Hotelliarpajaiset – ainoa uhkapeli, jota joskus pelaan

Tutustuin kymmenisen vuotta sitten Kanadassa Hotwire-palveluun.

Sen kautta on mahdollisuus saada hotellihuoneita jopa -70 prosenttia halvemmalla – tosin hotelli tulee yllätyksenä.

Mutta minulla on kikkani, miten voitan näissä arpajaisissa mahdollisimman paljon. Hongkongissa ”voitin” itselleni parhaalta paikalta, Tsim Sha Tsuista, hotellihuoneen – joka sijaitsi vieläpä 15. kerroksessa ja näköala oli Victorian satamaan.

Näin se onnistui:

  1. Hotwiressa saa tietoon alueen, jossa hotelli on.
  2. Se tarjoaa usein myös muutaman vaihtoehdon, joista yksi on oikea hotelli.
  3. Hotwire kertoo hotellin palveluista ja tähtiluokituksen.
  4. Googlaamalla saa usein selville, mikä vaihtoehto on kyseessä, sillä muutkin matkustajat ovat keskustelleet näistä aiemmin.
  5. Selvitin, tuleeko halvemmaksi varata yksi vai kaksi yötä Hotwiren kautta; tällä kertaa tuli halvemmaksi varata molemmat yöt erikseen. Tässä voi olla riski, että toinen yö ei olekaan kyseisessä hotellissa – vaikka kaikki muut jutut täsmäisivät.
  6. Otin ensimmäisen yön Hotwiren kautta. Ja toisen yön löysin hotelliin halvemmalla tavalliselta varaussivustolta. Maksoin yhteensä tästä viiden tähden sijainnilla olevasta hotellista 150 euroa kahdelta yöltä. Se on melkoinen diili Hongkongissa, vaikkakin iso raha budjettimatkailijalle.

 

 

 

Ja voi että, millaiset maisemat sainkaan Hongkongin The Salisbury – YMCA -hotellista!

Huonekin oli ihan toista kuin perinteinen ”matkalaukku ei mahdu lattialle” -hongkongilaishotelli. Se oli tilava ja siisti. Hedelmävatikin odotti huoneessa sekä erilaiset kristilliset televisiokanavat.

Mutta minä katselin Victorian satamaa lumoutuneena.

Siinä näkymässä vain on sitä jotain!

 

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: