Vuoden 2018 luetuimmat matkajutut – joukossa yksi persoonallisuustestikin

 

Rahaa ja rakkautta. Näiden kahden teeman ympärillä ovat Adventurista-blogini suosikkijutut liikkuneet vuonna 2018, kun jaottelen karkeasti.

Olen huomannut  tässä 1,5 vuoden aikana, että parhaimmat matkajuttuni olen kirjoittanut paikallisen ihmisen tai toisen matkaajan näkökulmasta. Joskus saatan innostua listaamaan itsekin omia huomioitani ja suosikkejani, mutta kävijämäärien perusteella henkilöhaastattelut kiinnostavat eniten tämän blogin lukijoita. Hyvä niin, sillä ihmisten kohtaaminen ja heidän tarinoidensa kuunteleminen sekä kirjaaminen ovat äärimmäisen rakasta puuhaa.

Ja vaikka rakastan paikallisiin ihmisiin tutustumista, pyrin tapaamaan reissuissani myös suomalaisia. Blogini kaikkein luetuimmat henkilöjutut ovat nimittäin suomalaisten haastatteluja, joita olen tehnyt matkoillani. He ovat antaneet vinkkejään tai kertoneet jostain ikimuistoisesta tapahtumasta tai matkakohteen hintatasosta. Yksi syy näiden juttujen leviämiseen on myös se, että haastateltavat jakavat itse juttujani. Kiitos siitä kaikille!

Monet haastateltavani ovat sanoneet etukäteen, että ”eihän minusta saa mitään juttua, koska olen niin tylsä ihminen” tai ”eihän minusta ole mitään kirjoitettavaa”. Mutta kummasti kaikki haastateltavani ovat osoittautuneet kunnon tarina- ja ideapankeiksi. Myös te lukijat olette lähettäneet minulle juttuvinkkejä sekä antaneet inspiraatioita moniin postauksiini! Suuri kiitos kaikille teillekin.

Ihmistarinoiden ja talousvinkkien lisäksi oma suosikkini on tee- ja hyvinvointimatkailu. Matkailu ylipäätään on minulle rakas harrastus ja hyvinvointini kannalta tärkeä osa elämääni. Koira- ja teejutut tulevat siinä tiukasti perässä. Teestoorini eivät ole (vielä) kiinnostaneet suurta massaa niin älyttömästi, mutta tiedän, että niillekin on faninsa ja se innostaa minua teepöhinän levittämiseen. Siinä samassa tapaan ihania ihmisiä, tutustun uusiin ilmiöihin ja olenpa välillä ollut jopa rakastunut.

 

Vuoden 2018 luetuimmat jutut Adventurista-blogissa

(top 15 sekalaisessa järjestyksessä)

 1. Insinööri-Tuomaksen opiskeluista ja kuluttamisesta Balilla
  Olin Balin Ubudissa viettämässä jouluaattoa 2017 Baguksen vieraana, kun tutustuin suomalaiseen Tuomas Immoseen ja Veronika Vainioon. Heidän matkansa kuulostivat niin jännittäviltä, että halusin haastatella heidät heti seuravana päivänä.  Sovimme Tuomaksen ja Veronikan kanssa tapaamisen Cangguun. Ja oi joi, mitä juttuja sainkaan kuulla heiltä. Tuomas kertoi vaihto-opinnoistaan ja muun muassa kuluttamistavoistaan Balilla:
 2. Aasialainen suoristushoito vei hiukseni
  Toisinaan kerron matkoiltani hyvinvointijuttuja. Balilaisessa vaginaspassakäyminen oli todella jännittävää, mutta niin oli myös suoristuksen ottaminen Filippiineillä. Päivä paikallisessa kampaamossa oli hauska ja lopputulos upea – kunnes hiukseni alkoivat tippumaan päästäni:
 3. Oi, Okinawani!
  Opintovapaavuoteni huippukohta oli Japaniin saapuminen ja siellä oleminen. Ensimmäisenä pääsin tutustumaan Okinawaan, josta olin haaveillut pitkään. Tämä ihastuttava saari inspiroi monella tapaa ja tapasin siellä uskomattoman upeita ihmisiä. Innostuin myös kirjoittamaan siitä, mitä Japani on merkinnyt minulle surutyöni varrella veljeni kuoleman jälkeen.
  Tämä tekstikilpaili myös Momondo Open World -kisassa päätyen aina finaaliin saakka.
 4. Japanilaisen Yasun suosikit Fukuokassa
  Yasua saan kiittää siitä, että ensimmäinen vierailuni Japanissa tartutti melkoisen matkakuumeen. Yasu tuli itse asiassa Etelä-Korean puolelle jo vastaan, vaikka emme olleet ikinä aiemmin nähneetkään. Ystäväni oli tutustunut häneen matkalla ja vinkkasi loistavasta tyypistä – mutta en edes osannut kuvitella, kuinka mainio hän onkaan. Tästä reissusta on jo nyt vuosia, mutta tapasin Yasun taas keväällä 2018 Fukuokassa ja hän antoi vinkkinsä kaupunkiin, johon Finnairkin tekee suoria lentoja:
 5. Millaista arki on japanilaisen kanssa? Jenni kertoo
  Kyselin Japanissa asuvien suomalaisten palstalla vinkkejä Chibaan, ja ihana Jenni Annunen vastasi minulle. Sitten sovin hänen kanssaan haastattelun ja sain kuulla Jennin rakkaustarinan sekä hänen opinnoistaan Japanissa:
 6. Ookko nää Oulusta? Kirjoitappa vähän meistäkin
  Vietin kesällä 2018 pitkän loman myös kotikaupungissani Oulussa ennen kuin palasin töihin opintovapaani jälkeen. Pitkä ja kuuma kesä innoitti sekä paikalliset ystäväni innoittivat kirjoittamaan postauksen myös lähimatkailusta – ja yllättäen juttuni sitten kiinnosti todella monia lukijoita. Tässäpä kattava Oulu-paketti.
 7. Myssyjen ihmemaassa
  Yksi Suomen-oloni mielenkiintoisista lähimatkakohteista on ollut Myssyfarmi, joka sijaitsee Varsinais-Suomessa Pöytyällä. Kävin Myssyfarmilla vierailulla joulua edeltävänä maanantaina, joka oli yrittäjille superkiireinen. Mutta silti he ottivat minut sydämellisesti vastaan ja esittelivät paikkoja idyllisellä tilalla, jossa kauneutta lisäsi äskettäin satanut lumi.
 8. Miten reissaaminen onnistuu opiskelijan tuloilla?
  Opintovapaa- ja aikuiskoulutustuki-hakusanat ovat tuoneet paljon lukijoita vuoden aikana blogiini. Olen yrittänyt välillä kirjoittaa myös opinnoistani sekä niihin liittyvistä asioista. Raha se on se, joka kiinnostaa.
 9. Reissuheilapaljastuksia
  Vuosi 2018 oli minulle rakkauden vuosi monella tapaa. Se toi eteeni monia Tinder-tyyppejä, treffejä muidenkin kanssa sekä ihastumisia. Myös yhden suuren rakkauden, josta hieman varovaisesti innostuin myös kertomaan tässä blogissani, kun olin ensin miettinyt, että uskallanko paljastaa jotain näin henkilökohtaista. Se oli ”jalat alta” -tapaus jo ensimmäisestä katseesta lähtien ja se kasvoi mielettömän suureksi. Se toi esiin myös kipukohtia ja raastavaa kaipuuta. Mutta kaiken kaikkiaan se oli yksi niistä kokemuksista, jotka jäivät parhaiten mieleeni opintovapaavuodestani positiivisena juttuna – upean hanamin lisäksi.
 10. Ja sitten vielä: tähtitesti
  Japanissa vastaan tuli tällainen yksinkertainen tähtitesti. Juttelin aluksi siitä ystävieni kanssa niin Suomessa kuin Japanissa. Sitten päätin huvikseni tehdä siitä postauksen. Eihän tämä suoranaisesti ole mikään matkailuaihe, mutta liittyy japanilaiseen kulttuuriin – ja se riittää tähän blogiini.

 

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: