Turku ja 11 000 narsissia – onko Suomessa upeampaa kevätkaupunkia?

 

Hei hei talviaika 2019! Eipä tule ikävä.

Kauden viimeinen päivä oli kyllä mainio, ja olisin voinut venyttää sitä vielä vaikka kuinka. Mutta muuten: olen niin valmis kevätaikaan 2019. Toivottavasti se tuo paljon kaikkea kivaa – sinulle ja minulle.

Talviajan viimeisen päivän eli lauantaiaamun auringonnousu herätti jo viiden jälkeen. Puhelimessa odotti pari kuvaa hanamista. Japanin Fukuokasta.

Kyynelehdin ensin hetken niiden kuvien äärellä. Voi, kuinka paljon haluaisinkaan olla just nyt siellä! Kaikki ne kauniit paikat ja ihmiset, joihin sain viime vuonna tutustua, tulivat mieleeni.

En ehtinyt kuitenkaan fiilistellä keväisiä Japanin-kuvia sen enempää, sillä olin varannut aamubussista paikan ja suuntasin kohti Turkua. Onneksi oli tämä reissu tiedossa viikonlopuksi. Ja perillä odotti myös kukkia, ei tietenkään kirsikkapuiden kukkia, vaan jotain ihan muuta.

 

 

Viime päivät ovat olleet Helsingissäkin todella keväisiä, mutta lähes lumeton Turun keskusta tuntui vieläkin keväisemmältä. Vaikka lauantaina oli Turussa enimmäkseen pilvistä ja hieman koleahko tuulikin, oli siellä todella viihtyisää.

Helsinkiin verrattuna Turussa on jotenkin leppoisampi, pikkukaupungin tunnelma. Löysin lempikaupoistani kivoja vaatteita ja sain hengata aurinkoisessa seurassa.

Hippasen yli 12 tunnin päiväni vierähti suurimmalta osalta seitsemän kuukautta vanhan kummipoikani ja hänen äitinsä kanssa. Samalla fiilistelin ihanaa kevätkaupunkia. Pääsiäiskaupunki Turkua. Tuntui melkein kuin olisin ulkomailla.

Eniten kyllä yllätti se, miten kiltisti pieni kummipoikani jaksoikin kulkea koko päivän matkassamme! Hän otti vain 15 minuutin unet.

 

11 000 narsissin loistoa

Pääsiäisfiilikseni tuli ennen kaikkea Turun kukkamerestä. Ehdinköhän ihailla kaikki 11 000 narsissia?

Erityinen narsissiloisto oli Turun Teatterisillalla. Sen penkitkin olivat sävy sävyyn ja se kelta–vihreä hehku toi mieleen vähän pääsiäisen. Kevään suuren juhlan.

Olisipa ollut pikkaisen lämpimämpää, niin olisimme valloittaneet ne penkit.

Ihmettelimme, että Aurajoen varrella oli todella vähän ihmisiä kävelemässä, vaikka ulkona oli ihanan keväinen sää. Noin +10 astetta.

Sen sijaan suositut brunssipaikat, kuten Kauppahalli ja Aboa Vetus & Ars Nova, olivat täynnä ihmisiä. Samoin Stockan Hullut päivät ja torin ympäristö + kävelykatu vaalikojuineen.

Jo pelkästään noiden narsissien vuoksi kannattaa käydä keväisessä Turussa, mutta onhan siellä niin paljon muutakin: kauniita rakennuksia, kulttuuria, pieniä kivoja kauppoja, kahviloita ja vaik kui pal kivoi juttui!

Olen kyllä onnekas, että tuolla Varsinais-Suomessakin asuu rakkaita ihmisiä, joiden luona voi käydä vaikka päiväseltään. Parhaimmillaan bussilipun Turkuun saa parilla eurolla.

Voi kuinka odotankin jo sitä, että jokilaivat avaavat ovensa ja kevätaurinko lämmittää kunnolla. Turussa, Uudessakaupungissa ja saaristossa.

Kunhan kummipoikani kasvaa, olen niin valmis Naantalin Muumimaailmaankin! Siihen asti ihaillaan vaikkapa näitä Turun narsisseja.

 

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: