Malediivien kutsuvat ovet, joita joku maalaa aurinkohumalassa

Turkoosia. Pinkkiä. Keltaista. Vihreää. Vaihteeksi jotain muutakin kuin tunnelmia palmurannoilta; Maafushin talojen ovet ovat niin värikkäitä, ettei niistä voi olla napsimatta kuvia. Välillä olen onnekas ja olenkin päässyt kurkistamaan, mitä ovien sisällä on. Muutaman kerran paikalliset ovat kutsuneet sisäpihallensa, kun ovat huomanneet minun valokuvailevan, ja rakennuskaava on kaikissa saman tyyppinen: iso hengailualue riippukeinuineen ja tuoleineen sekä ympärillä pari pientä asuntoa, jonka jakaa koko suku. Joskus neljäkin sukupolvea samassa huoneessa. Tällaista(kaan) informaatiota ja väriloistoa ei resorttilomalla kokisi.

Tällä hetkellä paikallisten saarella kuuluu aamusta iltaa kova rakennuspauke – paitsi ei perjantaisin, joka on vapaapäivä. Käynnissä on kymmenien uusien hotellien rakennusprojektit. Kun olen jutellut joidenkin paikallisten kanssa, olen kuullut, että he uskovat Maafushin elämän muuttuvat totaalisesti viiden vuoden kuluessa.

Maafushi koki kuusi–seitsemän vuotta sitten suuren muutoksen, kun paikalliset saivat alkaa perustaa majataloja.

Vielä nyt saarella on kuitenkin leppoisan rauhallinen meininki. Täällä on vain muutama auto ja mopoja. Lapset voivat vapaasti pelata saaren kaduilla jalkapalloa ja väki kokoontuu verkkotuoleihinsa talojen edustoille seurustelemaan. Perinteisiä turisteille suunnattuja krääsäkauppojakin on vain muutama. Kukaan ei kaupittele mitään eikä tartu käteen ja vie jonnekin myymälään. Johonkin Balin tai Thaimaan turistikohteeseen verrattuna Maafushi on vielä alkeellinen pikkukylä.

Mutta ihana sellainen.

Värien valitsijat ovat kyllä olleet täysin auringon lumoissa tai jossain värihumalassa.

Ja sen kunniaksi esittelen nyt Maafushin muutamia värikkäitä ovia. Eivätkö olekin osa niistä melko kutsuvia?

Näiden värien valitsijat ovat kyllä olleet täysin auringon lumoissa tai jossain värihumalassa. Sen verran kirkkaita värejä on joka ovessa.

Malediivien paikallissaarella Maafushilla on myös muutakin värikästä kuin ovet. Jotkut rakennukset ovat kokonaan kirkkaiden sävyjen peitossa.

Vaikka arkkitehtuuriakin on aina kiva ihailla, parasta taitavat olla nämä luonnon värit. Aah, taidanpa lähteä vielä lauantairannalle – jossa onkin tungosta, sillä paikallisilla on Eid-juhlan viimeinen päivä ja huomenna sunnuntaina muun muassa lapset aloittavat täällä taas koulunsa.

Mikä on värikkäin matkakohde, missä sinä olet käynyt? 

Kommentoi postausta alla

%d bloggaajaa tykkää tästä: