Minne matka, opiskelija? 4+6 maata

Tänään oli kevyt herätä, vaikka on maanantai ja edessä normaali työviikko matkajärjestelyjen lisäksi.

Ensi viikolla on nimittäin syyskuu ja se tarkoittaa, että opintovapaani alkaa. Se oli mielessä heti herätessäni.

Tämän vuoden reittini on jo pitkälti selvä. Ihan kaikkia majapaikkoja en ole varannut, mutta viisumit ja lennot olen hankkinut.

Neljä opiskelumaata syksyllä 2017

  1. Malediivit
  2. Sri Lanka
  3. Indonesia
  4. Australia

Olen varannut lennot niin, että lähden heti elokuun viimeinen päivä kohti Malediiveja.

Syyskuun ensimmäisenä aamuna minun pitäisi olla turkoosien vesien ympäröimässä Maléssa, Malediivien pääkaupungissa. Sieltä suuntaan yhden yön jälkeen Maafushin saarelle, jonne merimatka paikallisella lautalla kestää noin 1,5 tuntia.

Sri Lanka on vuorossa syyskuun puolessa välissä. Indonesian Balilla opiskelen loka–marraskuun. Joulukuun ensimmäiset 12 päivää olen Australiassa. Sen jälkeen palaan Balille, ellei joku tuttu ilmoittaudu esimerkiksi joululomalla tulevansa jonnekin toisaalle Aasiaan.

Neljä maata on sopivan rento rytmi, kun ottaa huomioon, että opintoni alkavat heti 1. syyskuuta. Tai oikeastaan ensimmäiset kurssit alkavat jo tällä viikolla. Ja ainakin kurssisuunnitelmien mukaan jokaisella jaksolla on paljon tehtävää. On helpompi asettua yhteen paikkaan ja tutustua kunnolla siihen kuin että seikkailisin koko ajan uusissa paikoissa ja etsisin uusia nettikahviloita, joissa voin opiskella.

Opinnoilleni saan aikuiskoulutustukea, jolla pärjään Aasiassa – mutta Suomessa en olisi voinut sillä elää. Olisin joutunut ainakin luopumaan matkustamisesta. Näin olen laskeskellut.
Siksi päätin yhdistää nämä kaksi mahtavaa asiaa, eli opiskelun ja reissaamisen. Ja Malediiveillekin on rahaa matkustaa, kun nappaa halvimmat lennot ja asuu kotimajoituksessa.

Kun syyskauden totuttelen opiskeluihin ja hengaan enimmäkseen tutulla Balin-saarella, ensi vuonna saatankin olla jo valmis uusiin kohteisiin.

Mielessä on ainakin viisi täysin uutta paikkaa sekä tuo ihana, aina kaipaamani Japani. Siellä olisi niin kiva nähdä kirsikankukinta ensimmäistä kertaa livenä keväällä 2018.

Vuoden 2018 opiskelukohteet (in my dreams)

  1. Brunei
  2. Laos
  3. Myanmar
  4. Filippiinit
  5. Hongkong
  6. Japani (ja erityisesti Okinawa)

Mutta saapa nähdä, minne kaikkialle tämän Adventuristan seikkailut lopulta vievät.

Vai jämähdänkö Balille kokonaan ja siirryn sieltä Japanin kevääseen. Ei sekään ole huono vaihtoehto.

Joka tapauksessa, reittini on avoin joulukuun puolesta välistä lähtien eikä paluulippua ole vielä. Matkavakuutus on 9,5 kuukaudeksi. Opintovapaata sekä aikuiskoulutustukea riittää 10 kuukaudeksi.

Ja ennen kaikkea: nyt kun olen kirjoittanut haaveeni ylös, on niitä kohti helpompi mennä.

Millaisia matkasuunnitelmia tai -unelmia sinulla on?

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: