Miljoonien ihmisten Shibuya-risteys ja muut suosikkipaikkani Tokiossa

Ihmiset näyttävät liikkuvan kuin pelinappulat nopeasti jollain liukuhihnalla. Välillä he sukkuloivat autojen lomasta. Toiset ajavat pyörällä ja jotkut ottavat selfieitä keskellä katua.

Mutta lintuperspektiivistä kaikki näyttää organisoidulta. Ihmisten jälkeen tulee autojen vuoro, ja siihen mennessä risteykseen on kerääntynyt taas satoja, välillä jopa tuhansia, ihmisiä, jotka haluavat kadun toiselle puolelle.

Shibuyan risteys Tokiossa näyttää ja tuntuu sen sijaan maantasossa melkoiselta ihmisviidakolta. Japanilaiset osaavat kuitenkin väistää sutjakkaasti; turistit jäävät yleensä keskelle risteystä ottamaan kuvia – vaikka liikennettä valvovat viranomaiset eivät siitä hirveästi tykkää.

Risteys on Tokion ja kenties maailman vilkkaimpia. Päivässä siitä arvioidaan kulkevan jopa 2,5 miljoonaa ihmistä. Yhdellä kertaa risteyksessä voi olla monta tuhatta jalankulkijaa.

Ihmismassat tuovat elämää risteyksen ympärillä oleviin liikkeisiin ja puistoihin. Jopa Starbucks-kahvilaan joutuu välillä jonottamaan tunnin, jos haluaa näköalapaikan toisesta kerroksesta. Ja minähän halusin tällä kertaa!

Shibuyan aseman vierestä löytyy monia kivoja paikkoja, joista tuli suosikkejani jo edellisellä Tokion-reissullani elokuussa 2016. Hachiko-patsas asemalla, kuten moni muukin kiva juttu, oli pakko kokea tälläkin reissulla.

Katso myös videoni Shibuyan risteyksestä:

Jos en näe videota yllä, voit katsoa sen täällä.

Mistä muusta pidän Tokiossa?

Tykkään niin monesta paikasta. Koko alueesta, mutta voin suositella erityisesti näitäkin alueita:

Yoyogi-puisto

Hillitön viheralue keskellä ydintä on Tokion suurimpia puistoja. Keväästä syksyyn se on varsinkin viikonloppuisin ja hanamin aikaan täynnä piknik-väkeä, lenkkeilijöitä sekä luonnosta nauttijoita. Siellä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, kuten Tokio pride -festivaali. Sunnuntaisin sieltä löytyy paljon katutaiteilijoita sekä muita treenaajia, kuten fiftaritanssin harrastajia.

Meiji-pyhättö

Meiji Jingun pyhättö sijaitsee lähellä Yoyogi-puistoa eikä sitä kannata missata. Keskellä metsää se on todellinen pakopaikka Tokion vilinästä. Sieltä voi bongata helposti paikallisia hääpareja sekä heitä juhlistavia seurueita.

Pyhättö ei ole niin iso kuin esimerkiksi Naritan vaikuttava temppeli, mutta keskellä vilkasta Harajukun aluetta Meiji on täydellinen Tokio-nähtävyys.

Shinjuku

Jos kaipaa ympärilleen jatkuvaa actionia ja hyviä kulkuyhteyksiä, Shinjuku on must!

Keskellä Tokiota sijaitsevasta Shinjukusta on helppo lähteä minne päin tahansa kaupunkia tai sen ulkopuolelle, sillä siellä sijaitsee Tokion vilkkain rautatieasema. Lempipaikkani Shinjukussa on sen gyoen eli puisto, joka on jaettu kolmeen alueeseen: sieltä löytyy niin japanilainen, englantilainen kuin ranskalainen puutarha. Sisäänpääsy noin 1,50 euroa.

Akihabara

Animen, elektroniikkakauppojen ja aikuisviihteen keskus. Akihabarasta löytyy uusimmat it-vimpaimet ja suosituimmat teemakahvilat. Kissa-, koira- ja siilifaneille on omat kahvilansa, kuten myös sisäkkökahviloiden ystäville.

Akihabara ei ole ehkä ihan niin vilkas paikka kuin Shinjuku tai Shibuya, mutta porukkaa riittää aamusta yöhön – kuten muuallakin Tokion pääalueilla.

Ueno

Uenon puistossa kukkivat keväällä sadat kirsikkapuut ja muulloin sieltä voi bongata tuhansia lumpeenkukkia, kivoja temppeleitä sekä eläintarhan. Uenossa sijaitsee myös monia mielenkiintoisia museoita, kuten länsimaisen taiteen museo ja japanilaisen taiteen eli Tokion taidemuseo.

Tsukijin kalatori

Maailman suurimmat kalamarkkinat. Kannattaa mennä heti aamusta.

Sumida ja sumo

Postaukseni Sumidan Ryogoku-alueesta löytyy täältä.
(Siellä vaan on niin mahtavan historiallinen tunnelma, mielenkiintoinen sumokulttuuri sekä niitä kivoja puistoja. Huomaan, että listani on pitkälti Tokion puistoista ja puutarhoista, mutta onneksi joukosta löytyy muutakin viihdykettä. Niistä Tokion puistot ovat toki ne parhaimmat.)

1 comment

  1. Nämä Tokion kohteet ovat jokaikisessä opskirjassa. Miksi julkaista mitään näin tavanomaista.ei edes tarvitse käydä siellä tietääkseen nämä.

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: