Nasi gorengia ja smoothiekulhoja kotiovelle! Sovellus, joka kannattaa ladata Balilla

 

Smoothiebowlien ja perinneruoan lisäksi sovelluksella saa muun muassa viinaa, lääkkeitä ja kampaajan – ja nyt tiedän, miten niitäkin voi tilata suoraan majapaikkaani täällä Balilla.

Harmi, että tykkään käydä uusissa paikoissa. Koskevatpa ne niin kauppoja kuin ravintoloita. En ole varsinaisesti kotiinkuljetuspalveluiden ystävä, mutta joskus laiskuus iskee. Esimerkiksi täällä Balin rankkasateissa, jolloin ei aina tee mieli lähteä lähikauppaa, rantaa ja joogastudiota pidemmälle.

Majapaikkani brasilialainen vieras esitteli minulle äskettäin sovelluksen, joka helpottaa eloa tällaisina laiskoina päivinä. Tai vaikkapa niinä päivinä, kun haluat aamiaiseksi smoothiekulhon, mutta seuralaisesi himoaa sateenkaarileipiä.

Tähän on ratkaisu: Go Jek -sovellus.

Hassua, että törmään tällaiseen sovellukseen näin reppureissulla ja opintovapaalla, jolloin pitäisi olla äärimmäisen säästeliäs.

Toisaalta: Go Jekillä voi säästää kyydeissäkin, kun ei tarvitse esimerkiksi lähteä toiselle puolelle kaupunkia illallistamaan taksilla. Ja palvelussa voi myös tehdä vertailuja siitä, missä on halvin ruoka.

Palvelussa on mukana kymmeniä tuhansia indonesialaisia mopolähettejä sekä tuhansia balilaisia ravintoloita, joista voit tilata ruokaa kotiin. Moottoripyörälähetti käy hakemassa ruokasi ja laskuttaa noudosta vähintään 0,60 euroa – riippuen mistä asti hän ruuan hakee. Go Jek toimii tällä hetkellä yli 50 indonesialaisessa kaupungissa.

Täällä Canggussa seitsemän kilometrin säteellä olevien ravintoloiden ja niiden tarjonnan selaamiseen menisi helposti puoli päivää. Tarjolla on ranskalaista, korealaista, terveysruokaa, jälkkäreitä, texmexiä. Jos on ruokapuolella valinnanvaraa, niin on myös juomissakin: voit tilata kotiisi myös suosikkiravintolasi cocktailin tai viinipullon. Tai jos kaipaat Starbucksin kahveja, niitäkin saa kotiinkuljetuksena.

Joissakin paikoissa hinnat ovat hieman kalliimpia kuin että menisi itse ravintolaan paikanpäälle – mutta ei kaikissa. Ja korotus on muutenkin pieni: noin 0,50–0,90 euroa.

Monilla ravintoloilla on omiakin kotiinkuljetuspalveluita, mutta Go Jekillä voi kätevästi yhdistää tilauksia useammista ravintoloista. Vaikkapa alkuruuaksi vietnamilaista, pääateriaksi thairuokaa ja jälkkäriksi maistuva matcha latte.

Go Jekistä löytyy paljon muutakin kuin ruokaa ja juomaa.

Kukkia. Kirjoja. Lemmikkieläintarvikkeita. Itsehoitolääkkeitä. Siellä voi tehdä ruokakauppaostokset, jotka mopolähetti tuo ovellesi. Maksun voi suorittaa esimerkiksi käteisenä, kun tavarat tulevat. Kuljettajilla on mukana aina vaihtorahaakin.

Viime vuonna Go Jek erotti omaksi sovellukseen Go Medin, jonka kautta on mahdollista tilata reseptilääkkeitä tai kontaktoida lääkärin.

Jos haluat majapaikkaasi siivoojan, kosmetologin tai hierojan, tavallisesta Go Jek -sovelluksesta pystyy hankkimaan heidänkin palveluitaan. Ja tietenkin Go Jek toimii myös taksina. Mopotaksin lyhyille, muutaman kilometrin matkoille saa jopa eurolla. Go Jekista voi tilata myös tavallisen taksiauton tai jopa bussin, jos porukkaa on paljon.

Smoothiekulhot tulevat seitsemän kilometrin päästä yhtä kauniina kuin ne on aseteltu ravintolassa.

Kaksi kertaa kotiinkuljetuspalvelua testanneena voin hehkuttaa sitä. Sovellus toimii hyvin ja ruuantoimitus on sujuvaa. Smoothiekulhot ja muut annokset tulevat kotiin seitsemän kilometrinkin päästä yhtä kauniina kuin ne on aseteltu ravintolassa. Pisteet siitä rauhallisille kuljettajille!

Astiat ja muovipussit ovat olleet biohajoavia, mutta miinusta tulee muovisista kertakäyttöhaarukoista ja -lusikoista. Indonesia ei kyllä kaipaa yhtään enempää muovijätettä!

Vinkki!

Kyyteihin käytän Balilla yleensä myös Uberia sekä My Blue Bird -sovelluksia.

Nasi goreng eli paistettu riisi kasvisversiona. Tempen kanssa. 2,40 euroa.

Hedelmäsalaatti paikallisista tuoreista hedelmistä, 1,50 euroa.

Sateenkaarileivät (2 euroa) kärsivät hieman visuaalisesti, mutta matchasmoothiekulho (3 euroa) pysyi täydellisen näköisenä. Ja makuisena.

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: