Yllätyspaketti toi joulun Perthiin! Mitä Suomi-karkkeja sinä ikävöit ulkomailla?

 

– Kaupallinen yhteistyö. –  
Nyt on sitten joulu!

Saavuin eilen maanantaina vihdoin Australiaan. Perthin lentokentällä ihastelin ensimmäisenä kauniita kausivaloja sekä jouluhittejä.

Muutama tunti myöhemmin olin Airbnb-kodissani ja ovikello soi. DHL:n lähetti oli ovella ja ojensi paketin. Suomesta. Avasin hetkessä reilun kilon painoisen pahvilaatikon ja se kasvatti joulufiilistäni entisestään.

Edessäni oli laatikollinen suomalaisia makeisia! Kun on ollut yli kolme kuukautta matkalla, josta viimeinen viikko on ollut melkoista seikkailua sekä edessä on vielä joulu, nämä herkut tulivat täydelliseen saumaan!

Hypistelin kädessäni jokaista tuotetta pitkään ja nuuhkin niiden ihania tuoksuja papereiden läpi. Ässä Mix -pussi, Fazerin suklaalevy ja monet muut paketin herkut ovat niin mahtavia opiskelumotivaattoreita. Pahan päivän piristäjiä. Joulun ajan luksusta. Ja hei, itsenäisyyspäivä lähestyy myös; sitäkin voin nyt juhlistaa tutuilla herkuilla täällä toisella puolella maailmaa.

Mikä herkkuboksi?

Herkkupaketin Australiaan toimitti FinnCandyBox. Sen perustajat Marko ja Marjo Kauppinen tarjosivat uutta palvelua kokeiltavaksi aiemmin marraskuussa, ja päätin testata sen heti, kun olisin jossain urbaanimmassa ympäristössä.

Marko ja Marjo kertovat valitsevansa itse FinnCandyBoxin tuotteet kuukausittain. Paketin voi tilata Eurooppaan, Aasiaan, Australiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Se lähtee postiin yhden–kolmen päivän päästä tilauksesta.

Omat herkkuni kulkivat Australiaan vauhdikkaasti, neljässä päivässä.

 

Tilauksen voi tehdä yhdeksi kuukaudeksi tai useammaksi kerrallaan. Marjon mukaan heidän kuusihenkisessä perheessään yhden paketin herkut riittävät kuukauden jokaiselle karkkipäivälle.

Mielestäni on loistavaa, että mukana on myös ksylitol-pastilleja ja maailmankuuluja brändejä. Muun muassa Muumi-karkeilla voi piristää paikallisia missä tahansa päin maailmaa.

Lakritsi- ja salmiakkifanina olisin kaivannut hieman enemmän mustaa makiaa sekä jotain uutuuksia, mutta paketin salaperäinen sisältö antoi elämystä puutteidenkin edestä. On jännää, kun en tiennyt etukäteen, että mitä boksista paljastuu.

Plussaa myös siitä, että kaikkien tuotteiden päivämäärät ovat pitkälle ensi vuoteen ja pakkaukset ovat ehyitä. Omassa laatikossani oli karkkia tasan 1,15 kiloa.

 

Palvelun hinnat alkavat 32,90 eurosta (sis. postikulut). Laskin internetin Foodie- ja muita kauppapalveluita avuksi käyttäen herkkujen yhteishinnan Suomessa: yhteensä 13,50 euroa.

Mutta yksittäin suomalaisen karkkipussin tai Fazerin suklaalevyn metsästäminen esimerkiksi tänne Australiaan voi maksaa kymmenenkin euroa tai enemmän, sillä jo postikulut Suomesta voivat olla 15–20 euroa.

– Yhteistyössä FinnCandyBoxin kanssa. Mielipiteet, tekstit ja kuvat ovat omiani. –

Auta muita ja osallistu keskusteluun

Olisi kiva kuulla:
Mitä Suomi-karkkia sinä kaipaat eniten ulkomailla ja miten hankit niitä?

No comments

  1. Kaipaan ehdottomasti eniten salmiakkia. Asun sveitsissä, joten kunnon suklaasta ei ole pulaa.. salmiakkia saan paikallisesta karkkikaupasta ( tuotteet ruotsista). Olen varmaan ainoa irtosalmareiden ostaja, koska yleensä turkinpippurit ovat sulaneet klimpiksi purkin pohjalle!
    Ja hintakin on 5 x suomeen verrattuna!

  2. Menevätkö karkit nykyään Australian tullissa läpi? Itse olen joskus lähettänyt, kun en tiennyt, että se on kiellettyä ja edes karkkien kanssa samassa kuoressa ollut kirje ei mennyt perille. Ainakin kaikki liivatetta sisältävät karkit olivat kiellettyjä.

    1. Höh, ikävä tuollainen lähetys! ;-(
      Ihmettelin itsekin samaa eli kuinka DHL:n paketti saapui koskemattomana perille eikä ollut ongelmia sisällön kanssa. 

  3. Tilasin paketin kuukausi sitten, mutta se ei edelleenkään ole tullut vaikka rahat kyllä lähti tililtä. Olen lähettänyt useamman sähköpostin ja viestin ja kysellyt pakettini perään, mutta mitään vastausta en ole saanut. En tiedä mitä paketille kävi mutta tämmösiä kokemuksia Finncandyboxista minulla. En valitettavasti pysty suosittelemaan kenellekään.

Kommentoi postausta alla

%d