Maafushin parhaat aktiviteetit ovat ilmaisia – top 22

Hei hei turkoosi meri, valkoinen hiekka, päiväntasaajan aurinko ja monet muut Malediivien helmet!

Kahden viikon jakso täällä saariparatiisissa alkaa olla ohi ja aika on pian siirtyä uuteen kohteeseen, Sri Lankaan.

On yhteenvedon aika.

Opintovapaani alku on ollut täydellinen täällä Maafushilla. Pieni saari on kuin tehty huippurentoutumiseen. Opiskele, syö ja lepää. Relaa riippukeinussa, verkkotuolissa, rannalla, hotellien kattoterasseilla, uima-altaissa, majatalon mahtavassa sängyssä.

Aluksi, ihan pienen hetken, 10 päivän Maafushi-visiitti tuntui epäilyttävältä. Miten viihtyisin rauhallisella saarella koko sen ajan? Kun on levottomat jalat ja tottunut reissaamaan, niin varsinkin pieneen kylään jääminen kymmeneksi päiväksi voi vaikuttaa tylsältä vaihtoehdolta. Mutta tämä oli mainio ihmiskoe. Ja miten kävikään?

Muun muassa koska lautta-aikataulut muille paikallissaarille ja sieltä lentokentälle eivät mätsänneet omiin aikatauluihini, päätin jäädä Maafushille ihan viimeiseen mahdolliseen hetkeen saakka. Enkä kadu päätöstäni yhtään. Koko ajan, jopa sateisinakin hetkinä, on ollut hauskaa. Olen saanut myös mielestäni sopivasti opiskeluhommia tehdyksi; nämä maisemat ovat vaan olleet niin inspiroivia ja motivoivia.

Hän, joka haluaa, löytää Maafushilta paljon erilaisia vesiurheiluharrasteita ja päiväretkiä muun muassa luksusresortteihin sekä hiekkasaarille tai delfiineitä ja haikaloja katsomaan. Itse jätin tällä kertaa nuo maksulliset retket välistä, suurimmaksi osaksi ailahtelevan sään vuoksi. Lukuun ottamatta kahta viimeistä päivää täällä on satanut ja myrskynnyt joka päivä. Rannassa on välillä ollut niin isot aallot, että uiminenkin on kielletty. En myöskään ole mikään himosukeltaja tai innokas resorteissa makoilija (ainakaan vielä). Jos kelit olisivat sallineet, olisin halunnut käydä yökalastuksella, sunset-risteilyllä sekä autiolla saarella, mutta ne jäävät nyt toiseen kertaan!

Olen kuitenkin löytänyt paljon muita aktiviteetteja täältä Maafushilta. Vieläpä sellaisia, jotka eivät maksa mitään.

Tässäpä listani asioista, joita kannattaa tehdä Malediivien paikallissaarella – (melkein) täysin ilmaiseksi:

 1. Herää aikaisin ja ihaile auringonnousua sekä seuraa paikallisten, kuten kalastajien ja kotiäitien, varhaisia toimia.
 2. Ui, kävele ja kellu turkoosissa meressä! Samalla saat ilmaisen suolakuorinnan kropalle.
 3. Muista bikinirannan lisäksi Maafushin muutkin uimarannat. Paikalliset eivät liiemmin käy bikinibiitsillä, mutta turisti voi ihan hyvin mennä uimaan heidän suosimiin paikkoihin. Välillä saatat saada koko rannan omaan käyttöösi.
 4. Käy kurkkaamassa matkamuistomyymälöihin. Siellä on usein joku paikallinen taiteilija tekemässä käsitöitä tai maalaamassa tauluja.
 5. Käy tsekkaamassa Maafushin maisemia ylhäältä käsin. Monet hotellit päästävät turisteja kattotasanteelle, kun vain kysyy luvan vastaanotosta.
 6. Kävele saaren ympäri (noin 3 km) paljain jaloin. Noin neljäsosa saaresta on vankilan omistuksessa, joten sitä pätkää ei ole mahdollista kävellä rantahiekalla valtamerinäkymiä tuijotellen, mutta sielläkin on (hiekan koloisempi) hiekkainen tie.
 7. Tutki rantahiekkaa kauniiden simpukankuorien toivossa.
 8. Siirrä katseesi välillä rakennusten oviin, joiden värit ovat todella raikkaita!
 9. Katsele kaduilla jalkapalloa pelaavia tai muita leikkiviä lapsia. Suurin osa saa kännykän vasta 16-vuotiaana tai myöhemmin, joten omia juttujaan puuhastelevia lapsia näkyy ulkona yllättävän paljon.
 10. Istu kadulla olevaan verkkotuoliin missä tahansa kulmassa ja seuraa paikallisten elämää.
 11. Majatalosi tai hotellisi antaa mieluusti snorklausvälineitä käyttöön ilmaiseksi, jos haluaa käydä katsomassa pinnanalaista merielämää.
 12. Monilla majoituspaikoilla on tarjolla myös polkupyöränvuokrausta.
 13. Osallistu Eid-juhliin (elo–syyskuussa), maalaa kasvosi väreillä ja tanssi paikallisten kanssa. Vaikka kaikki kolme päivää, jos jaksat.
 14. Jos tykkäät mausteista, kysele ravintolassa, majatalossa tai kaupassa paikallisista mausteista ja saat ilmaisen oppitunnin, ehkä maistiaisiakin malediivilaisesta maustekulttuurista.
 15. Katsele puihin ja bongaile papukaijoja; enimmäkseen niitä on lemmikkeinä majoituspaikkojen pihoissa, mutta jokunen yksilö saattaa eksyä välillä puihin.
 16. Kysy paikalliselta kalastajalta, pääsisitkö mukaan hänen saalisretkelleen. Jos pääset vaikka kahden tunnin venematkalle, kannattaa ainakin tarjota muutaman dollarin korvausta ystävälliselle kalastajalle. Samalla voi nähdä vilauksen delfiinilaumasta, kuten minä näin perjantaina!
 17. Jos kouluvierailu kiinnostaa, Maafushin kouluun kannattaa sopia tapaaminen. He ottavat mieluusti turisteja kylään.
 18. Jos ostat kookoksen juotavaksi, pyydä lopuksi halkaisemaan se, niin saat vielä kaavittua hedelmälihan suihisi.
 19. Pyydä majataloasi tai hotelliasi valmistamaan malediivilainen aamupala, esimerkiksi roshi-eipää ja kookostonnikalaa. He usein luulevat, että turistit pitävät mieluummin brittiläistyylisestä aamiaisesta kananmunineen ja nakkeineen.
 20. Lähde yöeläinkävelylle. Muun muassa vauvahaikalat ja kilpikonnat tulevat myöhään illalla lähelle rantahiekkaa polskimaan.
 21. Nauti huumaavista auringonlaskuista!
 22. Juttele paikallisten kanssa ja kysele heidän arjestaan. He puhuvat hyvin englantia ja ovat todella ystävällisiä; osa kutsuu mielellään kylään kotiinsa tai pyhäpäivien piknikeilleen.

Lue lisää:

 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: