Pikana palmujen alle: kiireisen budjettimatkailijan lähikohde

Kun kaverit postaavat someen kuvia palmun alta, tulee minulle silloin viimeistään älytön matkakuume. Kärsin toki matkakuumeesta joka päivä muutenkin, mutta viime viikot on ollut fiilis, että pakko päästä ihan näillä näppäimillä jonnekin lämpimään.

Onneksi apuun tuli yllättäen yksi jännä paikka:

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha. Siinäpä mainio kohde lähimatkailuun ja samalla kaukokaipuuseen.

Se on todellinen köyhän ja kiireisen naisen matkakohde, jossa pääsee palmujen alle ja sademetsien kosteuteen.

On kirkkaita kukkia, sitruksia, aavikon ihmeitä, kaktuksia ja ihana lummehuone. On lähes trooppisen lämmintä. On penkkejä, joihin voi jäädä istuskelemaan ja nauttimaan vehreydestä – kun samaan aikaan ulkona tuivertaa pakkasviima.

Olen käynyt viimeksi Kaisaniemen kasvitieteellisessä varmaan yli kymmenen vuotta sitten. Nyt halusin imeä eksoottisen luonnon kauneutta. Ihmetellä saarivaltioiden ja savannien kasvillisuutta.

Ja heti mieleeni tuli: miksi en ole käynyt täällä aiemmin? Vuodesta 1829 lähtien toiminnassa ollut puutarha on loistava lähikohde. Vain viisi minuuttia rautatieasemalta.

Siellä on lähes 1 300 kasvin kokoelma: on hyötykasveja sekä uhanalaisia kasveja. Tuoksuja sekä visuaalisia elämyksiä. Teepensaankin bongasin yhdestä nurkasta.

Ulkopuutarha on vielä näin maaliskuun alussa lumen peitossa, mutta muutaman kuukauden päästä siellä kukkivat toivottavasti monet pensaat ja puut. En malttaisi odottaa sinne asti.

Kevät, tule jo!

Lisäinfoa:

Pääsylippu Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan 10 / 5 euroa; Museokortilla ilmaiseksi.

Ilmaiset päivät: 3.5., 5.7., 6.9. ja 1.11.2019

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: