Leijonakuningas-fanin tunnustuksia uudesta elokuvasta

Syntymäpäiväkakkuni päällä komeilivat Simba, Nala ja muut Leijonakuninkaan hahmot, kun täytin 17-vuotta. Sen synttäripäivän vietin Kaliforniassa vaihto-oppilaana.

Sain lahjaksi Leijonakuningas-täkin, joka on nyt käytössä koirani makuualustana. Siinä on kyllä vahva peite; se on kestänyt jo melkein 25 vuotta. Ja tietenkin minulle annettiin Leijonakuningas-videokasetti – joka ei valitettavasti koskaan toiminut Suomessa.

Elokuvan soundtrackin olin hankkinut jo edellisenä vuonna, 1994. Samana päivänä, kun näin Leijonakuningas-elokuvan. Hoilailin Hakuna Matataa suihkussa. Kuuntelin Can you feel the love tonight -kappaletta, kun podin jotain hassuja teinisydänsuruja.

Olin ihan myyty Leijonakuningas-elokuvalle silloin. Sanoisinko, että olin todellinen fani.

Sen jatko-osia en ole katsonut, enkä ole päässyt katsomaan musikaaliakaan. Olen pitänyt alkuperäisen piirroselokuvan taikaa yllä.

Kunnes tänään näin Leijonakuningas-elokuvan live action -version.

Uusi Leijonakuningas värisytti ja toi kyyneleet silmiini jo ensimmäisillä minuuteilla.

Kun aidonnäköiset eläimet alkoivat puhua, säikähdin hieman. Eiväthän eläimet osaa puhua. Mutta totuin pian niiden sanoihinsa.

Katselin, kuinka tarkasti niiden lihakset liikkuivat saalistaessa ja kuinka eloisasti leijonanharja heilui tuulessa. No, oli siellä myös hassusti hyppeleviäkin tassuttelijoita.

Ja kun ne alkoivat laulaa, melkein lauloin mukana. Uudet versiot tutusta soundtrackista ovat loistavia, ja olenkin kuunnellut jo lähes viikon tuota alkuperäistä levyä. Dubatun version suomenkielisiin kappaleihin en päässyt vielä kiinni.

Uutta Leijonakuningasta en halua nähdä välttämättä uudestaan, mutta sen biisejä tulen kuuntelemaan vielä pitkään. Alkuperäisen piirroselokuvan näin 16-vuotiaana varmaan kymmenen kertaa ja se on Hachikon sekä Top Gunin ohella ainoa elokuva, jonka olen koskaan katsonut useamman kerran.

Mutta ah, ne uuden elokuvan upeat maisemat, syvät värit ja kauniit eläimet! Ne kyllä tekivät vaikutuksen. Niin suuren vaikutuksen, että haluaisin heti Afrikan savanneille ja safarille.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: