Opiskelijan budjetille täydellinen lounas – 1,20 eurolla

Balilla ei kannata vaivautua itse kokkaamaan. Täällä voi syödä kaikki ateriat päivässä huoletta ulkona – terveellisesti ja edullisesti. Vaikka päiväbudjetti olisi 10 euroa tai hieman pienempikin.

Jos haluaa käydä siisteimmissä kahviloissa ja ravintoloissa, kannattaa varata minimipäiväbudjetiksi 15 euroa. Enemmänkin saa täällä ruokaan kulumaan, jos oma talous antaa myöten. Saarelle nousee koko ajan hienompia fine dining -ravintoloita.

Aiemmilla Balin-matkoillani en ole joutunut hirveästi miettimään talouttani, sillä silloin olen ollut lomalla ja työsuhteessa. Täällä on sen verran halpaakin, että mitään lovea ei ehdi tulla pankkitilille kuukauden aikana – vaikka kävisi kerran päivässä ala carte -listalta jotain valitsemassakin.

Opiskelijabudjetilla minun täytyy nyt tarkkailla kulutustani hieman tarkemmin. Onneksi valinnanvaraa on täällä Canggussa paljon – ja superedullisesti.

Rakastan kivoja kahviloita, joista saa puhdasta ruokaa ja joissa on kiva tunnelma. Saatan maksaa aamiaisesta 5–6 euroa, jos paikassa on hyvä wifi ja fiilis sekä lempijuomaani matchaa. Elelen loppupäivän sitten useimmiten pihistelemällä. Onneksi suosikkiruokani, indonesialainen gado gado -kasvissalaatti maksaa täällä useimmissa paikoissa 1,20–1,80 euroa.

Mikä siinä gado gadossa sitten on niin maistuvaa? Sanoisinko, että se pähkinäinen kastike, sopivan rapea tempe ja yllätykset: jokainen gado gado on kokkinsa näköinen.

Lue myös! Canggun suosikkikahvilani on täynnä matchaa

Iltaisin saatan joskus napata katukeittiöstä mukaani jonkun tofu- tai kasvissetin. Halvimmillaan muutaman tofupalasen saa 0,20 eurolla.

Tai sitten nautin illalliseksi curryn tai muun paikallisen aterian. Noin 1,50–3 euroa.

Parasta ruokaa Balilla saa ylivoimaisesti pienistä kotiravintoloista, warungeista.

Tykkään paljon paikallisesta kasvislisukkeesta, tempestä, jota on gado gadossakin. Se on valmistettu fermentoiduista soijapavuista ja hieman kiinteämpää kuin tofu sekä erittäin suosittua täällä Indonesiassa.

Parasta ruokaa saa aivan ylivoimaisesti pienistä kotiravintoloista, warungeista. Ja Canggun kahvilat ovat supermukavia ja niissä on mahtava tarjonta. Näillä hinnoilla ei kannata majatalossa hirveästi kokata tai ostaa hedelmiä pöydälle odottamaan seuraavaa päivää.

Kotiravintolasuositus
Canggussa:

Warung Nelayan, Jalan Nelayan, 17

Kasvisateriallekin riittää kavereita.
Appelsiinimehun saa ravintolasta 0,50–1 eurolla, kookosveden halvimmillaan 0,60 eurolla.

Gado gado on aina kokkinsa näköinen. Tässä kuvassa on joogakouluni Alkaline-kahvilan gado gado, jossa keitetyt kasvikset ovat tempe-kasan alla.
Pääkuvassa ylhäällä Warung Nelayan -paikan gado gado ja 0,50 euron tuoremehu.
Molemmat gado gadot 1,20 euroa. Ruskean riisin lisä 0,50 euroa.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: