri puolilta Japania.

Hän tuntee farmarit, jolta hankkii teet, ja kertoo mielellään tarinoita teeretkiltään. Juttua riittää teelajikkeista, farmeista, viljelystä, tuotannosta ja jopa teekuppien valmistuksesta.

Kahden tunnin teemaistelu on ohi hujauksessa. Olo on sen jälkeen hieman pyörryttävä, hyvällä tavalla. Setti on hyvinkin 13 euron arvoinen. Joukossa oli myös selvä suosikkini, gyokuro-tee, mutta kaikki muutkin teet olivat todella herkullisia.

Samalla kertaa pääsin maistamaan niin vihreää suosikkijuomaani sekä kuuntelemaan ammattilaisen stooreja teen parista. Osa jutuista lähenteli stand-up-komediaa, varsinkin koska käytimme välillä kommunikaatioon Google-kääntäjää – ja sehän saattaa kääntää japani–englanti-keskustelun todella hassulla tavalla.

Mutta näillä reissuillani olen huomannut sen tosiasian, että kyllähän teeihmiset ymmärtävät toisiaan, ilman puhuttua kieltäkin.

1 comment

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: