Yökyöpelin tenttiin – suoraan rantabileistä

 

Viidakon sirinää ja yökerhon pauketta. Sellainen kombo säesti, kun tein tänään etätenttiä kirjoittamisen perusopinnoihin 23–03. Ja tässä illassa oli kyllä runsaasti muutakin eksotiikkaa ja vauhdikkaita tilanteita.

Valitsin majapaikkani täällä Lovinassa muun muassa loistavan wifi-yhteyden perusteella täksi yöksi, mutta kuinka ollakaan: eihän täällä Balilla, varsinkaan pohjoisosissa, netti välttämättä toimi myöhään illalla. Kun ei se aina toimi päivälläkään.

Ehdin tehdä tenttiä tunnin huoneessani, ja sitten kosahti! Kun oman hotellihuoneeni netti lakkasi toimimasta puolelta öin, menin äkkiä päärakennukseen ja sain tehdä osan tentistä hotellini respassa. Onneksi tenttitehtävät olivat sellaisia, että niihin vastattiin tekstinkäsittelyohjelmassa ja vietiin lopulta yhtenä tiedostona palautuskansioon, joten netin pätkiminen kesken kirjoittamisen ei periaatteessa häirinnyt.

Mutta, kun respaihminen halusi mennä kahdelta nukkumaan, jouduin siirtymään ulos uima-altaalle, jossa wifi toimii joten kuten.

Kostea ja kuuma on viidakon yö, paljon discomusiikkia ja sirkkojen ininää. Mopojen pärinääkin. Sellaista jäi mieleeni tenttimiljööstäni, kun pinnistelin loppuhuipentumaan. Mutta äkkiä se ympäristökin unohtui, kun keskityin kysymyksiini.

Tenttikysymyksistä en muista enää paljoa (olen mestari pyyhkimään asioita mielestäni ja siirtymään nopeasti seuraaviin juttuihin), mutta kirjoitin kyllä ahkerasti monta esseetehtävää. Koska uusintatenttejä on tulossa, kokeilin myös kuvallisten vastausten tekemistä ja rohkeasti eri tyylilajeilla tenttikysymyksiin vastaamista. Onhan kyseessä kuitenkin kirjoittamisen oppiaine ja siinä vaaditaan omaperäistä tyyliäkin, joten otin riskin.

Ennen tenttiä

Illalla ajattelin lukea hieman uimarannalla ja katsoa komeaa auringonlaskua, mutta päädyinkin juhlimaan paikallisten kanssa jotain hinduseremoniaa. Melkein unohdin siinä rennossa meiningissä koko yötentin – joten se oli kyllä ihan hyvä pääntyhjennysreissu ennen tenttiä. Virvokkeena kookosmehu!

Nyt kun koululaisilla on kahden viikon loma, monet vanhemmat täällä Balilla ovat ottaneet töistä vapaata tai ainakin viettävät selvästi enemmän aikaa lastensa kanssa, ja monena iltana tapahtuu lähitienoilla jotain. Jotain, jonka nimeä ja merkitystä en tiedä. Mutta silti niistä voi nauttia ihan täysillä.

Kuten tenttivastauksiin kirjoittamisestakin.

Voittajaolo

Etäopiskelijan elämä on välillä luksusta, ja välillä se on perinteistä puurtamista. Tänä iltana se oli yhden puurtajan flow-luksusta: hulluttelin ja leikittelin tentissä sanoilla sekä ajatuksilla. Sellainen vaikutus on nyt tällä Balilla, jossa elämä on hartaista seremonioista huolimatta melkoista hassuttelua toisinaan. Myös myöhäisellä tenttiajankohdalla lienee vaikutuksensa.

Olen joskus ollut iltavirkku, joka kuvittelee olevansa terävimmillään illalla ja yöllä. Tällä hetkellä sisäinen kelloni on kuitenkin toista mieltä ja olisin ollut valmis nukkumaan tentin alkamisaikaan, yhdeltätoista illalla. Nyt vedin tuolloin vielä paljon teetä, että jaksaisin neljän tunnin älyllisen puurtamisen keskellä yötä. Ilman päiväunia, aamuseitsemältä heränneenä.

Tilanne tämän postauksen kirjoittamishetkellä: Aamuyöstä neljän aikaan on ihan voittajaolo (vaikkakin kovilla kierroksilla): harvemmin sitä juodaan keskiyöllä teetä ja käydään juhlissa ennen tenttiä, joka loppuu baarien sulkemisaikaan. Joskus seikkailijan elämä on vähän nurinkurista!


2 comments

 1. Ihania kuvia taas,
  voi kun sinne pääsis nyt!!
  Toivottavasti tentti meni hyvin!!!!
  Ja kiitos kun jaksat kirjoitella sieltä!

 2. Kiitos taas, SShine!
  Toivoisin itsekin, että kaikki suomalaiset pääsisivät marraskuussa Balille. On tämä kirkkaus jotain niin ihmeellistä täällä. 
  Mutta yritän lähettää valonsäteitä postauksissani.
  Kivaa päivää! 
  xxx, Annakaisa

  SShine kirjoitti:
  Ihania kuvia taas,
  voi kun sinne pääsis nyt!!
  Toivottavasti tentti meni hyvin!!!!
  Ja kiitos kun jaksat kirjoitella sieltä!

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: