Hei hei kaikien aikojen matkavuoteni 2018

Matkavuoteni 2018 jää historiaan toistaiseksi kaikkien aikojen reissuvuotena. Kaipaan nyt niin sitä vapautta, jota sain kokea kahdeksan kuukautta.  Kaipaan kaikkia niitä paikkoja, joissa kävin, elin ja seikkailin.  Ja ennen kaikkea: kaipaan kaikkia niitä ihmisiä, joita tapasin ja joiden kanssa sain viettää ihania hetkiä.

Heitä, jotka opettivat ja antoivat niin paljon kaikkea hyvää. Mainiota seuraa, apua ja rakkautta. Heitä, joita ilman en olisi päässyt toteuttamaan matkaunelmiani.

Uskaltaakohan tätä näin ilmastotietoisena aikana mainitakaan? Että kävin 13 maassa opintovapaani 2018 aikana. Indonesian Bali, Japani ja Tanska olivat tuttuja aiemmilta reissuilta, muissa maissa en ollut koskaan käynyt.

Yhteensä maita on 17. Ruotsissakin toki; siellä poikkesin matkalla Tanskaan sekä syksyllä Haaparannalla matkalla Rovaniemelle. Lentokoneiden vaihdot toivat myös muutamaan Aasian maahan, joissa en viettänyt sitten sen enempää aikaa. Yhdessä kohteessa, Abu Dhabissa, olin vuorokauden. Japanissa olin melkein neljä kuukautta kaikkinensa; sinne palasin vielä opintovapaani jälkeen marraskuuksi katsomaan huikeaa ruskaa.

 

Kaikki vuoden 2018 maat:

 1. Indonesia
 2. Brunei
 3. Filippiinit
 4. Myanmar
 5. Laos
 6. Hongkong ja Macao (Kiina)
 7. Taiwan
 8. Japani
 9. Yhdistyneet arabiemiirikunnat
 10. Marokko
 11. Malta
 12. Romania
 13. Tanska
 14. Ruotsi
 15. Suomi

Marraskuun Japanin-matka oli kallein reissuni, mutta suurimman osan ajasta eli ensimmäiset kuusi kuukautta tästä vuodesta reissasin aikuisopintotuen avulla.

Palaan mielessäni melkein joka päivä tämän vuoden reissuihin ja tapaamiini ihmisiin. Osa seikkailuistani ja matkatuttavuuksistani on päässyt myös tämän blogin postauksiin. Siksi en näe järkevänä toistaa koko vuoteni matkoja enää tässä.

Haluan suunnata katseeni jo vuoteen 2019. Siitä tuskin tulee samanlaista reissuvuotta, vaikka kuinka haluaisin. Harvinaista kyllä, että tällä hetkellä minulla ei ole vielä tiedossa yhtään matkaa. Olen elänyt nyt useita vuosia niin, että olen suunnitellut reissuja paljon etukäteen. Mutta vuosi vuodelta olen tullut myös spontaanimmaksi matkustajaksi. En aio lopettaa ihan heti matkustamista, vaikka sen ympäristövaikutuksista paljon puhutaankin.

Matkoja on taatusti tulossa vuonna 2019. Se on toiveeni ja tavoitteeni, jotka pitävät minut onnellisena. Ja onnellisemmaksi tulen, kun pääsen pakkaamaan taas matkalaukkuni.  Jos joutuisin luopumaan tästä harrastuksestani, luopuisin elämästäni.

Mutta minne vuoden 2019 reissuni suuntautuvat? Se on itsellenikin vielä täysin yllätys.

Tosin yksi on varmaa: jos saisin lähteä heti jonnekin, suuntana olisi Japani. Tokio, Okinawa, Fukuoka… mikä vaan kelpaisi. Myös joku uusi paikka esimerkiksi pohjoisessa.

Suosittelen kyllä kovasti myös vuodelle 2019 ja siitä eteenpäin:

 • Taiwania
 • Laosia
 • Bruneita

Japani on kuitenkin paikka, johon kiteytyvät kaikki vuoden 2018 ikimuistoisimmat hetkeni. Unohtumattomat seikkailut ja rakkaimmat tuttavuudet. Vuoden ja ehkä koko elämän kaunein luontonäkymä: kirsikkapuiden kukinta.
Hanami, jota en unohda koskaan.

Kiitos kaikille teille tästä suurenmoisesta vuodesta 2018 ja oikein onnellista vuotta 2019. Tuokoon se elämänne matkoja!

 

Missä sinä matkustit?

Kommentoi alla vuoden 2018 suosikkimatkaasi.
Tai jos matkavuosi jäi välistä, kerro ikimuistoisimmasta matkakokemuksestasi.

6 comments

 1. Keväällä Amsterdamissa, kesän alussa Perussa ja mm. Machu Piccuhulla, syksyllä Portugalissa ja Evorassa. Mieleen painuvin oli Peru Titicaca-Järvi ja Cusco.

  1. Hei Raideri. Kylläpä sait Perun-kuumeen nousemaan. Kiitos, kun kävit kommentoimassa.

 2. Oma vuoden opintovapaani päättyi myös joulukuussa ja sen huoletonta vapautta on jo ikävä. Parasta opintovapaalla oli juurikin reissaaminen, niin kuin sinullakin. Ei se opiskelujaan hullumpaa ollut työelämän jälkeen.

  1. Moi Christa. Olen sinun kivaa blogiasi seurannutkin. Huikea “matkustusvapaa” on sinullakin ollut opintojen ohessa.
   Jospa noita reissuja tulisi myös vuonna 2019, vaikka vapaat loppuivatkin.

   Seikkailujen uutta vuotta!

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: