Marimekko-kassi saa yllättävää huomiota reissussa – tarjottu jopa 30 euroa

 

Feikkicrocsit, bändipaidat ja verkkarit ovat niin vanha juttu. Mistä suomalaisen sitten tunnistaa nyt ulkomailla?

Yksi asuste on varma: Marimekon logokassi. Olen nähnyt sen vilahtelevan välillä lentokentillä ja viimeksi alkuviikosta balilaisella joogastudiolla. Ystävällisesti nyökkäsimme toisillemme. Me kaksi Marimekko-kassin omistajaa.

Oma kassini toimii tällä reissulla lähinnä pyykkipussina. Siinä on helppo viedä vaatteet pesulaan. Vaikka kuinka sanon, ettei kassia tarvitse pestä, jokaisella kerralla saan senkin puhtaana ja viikattuna mukaani. Joskus olen täyttänyt sen joogakamoillani ja ottanut mukaani salille.

Marimekko-kassi on yllättävän kestävä ja se on just sopiva reilun viikon pyykeilleni. Jännä on kuitenkin se, että pyykkikasastani saattaa kadota sukkapari tai shortsit (jotka olen kyllä saanut aina takaisin), mutta Marimekko-kassi ei ole kelvannut vielä pyykkääjille Balilla eikä Sri Lankassa.

Kassistani on yritetty tarjota jopa FB-kirppishintoja kovempaa hintaa.

Pari vuotta sitten hittituotteeksi noussut Marimekon logokassi on yhä yllättävän suosittu. Kymmenet ihmiset, lähinnä aasialaiset turistit, ovat tulleet nyt matkallani kysymään, mistä olen kassini saanut. Siitä on yritetty tarjota tällä reissullani jopa Suomen FB-kirppishintoja kovempaa hintaa. Parhaimmillaan 30 euroa.

Sillä hinnalla melkein jo luovuin kassistani, mutta en vielä raaskinut sitä tehdä, vaikka kysyjänä oli todella herttainen japanilaisnainen, joka kertoi rakastuneensa Suomen-matkallaan muumeihin ja Fazerin siniseen. Ihan näin suoraan ei hän tietenkään alkanut kauppaa tehdä, vaan japanilaiseen tapaan joimme ensin reilun tunnin verran teetä ja juttelimme rauhassa muun muassa kaikesta ihanasta, jota fanitamme toistemme kotimaissa. Sen jälkeen hän alkoi udella kassistani ja päätyi toisen tunnin jälkeen puhumaan tarjouksestaan.

Jos olisin töissä Marimekossa, olisin muuten tehnyt kassista jo jonkun Suomi 100 -version ja vienyt sen ulkomaan myyntiin. Mielellään täyttänyt suomalaisilla makeisilla ja muumeilla.

Lue myös! Suomen leijona koristaa Ubudissa asuvan Sannan olkavartta – mitä tatuointi merkitsee hänelle?

No comments

  1. Kyllä kangaskassit pitää pestä melko usein. Likaantuvat todella helposti.

    1. Täysin totta! Pesen omani ainakin kerran kuukaudessa.
      Kuinka usein te muut pesette?

  2. Marimekon kangaskassin saa ilmaiseksi myös heidän ulkomailla sijaitsevista Marimekon liikkeistään kun tekee tarpeeksi suuren ostoksen. Ja olen pessyt omiani useaan otteeseen. Pienentyy vähän ekassa pesussa mutta muuten ovat ihan kuin uusia edelleen.

Kommentoi postausta alla

%d