Seuraava reissuni vie minut…

”Tiedättekö sen tunteen, kun uudet lenkkikengät tarjoavat pumpulinpehmeyttä ensiaskeleilla? Kun tuntematon kappale innostaa tanssimaan heti intron aikana? Tai joku henkilö saa sydämenlyönnit kiihtymään ensisilmäyksellä?

Hongkongin syke otti minut haltuunsa sekunnissa.”

Vuoden 2018 alkupuoliskolla reissasin Aasiassa ja kävin monessa mainiossa paikassa. Erityisesti ihastuin Hongkongiin ja Macaoon.

Tosin Macaossa kävin vain päiväreissulla, mutta ehdin senkin aikana todeta, kuinka viehättävä kohde se on. Semmoinen kiinalaisten oma Portugali, kirjoitin silloin:

”Macaossa on aivan eri tunnelma kuin Hongkongissa. Siinä missä HK on trendikäs metropoli, Macaossa on toistaiseksi historiallista pikkukaupungin tunnelmaa.”

Niin, tässä pieni johdattelu seuraavaan matkaani, joka suuntautuu Macaoon ja Hongkongiin.

En olisi kyllä uskonut tähän päivään saakka, että palaisin noihin kahteen paikkaan näin pian.

Kyllä! Olen pääsiäisviikolla lähdössä Macaoon ja olen todella innoissani siitä.  Huhtikuu on täällä vieläpä niin nopeasti; muutaman viikon päästä olen Kiinan keväässä. Lentoliput on jo varattu sekä osa majoituksista. Jee jee ja rok rok!

Suunnittelin jo talvilomaani Eurooppaan tuolle ajankohdalle, mutta mieluusti palaan kohteeseen, jonne olen salaa haaveillut pääseväni uudestaan.  Kun viimeksi käväisin Macaossa ja vietin viikon Hongkongissa, tärisin siellä ennätyskylmässä säässä. Nyt pääsen nauttimaan kevätkeleistä, ja ne näyttävät oikein kuumilta sekä kosteilta.

Nizzan jälkeen helmikuussa olin vahvasti sitä mieltä, että haluan matkustaa seuraavaksi jonnekin eksoottisempaan paikkaan. Saatoin olla vähän tylsistynytkin, koska tässä meni melkein kaksi kuukautta, ettei minulla ollut tiedossakaan vielä seuraavaa reissua. Mutta nyt taas aurinko paistaa ja introvertti kotihiirikin on muuttumassa sosiaaliseksi seikkailijaksi.

Macaon lisäksi vietän kolme päivää Hongkongissa lomaillen, ja olen jo alkanut listata asioita, joita haluan siellä kokea uudestaan. Mutta ennen kaikkea listaan koko ajan juttuja, joita haluan nähdä Macaossa.

Haluaisin myös tietää, onko teillä mielessä jotain vinkkejä Hongkongiin ja Macaoon? Parhaita ruokapaikkoja Macaossa? Missä HK:ssa kannattaa yöpyä?

Nyt varmasti luvassa on teejuttuja – onhan Kiinakin mainio teemaa.

Mutta onko teillä mielessä aiheita, joista haluaisitte lukea Macaoon ja Hongkongiin liittyen? Kommentoikaa ihmeessä tuossa alla niistä aiheista.

Täältä tullaan, Macaon ja Hongkongin kevät!

Postauksen kuvat ovat Macaosta helmikuulta 2018.

 

1 comment

  1. Vietin mieheni tyon takia kuukauden Macaussa ja ihastuin paikkaan myos kovasti. Yksi lemppareistani oli ravintola Fernando’s muistaakseni Coloanen (?) kylassa. Samassa kylassa oli myos ihana rantaa mukaileva kiemurteleva laituri/polku.

    Macao on hedonismin teemapuisto kiinalaisille joten kaikenlaista loytyy. Vaikka tyoasioiden vuoksi vietimme paljon aikaa “kasinosaarella” (Cotai), nautimme eniten Macaon kaupungin kaduilla paamaarattomasti kuljeskelusta, elaman seuraamisesta, puistoista, temppeleista.. majakkakukkulasta. En osaa sen parempia vinkkeja antaa. Ravintolavalikoima on ainakin melkoisen hyva.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: