Vuoden harmain päivä ja matkakohteena Kouvola

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola ja Bistro Frans & Rose

Vuoden harmain päivä. Sitä vietettiin Suomessa eilen lauantaina (14.11.2020), ja se oli Hartwallin tempaus. Sillä markkinoitiin kansallisjuomaamme lonkeroa.

Edellisenä päivänä panimoyhtiö julkaisi Kouvolan Sanomien etusivulla mainoksen, jossa oli tämä teksti:
”Huoli pois Kouvola, huomenna on harmaata koko maassa.”

Ah, mitä huumoria – ja mikä sattuma. Olin matkalla Kouvolaan vuoden harmaimpana päivänä.

Kouvola. Kouvostoliitto. Betonihelvetti. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta en huomannut Kouvolassa yhtään sen harmaampaa menoa kuin missään muuallakaan Suomessa marraskuussa.

Heti rautatieasemaa vastapäätä on kaunis vaaleanpunainen talo. Pian tulee vastaan teeihmisen lempipaikka, Papulaari ja Nirvana -olohuoneet. Betonin väriä riittää koko leveydeltä ja pituudeltakin, mutta tämän reitin edessä häämöttää jotain todella erilaista:

ihanan vaaleanpunainen rakennus. Sokos-hotelli Vaakuna. Viikonloppuni staycation-kohde.

Vaaleanpunainen look jatkuu hillitysti hotellin sisällä. Pinkki keinutuoli aulassa kutsuu kiikkumaan.

Roosanväriset kukat on aseteltu maljakoihin, ja vaaleanpunaista näkyy muutenkin sisustuksessa.

Hotelli uusittiin äskettäin, ja siellä on nyt 170 huonetta. Valikoimissa on myös koiraystävällisiä huoneita, ja nyt vähän harmittaa, ettei Mikki-shibani päässyt tälle viikonloppulomalle. No, seuraavalla kerralla sitten.

Uusituissa huoneissa on kolme paikallista teemaa: Pentik, Repovesi sekä Tykkimäki. Ihmettelen aluksi Pentik-teemaa, sillä itse liitän sen Posioon. Mutta sitten kuulen, että Anu Pentik on kotoisin Kuusankoskelta.

Ja kuulen paljon muitakin juttuloisii. Vaakunan henkilökunta on ihanan ystävällistä. Paikallinen murre on mahtavan letkeää. Tämmöinen fiilis tavoitti muuallakin Kouvolassa: ihmiset ovat todella avuliaita. Kenties  puheliaampiakin kuin muualla Suomessa.

Pentik-huoneen hurmaama

Äärimmäisen kaunis pionitapetti on Pentik-huoneen näyttävin elementti. Se on todellinen vastaisku marraskuun harmaudelle.

Pentikiä huoneesta löytyy muutenkin, muun muassa keramiikkakupit ja valaisimet.

Kylpyhuoneessa on rouheaa betonia ja kaunis vaaleanpunainen laatoitus. Hiukset ja kroppa puhdistui Lumenen tuotteilla.

Eteisessä on ilmajokilaisen päällysteyrityksen luonnonväristä, kudottua vinyylimattoa, joka tuntuu jalkojen alla erityisen mukavalta. Se tuo mieleen japanilaiset tatamimatot.

Ehdin monta kertaa ihmettelemään, kuinka persoonallista ja viihtyisää voi olla myös ketjuhotellissa. Ja miten ihanaa on viettää staycationia vain 1,5 tunnin päässä omasta kodista.

Kouvola-viikonloppuni oli täynnä ihania ihmisiä ja hienoja paikkoja. Vaakuna-hotellin valkeisiin lakanoihin sukeltaminen keskiyöllä tuntui mielettömän hyvältä pitkän päivän jälkeen. Olisin voinut viettää siinä sängyssä vaikka koko viikonlopun ja ihastella romanttista huonetta.

Plussaa siitäkin, että huoneessa oli tarjolla vihreää teetä.

Frans & Rose -bistron täydellinen aamupala

Aamulla oli tarjolla saunaa porealtaineen ja kuntosaleineen sekä ranskalaishenkisen Frans & Rose -bistron mieletön aamiainen.

Teenystävää hemmotellaan tässä hotellissa, kun saatavilla on kymmentä erilaista teetä, niin haudutettuna kuin pusseissa. Hotelli tekee yhteistyötä paikallisen Nirvana-yrityksen kanssa.

Ja kun Kouvolassa ollaan, nimikkotee on nimeltään Kouvola grey. Se sisältää muun muassa paikallista ”mustaa kultaa” eli lakritsia. Nirvanan tee ansaitsee kyllä oman postauksensa, joten ehkä kirjoitan siitä lisää myöhemmin.

Oli ilo huomata aamupalapöydässä muitakin paikallisia tuotteita, kuten Polven juustolan pitojuustoa ja MariaMamman kirsikkamehua. Perunarieskat höyrysivät lämpiminä.

Yllättäen siellä oli myös C-vitamiiniporetta, ja se on kyllä näin flunssa-aikaan loistava veto. Saisikohan hotelleihin joskus kunnon ”vitamiinibaarit”?

Tuoreita hedelmiä ja marjoja oli runsaasti, ja kasvissyöjät oli hyvin huomioitu ainakin tänä aamuna. Hotellissa oli tänään paljon asiakkaita ja pöydät olivat melko lailla täynnä; silti löysin rauhallisen nurkkauksen ja nautin rauhassa luksusaamiaiseni.

+ Pari muuta tärppiä Kouvolaan

Kaksi päivää ei välttämättä riitä Kouvolan seudun tutkimiseen, kun mukana on hauskaa seuraa.

Tänä viikonloppuna shoppailimme ja nautimme muun muassa sunnuntain markkinoista.

Erityisen maininnan nähtävyyksistä ansaitsevat Kaunisnurmen museokortteli ja Kuusankoskella sijaitseva Taideruukki, josta löytää myös kivoja putiikkeja sekä näyttelyitä. Ne ovat myös suunnattoman värikkäitä paikkoja.

Juttelimmekin ystävieni kanssa, että Kouvolaan voisi tulla pian uudestaankin – varata vaikkapa hieronta ja joku puolen päivän käsityökurssi. Joihinkin somekuviin tuli jopa maininta #kouvolaonuusitallinna.

Kun seura ja asenne ovat oikeat, ei kaupungin harmaa imago haittaa.

Toisaalta harmittaa vähän Kouvolan puolesta. Ei tämä ole marraskuussa sen harmaampi kuin muutkaan suomalaiset kaupungit.

Kouvola saattaa olla jopa keskimääräistä vaaleanpunaisempi paikka.

– Mielipiteet, tekstit ja kuvat ovat omiani. –

Kommentoi postausta alla

%d