Muumi-video mullisti japanilaisen Yurin arjen: tekee nyt minuutissa Pikku Myy -latten

Fukuokalainen Yuri Fujie on aina tiennyt Muumit. Senkin, että ne tulevat Suomesta.

Japanissa Muumit ovat pyörineet televisiossa kahteen otteeseen: 1970- ja 1990-luvuilla. 1990-luvun japanilaislapset muistavat Muumit sunnuntai-illan sarjasta. Yuri ei kuitenkaan koskaan katsonut tv-ohjelmaa, kun hän oli nuori.

Hän löysi Muumit vasta paljon myöhemmin. Ja melkein vahingossa.

– Vuoden 2017 lopussa katsoin Youtube-videoita ja näin siellä Muumi-animaation, Yuri kertoo.

Ja siitä se innostus sitten lähti! Hän yllättyi, kuinka helposti hän oppi uuden hahmon tekemisen – ja kuinka nopeasti sen voi oikeasti tehdä.

Himmeli katossa

Yuri, 35, on pyörittänyt omaa kahvilaansa nyt viisi vuotta Fukuokassa. Viihtyisä kulmakahvila sijaitsee Meinohaman kaupunginosassa, noin 15 minuutin ajomatkan päästä Fukuokan liikekeskustasta.

Novel cafe Lily on saanut nimensä omistajaltaan: Yuri tarkoittaa liljaa. Hänen harrastuksensa ja opiskelualansa, kirjallisuus, näkyy myös kahvilassa: siellä on paljon kirjoja asiakkaiden käytössä.

Pienessä kahvilassa on pelkistetty ruokalista: kahveja, teetä ja muita juomia sekä currya ja kakkuja. Yuri keskittyy selvästi tarjoilemaan lattejuomia, joissa on kaunis koristelu.

Välillä kahvilassa on erilaisia tapahtumia joogasta musiikkiesityksiin.

Katossa roikkuu himmeli. Muumien lisäksi Yuri kertoo olevansa kiinnostunut suomalaisesta sisustustyylistä ja elämäntavoista.

Katso video Yurin taidoista:

Jos et näe videota yllä, voit katsoa sen myös täällä

Kahden kupin treenit

”Kawaii!”

Tämä sana toistuu usein japanilaisessa kulttuurissa. Se tarkoittaa söpöä. Yurin mielestä Muumit ovat todella ”kawaii”.

– Muumit ovat niin ihastuttavia! Niiden luonne ja kurvikkaat muodot ovat kauniita, ja tarina on ihanan rauhallinen. Kaikki 30–40-vuotiaat japanilaiset tuntevat Muumit, mutta nuoremmillekin ne ovat tuttuja.

Lattetaidetta paljon tehnyt Yuri oppi nopeasti taiteilemaan juomien pinnalle Muumi-hahmoja. Hän sanoi harjoitelleensa pari kertaa niiden piirtämistä paperille ja tammikuussa tänä vuonna hän aloitti Muumi-juomien tarjoilemisen kahvilassaan. Kaksi kuppia meni harjoitustöinä, sitten hän alkoi tarjota Muumi-kahvejaan asiakkaille.

Tavallisen latten lisäksi Yurin taidetta saa tilattua vaikkapa vanilja- tai hasselpähkinäkahviin tai japanilaiseen matchalatteen.

Itse lattekuvan tekemiseen Yurilla ei mene kuin minuutti, joskus vähemmänkin. Pohjalla olevan juoman valmistamiseen kuluu reilusti enemmän aikaa, sillä hän muun muassa jauhaa niiden laadukkaat kahvipavut käsin.

”Muumien luonne ja kurvikkaat muodot ovat kauniita, ja tarina on ihanan rauhallinen.”

– Tällä hetkellä osaan tehdä Muumipeikon, Nuuskamuikkusen, Pikku Myyn ja Hattivatin. Mutta haluan vielä joskus taiteilla Muumipapan, Muumimamman ja Hemulinkin.

Eniten Yuri pitää Niiskuneidistä – jonka kuvan hän vielä aikoo opetella tekemään.

Fukuokassa sijaitsee virallinenkin Muumi-kahvila, mutta Yuri korostaa, ettei hänen kahvilansa ole sellainen. Muumi-lattet ovat yksi osa hänen tarjontaansa. Hanamin aikaan hän mielellään taiteilee kahvijuomien pintaan kirsikankukkia. Yleensä hän tekee bravuurinsa tulppaanin ja kirjoittaa pintaan vaikkapa sanan ”happy”.

Sellainen iloinen fiilis kahvilassa on muutenkin, himmelin ja Muumi-kuvien joukossa.

 

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: