10 + 1 täydellistä kohdetta introvertille matkustajalle

Venäjä, Kanada, Argentiina, Suomi… mitä yhteistä näillä voisikaan olla?

Aamulla tulleen tiedotteen mukaan ne ovat kaikki loistavia lomakohteita introverteille.

Comparethemarket.comin selvityksessä käytettiin apuna muun muassa väestötiheyttä, pienten majapaikkojen lukumäärää, puistojen määrää ja aterian keskimääräistä hintaa.

Pohjoismaat listataan alueena ylivoimaiseksi ykköseksi, sillä kolme pohjoista maata on mukana top 10 -listalla.

Suomea markkinoidaan introverteille muun muassa ulkoilumahdollisuuksilla, kansallispuistoilla ja hyvin merkityillä reiteillä. Täällä on selvä kontrasti taianomaisten, pimeiden talvipäivien ja supervaloisien kesäpäivien välillä.

 1. Venäjä
 2. Kanada
 3. Argentiina
 4. Australia
 5. Suomi
 6. Uusi-Seelanti
 7. Norja
 8. Islanti
 9. Bolivia
 10. Namibia

Lähde: Compare the Market -vertailusivusto

 

+ 11. Japani

Ihan äskettäin kerroin, kuinka minusta tuntuu, että olen matkoillani ekstrovertti ja kotona introvertti. Mutta saatan kyllä joskus olla matkoillakin introvertti. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kaipaan omaa tilaa ja aikaa.

Introverttien täydellisiin lomakohteisiin lisäisin omista suosikeistani tietenkin Japanin. Vaikka Japani näyttäytyy usein minunkin postauksissani suurkaupunkeina, ruuhkajunina sekä ihmismassoina, on se samaan aikaan äärimmäisen rauhallinen maa.  Yllä olevalle listalle Japani ei ole päässyt, ei edes top 25 -kohteisiin.

Mutta minä nostaisin Japanin ykköskohteeksi, kun kyse on introverteista matkustajista.

Maaseuduilla ja jopa kaupunkien puistoissa on mainion seesteinen tunnelma. Pienet kylät ovat samaan aikaan viehättäviä ja täydellisiä pakopaikkoja. Mieleeni jäi viime vuodelta esimerkiksi Fukuokan lähellä olevaDazaifun kylä. Ah, mikä ihana paikka!

Japanilaiset eivät tuppaudu iholle eivätkä välttämättä tule edes juttelemaan. Hyvä, jos heitä kuulee muutenkaan. Vaatekaupassakin voi tuntua siltä kuin olisi yksin siellä, vaikka vieressä on kymmeniä paikallisia katselemassa samoja vaatehyllyjä. Ihmisiä on paljon, mutta he liikkuvat yleensä hiljaisesti.

Ylipäätään uskon, että jokaisesta kohteesta löytyy taatusti lempipaikka, olipa sitten introvertti tai muu vertti. Selvitystyö voi viedä aikaa ja se voi viedä myös hälyisille tai jopa epämiellyttävillekin paikoille, mutta matkustaminen on monelle uusien kohteiden etsintää ja seikkailuja. Ihania kokeiluja sekä ikimuistoisia harha-askeleita.

Siinä samassa voi löytää itsestäänkin aivan uusia puolia ja saattaapi käydä niin, että introvertti haluaakin rentoutuneena matkallaan kokeilla ekstrovertin polkuja. Tai toisin päin. Matkustaminen avaa uusia portteja!

 

 

 

Suosittelen lukemaan uusimmasta Sport-lehdestä (4/2019) yhden matkatarinani Japanista.
Nuo Japanin-unelmalomani, jotka olen tehnyt teen perässä, sopivat mainiosti myös introverteille.

 

1 comment

 1. Tässä onkin hieman erilainen matkakohdelistaus. Pitäisiköhän introverttina ottaa vinkeistä vaari ja reissata Siperian kautta Alaskaan ja sieltä Andeille – olisi varmasti hyvät matkakohteet ihmiskontaktien välttelyyn. 😃

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: