Naha – kissojen valtakunta ( ^..^)ノ

Olen tottunut bongailemaan koiria matkoillani, mutta täällä Okinawalla bongailuni on vaihtunut kissoihin. Miau! Muutamiin suosikkikoiriini shiba inuihin olen törmännyt, mutta niiden pitäminen täällä ei ole selvästikään niin suosittua kuin mantereella. Ok, suurin osa lenkittää koiriaan todella aikaisin aamulla tai todella myöhään illalla lämpimän ilmaston vuoksi, enkä siis ole tuolloin välttämättä bongaamassa koiria.

Mutta totta on, että Okinawa on saanut siinä mielessä enemmän vaikutteita Kiinasta, että täällä ei paljon shiboja näy. Koirat ovat pieniä puudeleita tai niitä ei ole lainkaan.

Sen sijaan kissoja löytyy lähes jokaiselta nurkalta. Ainakin täällä Nahassa niitä on rannalla, sillan alla, kahvilan ovella.

Ne mouruavat japanilaiseen tyyliin hillitysti, jos mouruavat lainkaan, juoma-automaattien ympärillä, kaupan roskiksien seassa, temppeleissä, puistoissa ja autojen alla.

Ne eivät ole kuitenkaan kulkukissoja. Ne ovat lemmikkejä, jotka saavat kulkea kaupungissa vapaasti. Tosin ruokakauppoihin niillä ei ole asiaa eikä useimpiin ruokapaikkoihin.

Tietenkin kissoja löytyy myös parista kissakahvilasta, joita löytyy Okinawalta. Täällä vietetään muun muassa kissojen kauneuskilpailuita.

Japanilaiset rakastavat kissoja. Niillä on omat roolinsa perinteisissä kansansaduissa ja -uskomuksissa. Okinawaakin kutsutaan välillä yhdeksi Japanin kissasaarista. Erityisesti Nahassa on suuri kissapopulaatio. Ne saavat olla vapaana ja välillä ne liikkuvat suurissa, jopa kymmenen kissan laumoissa. Etenkin satamissa kissaryhmät ovat tuttu näky.

Kissoista on tehty Japanissa kirjoja, elokuvia ja poptaidetta. Hello Kittyn lisäksi kaikki kissa-aiheiset tavarat sekä vaatteet ovat todella suosittuja. Maneki-nekot eli kutsuva kissa -patsaat heiluttavat käpäläänsä ravintoloiden sekä myymälöiden ovilla. Ruoka-annoksiin ja kahveihin on taitavasti koristeltu kissojen hahmoja. Osa annoksista on niin kauniita, että raaskiiko sellaisia edes syödä?

Japanilaisilla on myös kymmeniä kissa-emojeita. Tässäpä muutama malliksi:

( ^..^)ノ

(ꀄꀾꀄ)

=^._.^= ∫

。^・ェ・^。

[^._.^]ノ彡

ฅ^•ﻌ•^ฅ

( ⓛ ω ⓛ *)

Jos ylläolevat kissaemojit eivät toistu oikein ruudullasi, lisää kissaemojeita voi katsella vaikkapa täällä.

 

Kun luin aikoinaan Takashi Hiraiden Kissavieraskirjan, aloin ymmärtää vähän paremmin japanilaisten kissarakkautta. Nyt kun olen pian seikkaillut Okinawalla kuukauden, ymmärrän vieläkin paremmin kissafanituksen.

Kissavieraassa kuvaillaan luontoa ja kissanelämää hitaasti. Jopa filosofisesti ja äärimmäisen kauniisti. Erittäin lumoavasti.

Ja juuri tällaisia ovat okinawalaiset kissatkin: jokaisesta pienestä miau-äänestä ja hännän liikkeestä voi aistia rakkauden, jonka kissat välittävät ihmisille. Ne puskevat ja pyrkivät vieraankin syliin. Ne saattavat seurata monta korttelia perässä tai johdattaa kauniiseen puutarhaan, sivukujalle tai kukkulalle.

Okinawa on todellinen kissaihmisen paratiisi!

 

10 kuvaa Nahan lempeistä kissoista:

 

Lisää Okinawan-juttujani:

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: