15 syytä, miksi elämä on niin paljon parempaa koiran kanssa

Hänen ylhäisyytensä seura…

 1. Rentouttaa ihanasti
  Kiireisenä ja hieman stressaavana arkiaamuna koirani Mikki saa minut hyvälle tuulelle. Hän kääntyy lattialla selälleen ja pyytää rapsutuksia. Menen hänen viereensä ja makaan hetken lattialla – pehmeää turkkia rapsuttaen. Yhtäkkiä olen unohtanut ajan ja kiireen tajun sekä saanut mielettömästi rauhoittavaa energiaa.
 2. Auttaa keskittymään paremmin
  Rentouttavasta seurasta kertoo myös se, että jaksan lukea kirjallisuutta Mikki-koirani seurassa. Vietimme äskettäin sadepäivää pötkötellen; mikä ihana olo tulikaan, kun jaksoi avata kirjan, pääsi juonesta nopeasti kiinni ja kun vieressäni oli koira. Muuten en osaa tarttua kirjaan ja keskittyä kotona, ja rämplään helposti kännykkääni.
 3. Poistaa unihiekat tehokkaasti
  Koiran kanssa tulee mentyä ulos, vaikka taivaalta sataisi rättejä.
  Aamulla ulosmeneminen piristää, illalla se vie tehokkaasti mielestä kaikki huolenaiheet.
 4. Tuo enemmän laadukasta unta
  Ulkoileminen ja hyvä seura auttavat myös nukkumaan hyvin. Olen nukkunut tällä viikolla useampana päivänä selkä selkää vasten koirani kanssa – heräämättä seitsemän tunnin aikana kertaakaan ennen kellonsoittoa.
 5. Lievittää työstressiä
  Työpäiväni loppuu nyt tasan tarkkaa silloin kun se virallisesti loppuu. Ilman koiraa jään helposti viilaamaan hommia, mutta nyt kun olen luvannut hoitopaikkaan tietyn kellonajan, olen siellä silloin. Enkä muuten ole kantanut työläppäriä kotiin.
 6. Vähentää someaikaa
  Otan paljon kuvia koirastani ja jaan niitä someen, mutta muuten roikun nyt vähemmän netissä. Ruutuaika vähenee ja se on loistava juttu; telkkaria en katso muutenkaan.
 7. Lisää sosiaalista kanssakäymistä
  Harvoin sitä ulkona tulee jutelleeksi kanssakävelijöille – ellei mukana ole koiraa. Ihmiset tulevat rapsuttamaan ja moikkaamaan shiba inuani, mikä minua ei häiritse, kunhan ensin kysytään lupa.
 8. Tarjoaa hyviä rutiineja
  Nautin kotiaterioistani paremmin ja syön säännöllisemmin. Esimerkiksi en halua napostella turhaan koirani edessä, vaikka hän ei välitä välipaloistani. Tämä voi kuulostaa hassulta, mutta koiraelämällä on paljon mainioita, mutta yllättäviäkin vaikutuksia. Terveelliset elämäntavat ruokkivat toisiaan ja luovat rutiineja.
 9. Auttaa hellittämään kotona
  En enää jaksa välittää, onko kotini tiptop-kunnossa. Toki haluan, että järjestys pysyisi, mutta koiran kanssa eläminen on opettanut minulle eräänlaista luovuttamista. En halua suorittaa kodinjärjestyksen ylläpitämistä. Kulutan energiaani ja aikaani mieluummin ulkona koirani kanssa kuin jynssäämällä kotia.
  Koirakodissa saavat karvat näkyä ja lelut olla lattialla.
 10. Saa sydämeni sykkyrälleen
  Etsiessäni Mikin hoitopaikkoja olen saanut tutustua uusiin ihmisiin. Ja mikä rento olo minulla onkaan, kun voin jättää koirani luotettavaan hoitopaikkaan.
  Myöhemmin, kun haen koirani hoitolasta, sydämeni on onnesta sykkyrällään. Koirani näyttää maailman onnellisemmalta eikä malta lopettaa vastaanottoseremonioita.
 11. Tekee kotiinpaluista maailman parhaimpia
  Kun menemme kotiin, koirani on aina todella iloinen. Hän tuntuu hymyilevän ja loikkivan kotiovellemme. Jotenkin se ilo tarttuu ja minustakin on nykyisin kiva mennä kotiin.
 12. Lisää elämään kauneutta
  Näen enemmän auringonnousuja sekä -laskuja ja muita kauniita juttuja luonnossa nyt, kun minulla on taas koira kotona.
 13. Saa nauramaan
  Tässä voisin kertoa monta tarinaa tältäkin viikolta, kun olen nauranut koirani temppuiluille tai jo hänen hauskoille ilmeilleen tai reaktioilleen.
  Yksinkertaisesti elämässäni on paljon enemmän naurua!
 14. Tekee elämästä miellyttävämmän ja yllätyksellisemmän seikkailun
  Jokainen päivä on uusi seikkailu.
  Kun meillä ei ole kiire, annan koirani kuljettaa minua. Hän vie uusiin paikkoihin, tutustuttaa tosiaan niihin uusiin ihmisiin ja tarjoilee ikimuistoisia seikkailuja.Koirani Mikki <3
  Hänen seurassaan olen oivaltanut, että maailmassa on loputtomasti rakkautta. Täytyy vain osata ruokkia ja ottaa vastaan sitä rakkautta.
  Ilman koiraani tuskin olisin mennyt katsomaan Helsingin hanamiakaan, joka näkyy tämän postauksen kuvissa.

15. Jälkisanat

Matkoilta palaaminen on minun mielestäni aina tylsää. En ole ihminen, joka kaipaa kotiin reissujen jälkeen. En yleensä.

Mutta nyt keväällä Macaon reissun jälkeen odotin jo kotiinpaluuta. Odotin hetkeä, että saisin rakkaan Mikki-koirani luokseni taas.

Hän on ollut vanhemmillani siitä lähtien, kun syyskuussa 2017 aloitin sapattivuoteni. Mutta halusin hänet nyt taas luokseni monestakin syystä. Tärkein on ollut se, että minulla on ollut niin ikävä häntä.

Kyllä, koirani on minulle hän. Ja minä olen shibamutsi, humom.

Olen ollut nyt viikon ajan yhtä hymyä.

Hän, jonka olen kesyttänyt, on taas kotona.

Ja koiraeloon liittyy niin paljon hienoja juttuja, joista nyt kerroin yllä vain muutaman.

 

Millaisia ilonaiheita sinun koirasi on tuonut elämääsi? 
Kerro niistä alla olevassa kommentointikentässä. 

 

No comments

 1. Koirani ovat minulle yksinäiselle ja lapsettomalle elämäni valo. Saan antaa rakkautta, hellyyttä, suukkoja ja höpötellä niitä näitä sekä (väkisinkin) tulee mentyä ulos muutenkin kuin vain työmatkat. Saan myös koiriltani rakkautta läheisyyttä, rauhallisuutta, tyyneyttä, levollisuutta, upeita luontokokemuksia lenkeillä ja todellista riemua leikkiessämme esim heittoleikkejä ja tietenkin kotiin tullessa jne jne plussat ovat niin monia. Toki olen kokenut syvää surua edellusten koirien kuollessa ja näin tapahtuu näidenkin kohdalla mutta vuosikausien ilot ovat sen arvoista ❤️❤️❤️❤️

  1. Kauniisti sanottu! Allekirjoitan niin nuo riemut ja muut tunteet. 🙂

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: