Yökerhoista taidemuseoihin: mainettaan parempi Roppongi

Nyt kun olen kolmatta kertaa Tokiossa, haluaisin kokea koko ajan kaikkea uutta ja kuljeskella sellaisten kaupunginosien kujilla, joissa en ole aiemmin käynyt. Mutta koska superflunssa on vienyt voimiani, huomaan tallustelevani usein myös tutuissa paikoissa.

Mutta se on ihanaa, kun voi välillä fiilistellä, että hei, tämähän tuntuu kotoisalta. Että tunnen jo nämä hoodit. Mutta olisiko niillä jotain muuta tarjottavaa?

Kun reilut pari vuotta sitten olin Tokiossa, eksyin yhtenä iltana Roppongin alueelle. Tuo kaupunginosa on tunnettu jättimäisistä yökerhoistaan ja ulkomaalaisten valloittamista pubeista. Kansainvälisistä ketjuista ja englanniksi sujuvasta palvelustaan. Melkoinen viihdekeskus, johon en välttämättä kaipaa takaisin, ajattelin tuolloin, vaikka hauskaa minulla olikin siellä silloin. Mieleeni jäi tosin Roppongin bilemaine. Alue jakaa muutenkin mielipiteitä: toiset tuntuvat rakastavan sitä, toiset vihaavat.

 

 

Kun sitten kuulin tänä vuonna, että Roppongin kukkuloilla on melkein miljoonalla led-lampulla koristeltu joulukatu, halusin heti mennä uudestaan sinne. Muutamalla metrovaihdolla osasin paikalle jo eksymättäkin. Bongasin päivän aikana myös paljon kaikkea muuta mielenkiintoista – kuten Finlandia Kitchen Talon, ravintolan, josta saa kaikkea suomalaisesta oluesta ja lihapullista lähtien.

Baarien sijaan minua kiinnostavat nyt älyttömästi Roppongin galleriat ja taidemuseot, joita on alueella runsaasti. Tällä reissulla ehdin katsastaa vasta yhden museon, jossa olikin sitten kolme isoa näyttelyä. Tässä nopeat tärppini alueelle:

 1. Mori-puisto
  Ah, japanilainen puisto keskellä vilkasta liike-elämää. Tällä hetkellä siellä on näkyvillä hieman ruskan sävyjä, mutta ilmeisesti tämä vuosi ei tarjoile huippuruskaa Japanissa, koska superkuuma kesä rasitti luontoa niin paljon. Puiston vieressä on muun muassa todella kivoja kahviloita sekä Tv Asahin toimitalo, jossa voi käydä aistimassa japanilaismediatalon tunnelmaa sekä shoppailemassa pienessä kaupassa.

 2. Mori Art Museum
  Tällä hetkellä museossa on todella mielenkiintoisia näyttelyitä.
  Suosikkini on Catastrophe and the power of art, jossa on mukana kymmeniä kansainvälisiä taiteilijoita.
  Ehkä hauskinta on, että Yoko Onon taideteokseen ”Refugee boat” pääsevät museovieraatkin osallisiksi, eli jokainen voi jättää tervehdyksensä liiduilla tähän työhön.

 3. Mori-museon näköalatasanne
  Koska Mori-museo sijaitsee 52. kerroksessa, kannattaa sinne mennä jo näköalojen vuoksi. Tokio-tornista saa loistavan kuvan, ja sitä pääsee ihailemaan myös ulkotasanteella 54. kerroksessa. Moni kehuu tätä näköalapaikkaa Tokion parhaimmaksi. Minä tykkäsin myös Shinjukun ilmaisesta näköalatasanteesta, mutta Roppongin kohteessa oli huomattavasti paljon vähemmän ihmisiä.

 4. Roppongi-kukkuloiden jouluvalot
  Marraskuun alussa sytytetyt jouluvalot ovat Roppongin klassikko. Sinisen, valkoisen ja punaisen värit vaihtelevat kadun reunalla olevissa puissa ja salamavalot vilkkuvat. Joidenkin lähteiden mukaan 400 metrin katupätkä on koristeltu miljoonalla valolla, joidenkin mukaan 700 000 valolla. Olipa luku mikä tahansa, täällä tulee joulufiilis, jos valosaaste ei ahdista.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: