Millainen matkustaja oinas on? 6 hallitsevaa luonteenpiirrettä

Olin nuorempana erittäin kiinnostunut horoskoopeista ja erilaisista persoonallisuustesteistä. Luin niitä ensimmäisistä nuorten lehdistä, joita sain käsiini. Samoista lehdistä rengastin vuoroin A:n, B:n ja C:n, kun tein testejä ja jännitin tuloksia.

Sitten kului vuosikymmeniä, joiden ajaksi tämänkaltainen itsetutkiskelu sai jäädä. Viime vuosina olen kuitenkin innostunut taas horoskoopeista ja kaikenlaisista persoonallisuusanalyyseista.

Erityisesti ihastuin sapattivuoden matkallani kulttuureihin, joissa horoskoopeilla on suuri vaikutus jokapäiväiseen elämään.  Aina elo tällaisessa kulttuurissa ei ole ihastuttavaa, mutta aiheeseen tutustuminen kiehtoo minua todella paljon.

Esimerkiksi srilankalainen Nimali kertoi minulle, kuinka horoskoopit ovat mukana jopa puolison valinnassa:

– Minulle on tehty heti syntymäni jälkeen tähtikartta, jossa kerrotaan parhaimmat horoskooppimerkit tulevalle puolisollenikin. Vanhempani saivat ennustajalta myös kuusi kirjainta, joista nimeni piti muodostaa. Ja niin minusta tuli Nimali.

Myanmarissa törmäsin puolestaan jokaisessa pienessä kioskissakin horoskooppilehtiin ja -kirjoihin. Astrologin palveluita oli tarjolla monessa kulmassa. Temppeleissä annettiin uhrilahjoja oman horoskooppimerkin patsaalla.

Paikallisessa horoskooppimerkistössä on niin rottaa kuin marsua, lohikäärmettä ja leijonaa. Merkit määräytyvät syntymäviikonpäivän mukaan. Voit tarkistaa omasi tästä jutusta.

Ja kuinka rakastankaan Hongkongia ja Taiwania, joissa pääsin osaksi kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa reilut vuosi sitten. Tutustuin vähän omaan merkkiini, hevoseen ja koko kiinalaiseen tähtikartastoon. Niin kiinnostavaa!

 

Oinas matkustaa x 6

Tällä hetkellä länsimaisessa tähdistössä on menossa oinaan kausi (21.3.–19.4.).

Pian minäkin saan juhlia merkkipäivääni, sillä olen oinas horoskooppimerkiltäni.

Olen kuullut iät ja ajat, kuinka oinas on muun muassa suorapuheinen, kiivasluonteinen ja peloton seikkailija.

Jos en olisi koskaan kuullut oinaan määritelmää, voisin olla häkeltynyt ja pitää määritelmiä ihan huuhaana. Enkä muutenkaan allekirjoita kaikkea länsimaalaisesta horoskoopistani.

Mutta koska olen törmännyt oinasluonteen tyypillisiin kuvailuihin koko elämäni ajan, uskon niiden vaikuttaneenkin minuun.

Olen siis imenyt itseeni ehkä jotain piirteitä kuvailujen perusteella. Ja rakastan kyllä horoskooppimerkkini oinaan määritelmiä – vaikkapa, kun tarkastelussa on matkaileva oinas.

Matkoillaan oinas on muun muassa:

 1. seikkailunhaluinen;
  hän haluaa kokeilla aina uusimpia lajeja, kohteita ja matkustustapoja. Hän ei pelkää villihevosella ratsastamista eikä tuntemattomia ruokalajeja. Oinas viihtyy vaarallisissakin tilanteissa ja saattaa matkoillaan löytää itsensä vaikkapa mielenosoituksista tai täysin tuntemattomista paikoista. Oinas lähtee mielellään seikkailemaan lomalle, vaikka ulkopuolisten silmin hänen aktiviteettinsa eivät välttämättä näyttäydy rentona lomana.
 2. energinen;
  oinas jaksaa kulkea aamusta iltaan uusissa paikoissa. Hän ei malttaisi lopettaa seikkailupäiväänsä eikä mennä nukkumaan lainkaan. Siinä vauhdissa moni matkakumppani uupuu helposti, tai ainakin kaipaa siestoja sekä päiväunia väliin.
 3. järkevä;
  vaikka seikkailunhalu ja impulsiivisuus vetävät oinasta joskus liikaa hämärille poluille, hän osaa olla myös järkevä. Hän on se matkustaja, joka pukeutuu hyviin kävelykenkiin ja teknisiin vaatteisiin sekä pyöräyttää rinkkansa muovikelmutuskoneessa.
 4. sosiaalinen;
  oinaan rento ja ulospäin suuntautunut luonne ei jätä ketään kylmäksi – ellei satu ujostelemaan voimakkaita ja vähän rämäpäisiä persoonia. Oinas sanoo asioita suoraan ja häpeilemättä. Saattaa vaikuttaa siltä, että oinaalla on älyttömän hyvä itsetunto, vaikka usein hän voikin peitellä huonoa itsetuntoaan juuri tällä itseään pönkittävällä asenteella. Oinas puhuu paljon, mutta hän myös kuuntelee koko läsnäolollaan ja saa matkakumppaninsa luottamaan itseensä. Oinaan seurassa on yleensä myös viihdyttävää matkustaa, sillä hän on vähän kuin stand up -koomikko ja kertoo hauskoja tarinoita. Kelläpä seikkailijalla niitä ei olisi!
 5. luonnonlapsi;
  välillä oinaskin kaipaa siistejä vaatteita ja pukeutumisella valloittamista, mutta hän on luultavasti useimmiten se luonnonlapsi, jonka välitön asenne on hänen paras valloittamiskeinonsa. Oinas rakastaa yksinkertaista tyyliä, niin vaatteissa, puheessa kuin matkustamisessa. Pelkistetty japanilainen majatalo voi olla oinaan lempipaikka samalla tavalla kuten tyylikäs ja yksinkertainen boutiquehotelli. Luonnonmateriaalit sisustuksessa ja valo ovat tärkeitä juttuja oinaan valitsemissa majapaikoissa.
 6. täydellinen matkaopas;
  oinaassa on luonteista johtaja-ainesta. Hän rakastaa matkojen suunnittelua ja matkanjohtajan työtä. Reissuystävät nauttivat, kun oinas rakentaa ohjelman ja ottaa vastuun matkan sujumisesta. Jos vastaan tulee ongelmia, oinas ei luovuta. Hän selvittää ne tai rakentaa uuden matkaohjelman. Oinas painelee nopeasti tilanteesta toiseen eikä jää murehtimaan menneitä. Jokaisesta seikkailustaan hän oppii jotakin ja saapuu maaliin voittajana. Muita vaihtoehtoja kilpailunhaluisella oinaalla ei ole.

Lähteenä myös: Horoskooppimerkkien voima (Gummerus, 2018)

Oinas, miltä kuulostaa?
Oletko tällainen matkailija? Kerro lisää näkemyksistäsi alla olevassa kommentointikentässä.

 

 

2 comments

 1. Tuo on kyl totta!!😁 ite tunnistan noista matkani ja luonteeni..

  1. Hauska kuulla, että oinaan määritelmä meni nappiin. 😉 Ja kiitos, että kävit kommentoimassa.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: