Ellun satama – ja loistavat näkymät Perthiin

 

Ah, kylläpä seikkailijaa taas hemmotellaan Perthissä! On niin mahtavaa, kun ulkona on lämmin, mutta puuttuu se viidakon kosteus. Välillä on hieman viileääkin ja pitää vetää pitkähihainen päälle, mutta sekin on omalla tavallaan luksusta: ei ainakaan tarvitse pyyhkiä koko aikaa hikeä otsalta.

Täällä on myös leveitä jalkakäytäviä, liikennevaloja ja suoria katuja. Erittäin toimiva julkinen liikenne. Jopa toimivat julkiset vessat ja vesipisteet.

Ja ne kaikki kauniit puistot, rannat ja satamat. Oi joi, olen ihan myyty täällä Perthissä jo muutaman päivän jälkeen.

Kolmen viidakossa ja lähitienoilla eletyn kuukauden jälkeen on taas niin siistiä olla kaupungissa. Vaikka viihdyn myös eksoottisissa paikoissa, olen pohjimmiltani cityihminen. Perthiin, tähän Länsi-Australian pieneen kaupunkiin päädyin, koska ostin Balilta halvimmat liput ja kohde on myös lähellä. Suora lento Balilta olisi kestänyt vain nelisen tuntia.

Perth on sopivan pieni ja tutunoloinen. Sekoitus pohjoisamerikkalaista ja eurooppalaista pikkukaupunkia, jossa keskusta hiljenee seitsemän jälkeen illalla. Monet kaupat ja kahvilat menevät kiinni jo kuuden jälkeen.

Suosikkialueeni Perthistä löytyi heti: se on Ellun satama eli Elizabeth Quay. Sieltä voi ihastella kaupungin silhuettia ja jokinäkymiä. Satama-alue tuo mieleeni Toronton ja Vancouverin, vaikka se onkin paljon pienempi ja hiljaisempi. Tavallisena arkipäivänä Ellun satamassa ei lisäkseni montaa kulkijaa ollut. Iltaisin ja viikonloppuisin siellä riittääkin sitten porukkaa patioille, markkinoille ja lenkkeilemään.

No comments

  1. Kuniita kuvia. Mukavannäköinen paikka. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää !

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: