Miten sain 1 300 euron yksiön 670 eurolla? Vinkit edullisempaan Airbnb-asumiseen

Halpamatkoilleni en aina löydä majoitusta Airbnb:stä, mutta se on yksi suosikkipalveluistani.

Edellisessä postauksessani kerroin, kuinka sain mainion diilin japanilaiselta vuokranantajalta. Se oli todella ihana yllätys, mutta vaati se paljon viestittelyä ja googletteluakin.

Nyt paljastan muutaman keinoni, joiden avulla olen löytänyt halvemman Airbnb-majoituksen reissuillani.

  1. Kannattaa aina tarkistaa, löytyykö kyseinen Airbnb-koti muistakin majoituspalveluista. Joskus Airbnb-asuntoa vuokrataan myös vaikkapa Booking.comissa ja sillä saattaa olla siellä halvempi hinta. Tai päinvastoin. Nyt esimerkiksi japanilaiset hotellit ja hostellit mainostavat huoneitaan myös Airbnb:ssä.
  2. Airbnb-palvelussa voi lähettää vuokranantajalle viestiä ennen varaamista. Jos olen kiinnostunut jostakin kohteesta, lähetän ensin kysymyksiäni vaikkapa asunnon kunnosta tai pyydän lisää kuvia. En koskaan kysy ensimmäisessä viestissä, voisiko asunnosta saada alennusta. Vaan haluan ensin hieman ”lämmitellä” ja tutustua. Samalla kerron aina itsestäni – ja tarkistan, että profiilini on kunnossa.
  3. Kun kysyn alennusta asunnosta, minulla on ainakin kaksi eri keinoa – riippuen siitä, kuinka pitkän ajan haluaisin asua asunnossa.
    1. Kun lähestyin fukuokalaisen asuntoni välittäjää, kysyin häneltä toisessa viestissäni, että suostuisiko hän vuokraamaan asuntonsa kolmeksi kuukaudeksi tietyllä summalla eli 80 000 jenillä. Se on nykyisellä kurssilla 665 euroa; Airbnb:n kurssilla se on 670 euroa. Päälle tulevat myös siivous- ja palvelumaksut.
      Olin kysellyt muista välittäjiltä aiemmissa viesteissäni 60–70 000 jenin yksiöistä, mutta he vastasivat suoraan, ettei tuolla hinnalla saa Japanista lyhytaikaista vuokrakotia.
      Kylläpä hihkuin onnesta, kun sain Airbnb-palvelussa erikoistarjouksen 670 euron asunnosta.

      Olen oppinut, että alennusta kannattaa kysyä suoraan oman budjetin mukaan. Jos kysyisin pelkästään epämääräistä alennusta, saattaisin saada viiden euron alennuksen – ja se ei kovin lämmitä minua. Jossain Balilla se on silti iso raha vuokranantajalle; tosin siellä ei majoituksista tarvitsekaan tinkiä, koska ne ovat muutenkin edullisia.

      Uusimmassa Japanin-tapauksessa olin katsonut ennakkoon, että kiinteistönvälittäjällä on useita vuokra-asuntoja ja monessa palvelussa. Niiden kuukausihinnat lähtivät noin 1 300 eurosta.
      Silti uskalsin ehdottaa puolikasta hintaa; joskus välittäjät haluavat pitkäaikaisen vuokralaisen ja ovat valmiita laskemaan hintaa. Toisinaan asunnoissa on ylimääräistä hintaa, josta on syytä tinkiä. Loppuvuoteni asunto Fukuokassa on ilmoituksen perusteella 35-neliöinen ja on siis todella suuri yksiö japanilaisittain. Ilmoituksen mukaan se sopii jopa neljälle ihmiselle (eli tervetuloa kylään).

    2. Aiemmilla reissuillani olen saattanut vuokrata asunnon ensin viikoksi ja kertonut heti alussa, että olen valmis vuokraamaan toiseksikin viikoksi – jos saan hyvän diilin ja jos asunto miellyttää minua. Olen saattanut saada viikon majoituksen myös kuuden päivän hinnalla.
      Tiedän, etteivät kaikki jaksa alkaa kysellä hintoja esimerkiksi viikon lomalle. Mutta pidemmillä reissuilla tinkiminen kannattaa.
    3. Kerron joskus myös, että tällä tietyllä summalla olen valmis varaamaan ja maksamaan asunnon heti. Vuokranantajat ovat tarttuneet tarjoukseeni useimmiten välittömästi.

 

2 comments

  1. Onpa hyvä vinkkipostaus ja onnittelut Fukuokan asunnon löytämisestä! ☺️ Ihana päästä seurailemaan uusia seikkailuitasi!

    1. Moi Iida.
      Olen seuraillut sun blogia niin aktiivisesti, että Japanin-kuumeeni on valtava. Pitää odottaa kuitenkin vielä kaksi kuukautta, että pääsen maahan. Onneksi on nyt tosiaan asunto ensimmäiselle kvartaalille.

      Nautinnollisia viimeisiä reissuja sinulle sinne ihaniin maisemiin. Kiitos, kun olet tehnyt kivoja postauksia sieltä. 🙂

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: