Mr. Magic ja asiat, joita kukaan ei ole kertonut aiemmin malediivilaisista miehistä

Vaihteeksi jotain henkilökohtaisempaa, ja alkuun kerron päivästä, jolloin tapasin Taikamiehen.

– Hi, my name is Magic. What is your name?

Ha haa, ei kenenkään nimi voi olla Magic, nauroin takaisin miehelle, joka tuli uimarannan ravintolassa esittäytymään.

”Hi, my name’s Magic.”

Magic kaivoi henkilökorttinsa ja näytti Facebook-profiilinsa sekä selitti:

– Oikeasti nimeni on Sakthi ja se tarkoittaa Intiassa muun muassa kaikenlaista taikuutta. Mutta otin Magic-nimen käyttöön, kun aloitin Malediiveilla asiakaspalvelutyöt. Se on kansainvälisempi ja helpompi kaikkien muistaa.

Todellakin. Kukapa ei muistaisi Taikamiestä, eikä vain nimensä, vaan myös puhelahjojensa perusteella.

Suorapuheinen ja päättäväinen intialainen oli selvästi supliikkimiehiä. Malediivilaisetkaan miehet eivät ole ujoimmasta päästä; he tulevat kyllä juttelemaan reippaasti, viestittelevät innokkaasti sosiaalisen median palveluissa ja kutsuvat kahville. Mutta he tekevät sen jotenkin tyylillä eivätkä ole yhtä röyhkeitä kuin esimerkiksi intialaiset, kuubalaiset ja balilaiset miehet.

Kerroin Taikamiehelle pikaisista havainnoistani ja nyt oli hänen vuoronsa purskahtaa nauruun.

– Hyvä huomio. Tiedän kaiken malediivilaisista miehistä, paitsi en seksistä heidän kanssaan. Haluatko kuulla lisää, Mr. Magic kysyi minulta.

”Tiedän kaiken malediivilaisista miehistä, paitsi en seksistä heidän kanssaan. Haluatko kuulla lisää?”

Kyllä kiitos!

Niinpä lyhyen keskustelumme perusteella aloimme jo listata malediivilaismiehistä huomioita, jotka ovat yllättäneet tai ovat muuten pistäneet silmään. Anteeksi jo etukäteen yleistyksiin sortuminen. Pohdinkin pitkään, että voinko julkaista tällaista listaa, mutta päädyin tekemään sen kaikesta huolimatta.

Olen käynyt täällä Maafushilla muutaman malediivilaismiehen kanssa muuassa kahvilla (ja myös kalalla), kun olen saanut heiltä kutsun, esimerkiksi Sohvasurffaus-palvelussa tai kahvilassa, joten listaus sisältää omia näkemyksiäni ja asioita, jotka ovat minulle henkilökohtaisesti uusia. Mutta Taikamies auttoi paljon, kertoi omia huomioitaan ja vahvisti minun havaintojani.

14 x malediivilaiset miehet

 1. Malediivilaiset miehet snorklaavat ja sukeltavat jo pienestä pitäen. Välillä tuntuu, että heidän on täytynyt syntyä sukelluspuku päällä, sillä niin taitavasti ja niin usein he pulahtavat merenpinnan alle.
 2. Malediivilaiset miehet inhoavat kenkiä. Jalkineet ovat kuin jalkojen vankila heille. Jos he saisivat valita, suurin osa kulkisi avojaloin joka paikkaan.
 3. Malediivilaiset miehet tuoksuvat aina hyvältä. Pienessä kioskissakin on vähintään yksi hyllyrivistö miesten partavesiä ja hajusteita.
 4. Malediivilaiset miehet rakastavat lintuja sekä muita pieneläimiä, mutta harva pitää koirista. Kun olen näyttänyt heille shiba inuni kuvaa, pari on sanonut, että miksi te pidätte kettuja lemmikkeinä.
  Enpä olekaan nähnyt yhtään koiraa Malediiveilla.
 5. Malediivilaiset miehet ovat hyviä puhumaan englantia. Monet ovat aloittaneet sen opiskelun 3-vuotiaana esikoulussa.
 6. Malediivilaiset miehet voivat mennä naimisiin neljän naisen kanssa, sillä polygamia on laillista Malediiveilla. Harva kuitenkaan enää valitsee polygamiaa, sillä on taloudellisesti ja ajankäytöllisesti haastavaa elättää useampi perhe tasavertaisesti.
 7. Malediivilaiset miehet ovat maailman erotilastojen ykkösiä. Muutama mies onkin Maafushilla kertonut minulle, että meneillään on hänen neljäs tai jopa viides avioliittonsa.
 8. Malediivilaiset miehet ovat tekniikkaa rakastavia nörttejä. Heiltä löytyvät uusimmat puhelimet, älykellot ja vedenalaiset kamerat.
 9. Malediivilaiset miehet surffailevat innokkaasti sosiaalisessa mediassa. Saarilta löytyy myös suhteellisen paljon sohvasurffausyhteisön jäseniä, jotka majoittavat turisteja ilmaiseksi sekä mielellään tutustuvat heihin vaikkapa kahvilla.
 10. Malediivilaiset miehet ottavat mielellään selfieitä. Mutta he eivät tule koskaan napsimaan yhteisselfieitä yhtä röyhkeästi, mitä olen joissakin muissa Aasian maissa kokenut. Jos kadulla on vaihdettu muutama sana enemmän kuin peruskuulumiset tai istuttu iltaa, silloin malediivilainen on saattanut kysyä, että saako kanssani ottaa selfien.
 11. Malediivilaiset miehet ajavat moottoripyörillään rauhallisesti ja tasaisesti.
 12. Malediivilaiset miehet rakastavat merimaisemia, mutta tapaamani miehet haaveilevat vuorista, järvistä ja metsistä. Yksikin kertoi unelmoineensa pienestä pojasta lähtien, että pääsisi joskus vielä vuorten ja jokimaisemien äärelle – ”koska sellaisia ei ole Malediiveilla”.
 13. Malediivilaiset miehet ovat tarkkoja siitä, kuka kutsuu ensimmäisenä kahville. Jos vaikkapa länsimaalainen nainen on tehnyt aloitteen kutsuun, hän saa myös maksaa laskun.
 14. Malediivilaiset miehet juovat älyttömästi kahvia ja energiajuomia. Luulin, että suomalaiset ovat maailman kovinta kahvikansaa, mutta ei. Malediiveilla kauppojen hyllyt ovat täynnä energiajuomia, joita ostavat etenkin miehet, ja niiden lisäksi 10 kuppia kahviakin menee kuulemma joillakin helposti yhdessä päivässä.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: