Top 10 -listani: Japanin parhaat ihon- ja hiustenhoitotuotteet

Shampooharja.

Kenkädeodorantti.

Gua sha -kivi.

Enpä tiennyt ennen tätä vuotta, että tarvitsisin tällaisiakin tavaroita.

Ilmankin olisin voinut olla, mutta en ehkä enää nyt – käytettyäni pari kuukautta näitä juttuja.

Sadan jenin kaupasta onneksi saa kaikenlaista. Elämänlaatuni on kohentunut huomattavasti monen alle euron tavaran avulla.

Inhoan yleensä kaiken pienen, turhan krääsän ostamista. Mutta hygieniaan ja ihon- sekä hiustenhoitoon liittyvät tavarat ovat ihania. Niitä kulutan mielelläni ja käytän tarpeeseen.

Esimerkiksi en ole koskaan ennen tätä syksyä käyttänyt kynsinauhaöljyä. Nyt kahdessa Japanin-kuukaudessa olen huomannut, että halpakin kynsinauhaöljy auttaa – kunhan muistan käyttää sitä säännöllisesti.

Siitä hyötyvät erityisesti hauraat ja hitaasti kasvavat kynteni.

Shampooharja puolestaan antaa päähieronnan pesun aikana. Hiustenkasvuani se ei ole kiihdyttänyt, vaikka sellaisiakin vaikutuksia sillä väitetään olevan. Mutta tunne päänahassa on ihana.

Kosmetiikkapuolellakin olen tehnyt löytöjä halpakaupoista. Meikkejä olen esitellyt aiemmin tässä jutussa.

Riisi on yksi japanilaisista perusraaka-aineista, myös ihonhoidossa. Tänä syksynä olen käyttänyt eräänlaista kosteuttavaa riisivettä, joka tehokkaasti poistaa myös epäpuhtauksia. Tämäkin tuote on Daisosta, yhdestä sadan jenin kaupoista.

Alle euron hiustuotteita en ole vielä löytänyt, mutta sattumalta olen hankkinut melkoisen loistavia tuotteita peruskosmetiikkakauppojen alelaareista.

Japani on siinä mielessä ihana maa, että kauneuskauppoja on paljon ja ne ovat usein auki yömyöhään. Niistä voi napata mukaansa kasvonaamion, shampoon tai vaikkapa pienen snäksin.

Suosikkituotteeni

Hiustenmuotoiluun ja -hoitoon

 1. Liese straightening style mist
  Hiukseni kihartuvat ärsyttävällä tavalla. Ne eivät tarvitse kuin yhden kostean henkäyksen, ja laineet ovat valmiit. Suihkun jälkeen näyttää, kuin niissä olisi permanentti.
  Suoristusrautakäsittelyn jälkeen kestää normaalisti pari tuntia ilman kosteutta ja kuumuuttakin, että hiukseni alkavat kihartua – vaikka käyttäisin mitä suoristusaineita.
  Mutta nyt olen löytänyt Liesen tuotteet ja ne ovat olleet kihartuvien kutrieni pelastus. Kun laitan föönäysvaiheessa straightening style mist -ainetta hiuksiini, saan suorat hiukset, jotka myös pysyvät suorina. Joskus jopa koko päivän ja myrskytuulessakin, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy.
  Normaali hinta on noin viisi euroa.
 2. Liese styling milk
  Jo suoristussuihke yksinään on luottotuotteeni, mutta Liese styling milk antaa hiuksiin hieman enemmän ryhtiä sekä poistaa pörröisyyttä.
  Jos käytän molempia muotoilutuotteita, laitan niitä vähemmän. Hiukseni näyttävät helposti rasvaisilta, jos niissä on liikaa tai vääränlaisia tuotteita. Mutta nämä kevyet hiustuotteet saavat hiukseni näyttämään terveiltä ja ah, niin suorilta.
 3. Shiseido Fino premium touch
  Shiseidon iso purkki maksaa noin kahdeksan euroa ja se on paras hiusmaski, jota olen koskaan käyttänyt. Purnukka on riittoisa ja lopputulos nähtävissä jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Hiukseni eivät ole koskaan olleet yhtä kammattavat pesun jälkeen kuin Shiseidon hiusmaskia käyttäessäni. Maskipäiviä pidän kaksi–kolme kertaa viikossa.
 4. Stephen Knoll Premium sleek deep repair serum
  Jos en kaipaa suoria hiuksia, laitan pesun jälkeen tipan Stephen Knollin ihmeseerumia latvoihini (ja unohdan ykköstuotteeni, Liesen hiustuotteet).
  Seerumi on erityisen hyvä suoja hiuksilleni aurinkoisena päivänä.
 5. La Sanan tuotteet

  Päivittäiseen hiustenpesuun ja -hoitoon; näistä tuotteista lisää tässä postauksessani.

Ihonhoitoon

 1. Riisivesi kosteuttamaan ihoa päivittäin
 2. Nenälaput poistamaan kiiltoa täsmäkohdasta kerran tai kaksi viikossa
 3. Meikinpuhdistusvaahto, jota käytän päivittäin
 4. Musta kasvonaamio syväpuhdistukseen pari kertaa viikossa

 

Meikkaamiseen

 1. Ettusais Oil Block Base
  Tämän rasvoittuvan ihon ylivoimaisen kosmetiikkatuotteen olen esitellyt aiemmin täällä.
  Joskus käytän vain tätä pohjustamaan ihoani ja päälle puuteria.

 

Kommentoi postausta alla

%d