Naantalin eriskummallisin teehuone

Naantali on aurinkoinen. Siellä on paljon rakkautta. Ja mikä parasta: Naantalissa osataan teehommat.

Haudutettua teetä on tarjolla useimmissa kahviloissa, kun kurkkailin niihin vaikkapa kahvilakierros mielessäni.

Teeosaaminen on mielestäni erittäin tärkeää turistien täyttämässä, pienessäkin suomalaiskaupungissa. Erityisesti Naantalin Muumimaailmassa käy paljon aasialaisturisteja, jotka rakastavat teetä. Moni juo näinä päivinä kahviakin ja on valmis kokeilemaan paikallisia kahvijuomia, mutta tee – varsinkin vihreä – pitää edelleen paikkaansa.

(Olen valitettavasti saanut kokea Helsingissäkin monessa paikassa, kun teenjuoja saa eteensä yhä sen kellastuneen liptonpussin.)

Mutta Naantalissa asiat ovat toisin: olin ihan liekeissä, kun päädyin Muumimaailman eriskummalliseen kahvilaan ja teehuoneeseen. Ei tullut eteen teepussia. Sain haudutettua teetä.

Valitsin teevalikoimasta Nordqvistin Seikkalijan eväät –teetä, jossa on ripaus päärynää ja vaniljaa.

Rehellisesti kerrottuna, eihän se voita japanilaista gyokuroa tai senchaa – mutta sillä hetkellä iloitsin tuosta nuuskamuikkusen kuvaa kantavasta vihreästä teestä erittäin paljon. Ja eriskummallisesta kahvilasta sekä täydellisestä teeseurasta.

Mutta onko nuuskamuikkunen oikeasti näin makea seikkailija? Että ihan päärynää ja vaniljaa vihreässä teessä, joka tuo mieleeni lempisiiderini 20 vuoden takaa.

– Tämä tee maistuu ihan siltä makealta päärynäsiideriltä, jota join usein 2000-luvun alussa, kun olimme baarissa, sanoin kahviseuralaiselleni.

Hänkin innostui tuoksuttelemaan teetäni. ”Joo, niin tuoksuukin!”

Se tuoksu, fiilis ja kaikki. Ne toivat mieleen muistoja, joille nauroimme. Joillekin itkimmekin. Olimme niin onnellisia, että olimme siinä nauttimassa päiväkahvejamme. Naantalin hauskassa kahvilassa ja teehuoneessa.

 

Tule pöytään, muumi!

Vaikka paikka kantaa Muumimaailman nimeä, se sijaitsee vanhan Naantalin ytimessä.

Sinne ei tarvitse maksaa Muumimaailman pääsymaksuja, mutta voipa kahvilassa törmätä tuttuihin muumihahmoihin. Ne saattavat lukea satuja. Lapset voivat jatkaa leikkejään useassa lelunurkassa.

Vaunuilla mahtuu hyvin paikkaan ja vessasta löytyy hoitopöytä; tällaisiakin asioita tulee katsottua, kun liikkuu kymmenen kuukautta vanhan kummipojan kanssa.

Vaaleanpunainen puurakennus on hurmaavan näköinen ja sisällä kahvilassa on monia kivoja yksityiskohtia. Pieni kauppanurkkauskin löytyy ja sieltä voi hankkia kotiin kaikenlaista muumitavaraa.

Sisällä on useampi kahvisalonki, ulkona terasseja ja seinillä voi ihastella vaikkapa muumimukikokoelmia. Muumiteen lisäksi vitriini on täynnä herkkuja, kuten nuuskamuikkus- ja muumileivonnaisia.

Jos muumit vielä istuisivat samaan pöytään asiakkaiden kanssa ja nauttisivat teetä, kuten joissakin Japanin muumikahviloissa, elämys olisi ikimuistettava. Varsinkin heille, jotka muumeista tykkäävät.

 

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: